14. Fum din inima

5.4K 244 25
                                    

14. Fum din inima

Se afla de o jumatate de ora in camera luminata doar de luna. Era singura, suparata, dezamagita si furioasa. Era… singura, cum fusese mereu. Inima ei era facuta praf, nu din cauza ca fusese ranita, ci pentru ca era foarte ingrijorata. Cezar plecase intr-o misiune ce tinea de banda si din cate auzise si ii povestise el mai pe ocolite, nu era lipsita de pericole. Avea un nod in stomac gandindu-se la el si la ceea ce facea. Nu ii placea deloc “slujba” lui, dar nu avea cum sa-l puna sa renunte doar ca asa vroia ea. Stia ca facea asta de mult timp si era expert, dar avea o strangere de inima de cate ori isi amintea ca el e acolo, undeva in intuneric, ascuns sau poate ranit, sangerand si nimeni nu-l poate ajuta….

Isi aseza o mana pe piept si inchide ochii, expirand tot aerul din plamani. Deschise ochii si isi puse cealalta mana pe geamul ce se intindea din tavan si pana-n podea, apoi ofta si privi orasul adormit. O durea ceva si nu i se parea ca va trece curand. Nu era o durere fizica, era ca o grija, ca un sentiment rau prevestitor si nu ii dadea pace. O strangea de gat, o sugruma, ii lua aerul si ii dadea lacrimi nevarsate; o facea sa se simta inutila, lipsita de viata.

Lasa capul in jos si spatele i se zgudui, dar ofta si isi revenii macar putin. Isi indrepta privirea din nou spre oras si clipi des, intrand intr-o transa adanca din care nu prea putea sa isi revina.

Silueta ii era ascunsa de draperiile ce fluturau salbatic de o parte si de alta a ei, unde doua geamuri la fel de imense erau deschise larg deoarece roscata simtea ca se sufoca in camera izolata.

Parul rosu ii cadea in bucle peste rochia de seara albastra, fara bretele, iar ochii verzi ii erau umezi si sticlosi. Picioarele lungi erau puse in evidenta de botinele negre de lac si fata de portelan era inexpresiva. Parea o papusa dura, fara sentimente, rece si calculata, dar nimeni nu stia ca in sufletul ei ardea un foc inspaimantator, neincetat.

Cateva batai usoare s-au auzit in usa. Roscata a oftat, a clipit des si s-a intors spre usa, indreptandu-se spre ea cu pasi marunti si lenesi. Faldurile rochiei aproape mulate se jucau in jurul ei la fel de nevinovate ca un mic dracusor, ceea ce l-ar fi excitat pe sotul ei. Pana si cand mergea se gandea la el!!!

Apuca manerul usii dand afara aerul sacaitor din piept si il roti pana ce usa se deschise. De partea cealalta, doi ochi verzi o priveau cu intensitate si un zambet ce ducea la pieire o invalui. Ea nu schita nimic; era atat de rece ca fata celei ce o vizitase incepu sa-si piarda din stralucire.

-Ce s-a intamplat? o intreba misterioasa fata.

-Nimic! Astept! o instiinta roscata intinzand o mana spre ea.

Fata isi dadu ochii verzi, conturati cu negru peste cap si isi muta greutatea pe celalalt picior, facand ca pantalonii mulati din piele sa scoata un sunet sacaitor. Zambi fermecatoare si scoase din decolteul apetisant un stick, apoi il inmana, nu inainte de a pune o conditie:

-Nimeni nu trebuie sa afle despre asta, Kitt! o avertiza, zambetul disparand. Sunt cat se poate de serioasa. Nu stiu de cine iti este trimis acest obiect, dar eu nu sunt implicata in nimic!

Ochii ei o masurau din cap pana in picioare. Parul blond, oxigenat, cadea drept pe spate si peste sanii mai mult goi decat acoperiti si talia ii era descoperita, purtand vestuta scurta si stramta si pantalonii cu talie foarte joasa. Ochii verzi, mai deschisi decat ai ei o fulgerau, iar buzele ca o linie dreapta aratau seriozitatea pe care o punea in acea “misiune”.

Hoata de inimi- CompletWhere stories live. Discover now