[12] - LIE TO ME

832 57 14
                                    

[2019.07.28. | 12:41]

Egy nagyot sóhajtva léptem ki a mai napunk utolsó üzletéből, amire nagyon el akartam hinni, hogy az utolsó volt. Mert már negyedszerre mondta el Crys, hogy ez után hazamegyünk. De mindig közbejött valami. Vagyis csak Crystal szemeinek tetszett meg valami egy-egy kirakatban, amit látnia kellett közelebbről, vagy a kezeiben. Ebből pedig az lett, hogy a legtöbb esetben üres kézzel jöttünk ki az üzletből.

Csak rendeléseket jöttünk el intézni, de ebből megint egy csajos nap lett. Úgy volt, hogy Sierra is csatlakozik, de végül lemondta millió bocsánatot mondva. Ebből következtettem arra, hogy Luke nem akarja a közelemben tudni a barátnőjét. Megértettem, de egyszerre soknak is tartottam, hogy ennyire ellenez mindent velem kapcsolatban. Nem láttuk az után, hogy a gyógyszerem miatt összeveszett Michael-lel, és gyanítom, hogy nem is tervez egy ideig jönni. Itt lehet azt várja, hogy Mike kérjen bocsánatot, vagy én magyarázkodjak. Megeshet, hogy inkább az eltűnésemet várja. Közben nagyon reménykedek abban, hogy kell neki pár nap szünet, és utána ismét csatlakozik a barátai esküvőjére.

Eléggé bűnösnek érzem magam - mivel az is vagyok -, hogy konkrétan egy csatamezővé varázsoltam a barátságukat. Mert előttem sosem voltak veszekedések, mert mindig valami poénnal oltották el a kialakuló viszályt. De most, hogy így visszatértem, érezhető és látható a feszültség, a harag és minden ellenszenv, amit irántam éreznek, de pont egymásra irányítják.

Jár nekem a taps, mert eszméletlenül jól tolom a dolgok elcseszését.

- Nézd ezt a ruhát, Grace - ámuldozik Crystal, amint leragadt egy újabb üzlet előtt. Ez már kifejezettem előkelő estékre szánt estélyik és egyéb koktélruhák, kosztümök meg ehhez hasonló öltözetek boltja.

- Crys, úgy volt, hogy megyünk - nyögök fel panaszosan, amint láttam magam előtt a következő fél óra álldogálásunkat.

- De itt nagyon szép ruhák vannak. Hátha találunk valami koszorúslányruhának valót is - invitál maga után. Nem tudtam ellenkezni, mert ha megpróbáltam volna, akkor is idebent kötnék ki. Crys nem fogad el eféle ellenkezést. 

- Úgy tudom, hogy már van ruhapróbára időpontunk - emlékeztetem.

- Sosem árt bebiztosítani egy B tervet.

- B terved is van - bólintok rá a kijelentésére. Minden eshetőségből van kettő, ha nem három, hogy tényleg semmi se maradjon veszve, ha elsőre nem jön össze. Nos, ha harmadszorra is gond lenne, akkor valószínűleg Crys haja hullana ki az idegességtől.

- Az összes terv mellé nem ártana még egy - mutat hátra rám, majd belép az üzletbe. 

Alig lézengett pár ember, de belőlük is az a kifinomult fajta, akik lenézik az utcaembereket, akik hétköznapian vannak felöltözve és nem milliót érő ruhában. Tekintve, hogy mi Crystal-lel ma lazára fogtuk a figurát, nem kaptunk szebb tekinteteket a farmer-top kombinációra.

Egy eladónő rögtön a segítségünkre sietett, de látva az erőltetett mosolyát nem kértünk belőle. Még csak az hiányzik, hogy a legrondább ruhákat pakolja elénk - amik a legdrágábbak is egyben -, és azt gondolja, hogy nincs rá elég pénzünk. De Crys-t ezt nem zavarta, csak nőiesen odatipegett az első szoknyákhoz, amiket észrevett.

- Miért pont olyan ruhákat nézel, amik nem is az esküvői színekből állnak? - kérdezem meg a szemöldökömet ráncolva. 

- Nem örülnél egy csini rucinak a hétköznapokra? 

- Azt a csini rucit egy olcsóbb boltban is megveszem, és még ezerszer jobban is nézne ki - válaszolom. - Meg amúgy sem vagyok az elegáns típus.

WHY WON'T YOU LOVE ME | AFI ✔Where stories live. Discover now