22. Ochii verzi

4K 223 9
                                    

22. Ochii verzi

Se afla in acel bar de ceva timp, fara a se gandi la ceva anume, ci doar la femeia care disparuse in adancuri cu o saptamana in urma si nu mai aparuse de atunci, fiind doar prezenta in reportajele stirilor.

-Liniste! se tipa in bar. Da iar despre Felina!

Linistea s-a asternut si televizorul minuscul de deasupra tejghelei a fost dat la maxim.

“Revenim cu ultimele detalii, in direct de la locul unde celebra hoata a disparut acum o saptamana, pe data de 5 octombrie. Azi, 12 octombrie, a fost vazut pentru prima data in o saptamana trupul neinsufletit, purtat de valuri a celei ce era supranumita ”Regina noptii” de catre autoritati.

Cadavrul hoatei a fost gasit, in cele din urma, dar medicii legisti nu sunt inca siguri daca este vorba despre Felina sau nu. Cert este ca asa se pare. Nu poate fi recunoscuta deoarece pielea ei a fost sfasiata cel mai probabil de micile vietati ce se gasesc in apa, dar ADN inca exista in trupul ei. Credem ca este Felina in persoana deoarece pe soldul drept avea un tatuaj inca vizibil a unui cap de pisica pe care se incolacea un trandafir de unde pornea mesajul “Godess of Cat” scris elegant si destul de rafinat, intinzandu-se pe jumatate posterioara a trandafirului.

Criminalistii cauta in continuare indicii si raspunsuri la diferite intrebari cu mar fi ”Ce a putut sa o determine pe marea hoata a secolului nostru sa se arunce in apa?” sau “Ce legatura are aceasta presupusa sinucidere cu celebrul bogatas Victorio Astim?”

Ca tot veni vorba de dumnealui, miliardarul si-a facut aparitia zilele trecute exact in locul din spatele meu si a aruncat o coroana de flori in apa, murmurand o rugaciune. Nu se stie care a fost relatia dintre cei doi, dar am aflat din surse sigure ca domnul Astim se temea de Felina din cauza trecutului sau pe care nu l-am putut scoate la iveala deocamdata.

Va vom tine la curent cu tot ce afla. Pana atunci, va doresc numai bine. Gazda dumneavoastra….”

Sunetul televizorului fu astuta de vuietul tuturor celor prezenti in bar.

“-Felina nu e moarta! Curva aia are noua vieti!”

“-Era singura care facea dreptate in tara asta!”

Toata lumea tipa ce avea pe suflet, impinsi putin si de bautura consumata ce li se instalase in vene. Lui nu ii pasa de nimic. Doar statea tacut pe scaunul lui de la tejghea si isi sorbea linistit bautura tare. Avea de gand sa se ridice in curand de acolo si sa iasa din locul ala blastema pentru a porni in cautarea Felinei. Stia can u murise… presimtea acest lucru.

Mai sorbi o data din pahar si se ridica, intorcand spatele barmanului.

-Stati putin, domnule! Ati uitat sa platiti! striga acesta dupa el.

Misteriosul barbat se intoarse pe calcaie cu un pistol argintiu sclipind in lumina difuza a becului. Se asternu din nou linistea.

-Ai spus ceva? il intreba dur.

Barmanul se albii la fata si dadu din cap in sens negativ, vazandu-l pe barbatul inalt serios.

-Am gresit eu. O seara buna in continuare! se balbai acesta tremurand.

Barbatul ranji si ochii lui cenusii fixara barul.

-Multumesc! spuse si bagandu-si arma in cureaua blugilor iesi in frigul toamnei.

Isi scoase telefonul si apela un numar dupa care duse micul obiect la ureche. Apelul se incheie, semn ca cel apelat avea telefonul deconectat sau stricat.

Injura printre dinti si isi scoase cheile de la masina indreptandu-se spre o parte intunecata a parcarii.

-Unde dracu esti, Felina? se intreba el cu voce tare.

Hoata de inimi- CompletWhere stories live. Discover now