4. Pace fara liniste

8.8K 377 31
                                    

4. Pace fara liniste

Era o noapte calda, senina, dar plina de pericole ce salasluiau in intuneric. Semniluna ce ocupa cerul presarat cu praf de zane, se inalta mandra, in asteptarea jumatatii ei ascunsa de nori. Pasarile noptii isi cantau durerea, fericirea si viata, iar zgomotul zilei era inlocuit de linistea mormantala pe care magia nu o putea crea. Pe strazi doar umbra vreunui catel se intrezarea, iar blocurile erau si ele prinse in vraja mirifica a perechii soarelui.

Pe acoperisurile unor blocuri abandonate, tocurile unei fete misterioase rasunau cu ecou. Se plimba dintr-o parte in alta, lasand gandurile si amintirile sa o napadeasca. Lasa imaginatia sa o cuprinda, dand alta fata vietii ei. De fapt, rolul ei era o alta infatisare a ceea ce reprezenta ea. Cu ajutorul unei masti, se putea ascunde in mintea ei, interzicand accesul la ceea ce construise cu atata truda. Nimeni nu avea sa-i stie secretele, nimeni nu se va apropia atat de mult de ea incat sa ii desluseasca misterele, ea singura jura acest lucru cand purtase pentru prima data acea masca lucioasa, ce acum era scaparea ei din realul crud al zilei. Noaptea, ea era stapana; ea pandea dintre umbre, manuind cu talent sforile, folosindu-si inteligenta in scopuri clare, insa fara a-si dezvalui adevarata natura. In corpul pe care il poseda acum, nu avea slabiciuni, nu era subiectiva si nici proasta. Nu facea nimeni ce vroia cu ea, nu se lasa manipulata si nici incoltita de anumite sentimente. In noua ei piele era rece, directa, materialista si pe cont propriu. Putea face orice cu oricine si nimeni nu avea ce comenta. Asta era viata pe care o alesese si o adora la maxim. Fara reguli despre cum sa traiesti, fara impuneri, fara temeri, doar ea si sufletul ei, pierzandu-si urma pe acele acoperisuri pustii, strabatute doar de cate o pisicuta curioasa.

Parul i se zburli pe maini si un sentiment de neliniste o cuprinse. Ofta si se aseza pe marginea cladirii, privind la luminile orasului ce se intindeau ca o mare in fata ochilor ei verzi. Si-a lasat picioarele sa atarne si si-a incrucisat mainile sub sanii plini, inchizand ochii si lasand briza lina sa se joace in parul ei rosu. A inghitit in sec, doar ea stiind de ce era atat de amarata si a continuat sa viseze la cum ajungea cea mai mare hoata din lume. Avea de gand sa intre in cartea recordurilor si sa nu fie prinsa, dar mai intai avea sa dea marea spargere la inceputul verii viitoare, pana atunci planuind-o in cel mai mic detaliu, deoarece nu dorea sa ii scape situatia de sub control.

A auzit pasi in spatele ei, dar nu s-a intors sa vada cine era, desi banuia cine putea sa o deranjeze.

-Frumoasa seara, se auzi o voce barbateasca din spatele ei, care ii dadu fiori pe sirea spinarii.

Nu vroia sa-l bage in seama. Inca se zvarcolea noaptea in pat cand isi aducea aminte de acel sarut violent pe care i-l furase. Se simtea ca o copilita in calduri, asteptand dupa cel ce avea sa o satisfaca. Nu vroia asta, nu dorea sa o constranga ceva ca acel baiat hot din spatele ei sau ca acel sarut demonic ce ii trezise instinctele de a fi posedata.

Nu i-a raspuns, nici macar nu a deschis ochii. Se prefacea ca el nu e acolo, vroia sa se prefaca si ca nu il cunostea, desi nu era cu putinta. Ura ca o facea sa se simta astfel, dar se gandea ca daca avea sa se culce cu el, ii va trece din pasiune. Asa, cu ochii inchisi, se gandea la atingerile lui blande pe pielea ei fierbinte, la numeroasele saruturi umede lasate pe ea, la el gol, stand mandru in fata ei, la cum arata deasupra ei, musculos, frumos; la cat de unica s-ar fi simtit in bratele lui atat de senzuale.

A deschis ochii furioasa, alungandu-si fantezia din minte. Si nici macar nu ajunsese la partea buna a iluziilor ei. A oftat din nou. El s-a miscat si a venit mai aproape de ea, asezandu-se chiar in stanga ei, privind orasul. Ii putea vedea statura impozanta, formele dezvoltate ale muschilor, accentuate de negura noptii, barba neluata, ochii ascunsi de masca neagra, obositi, incordarea ce o emana, totul. Corpul lui bine facut era ascuns de un costum gri, bine asezat pe el, dandu-i clasa si facandu-l sa para atat de galant.

Hoata de inimi- CompletWhere stories live. Discover now