Bölüm 17

1.1K 70 0
                                    

✅BOŞ YILDIZI DOLDURMAYI ES GEÇMEYELİM LÜTFEN ⭐️EMEĞE SAYGI 😊
Keyifli okumalar 🌸

'Aşk bütün kötü özellikleri , çirkinlikleri, rezillikleri biçimlendiriyor , erdeme çeviriyor. Boşuna dememişler aşkın gözü kördür diye! Bir aşık , olup biteni değil , görmek istediğini görür... Aşığın kanatları vardır ama gözleri kördür... Yoluna çıkanlara aldırış etmeden aceleyle kafasına estiği yere kanat açar. İşte bu yüzden aşkı çocuğa benzetirler. ' William Shakespeare  aşkı ne güzelde anlatmıştı öyle , kitabımı kapatıp yatağıma ilerlerken o gece olanlar gözümde canlandı ; Akın'ı öptüğüm için oldukça azar yedim , ama o yatağıma neden girdiğine dair mantıklı bir cevap verememişti bu yüzden onun boş öfkelerini artık umursamıyorum. O benden kaçtıkça aslında daha çok yakınlaşıyor... birlikte geçmiş anılarımızı tekrar yaşayacağız böylelikle ben özlemini duyduğum adamı tekrar tekrar yaşarken o da unuttuğu hayatını hatırlamış olacak.

Sabah kahvaltıda sonra babam ile birlikte Berke'nin bizi duymaması için bahçeye çıkarak son durumu konuştuk . "Doktor Amerika'ya gitmiş o olaydan hemen 3 gün sonra." Diyen babama şaşkınlıkla baktım "şimdi nasıl bulunacak ?" Diye umutsuzca sorduğumda babam güvenle elimi sıkıp "savcılık arama kararı çıkarınca kısa sürede Amerika devleti ile zaten işbirliğine girilir." Dediğinde bu işin uzayacağı korkusu içimi yakıyordu . "Peki bu adama kim talimat vermiş olabilir ki?" Sorduğum soruya babam karsızca yüzüme bakarak "bilinmiyor . Ama tanıdık birileri olabilir." Diyen babama hayretle baktım "kim işte o pislik ! Allah'ım , belki hâlâ içimizde bile olabilir! Artık kimseye güvenim kalmadı." Dediğimde babam başını sallayıp "herkesten şüphe duymaya başladım desem yalan olmaz." İkimizde sessizce düşüncelere daldık , kim ya da kimler bize bu kötülüğü reva görmüşse hepsinin cezası kesilecek.

•••

"Eee Cemre sen öpünce Akın ne yaptı?" Diye heyecanla soran Sırma'ya utanarak baktım "valla baya kızdı ." Dediğimde ikimizde güldük. "Bu adamı hep yoldan çıkaran sensin Cemre." Diye kıkırdayan Sırma'ya gülerek baktım "ne yapayım özlemiştim. Hem o ilk tanışmamızda yaşadıklarımızın suçlusu şaraptı! " kendimi bu şekilde savunmama Sırma alayla gülerek "hadi ya ! Şuçu hiç haberi olmayan şaraba yükleme bari." Diye burun kıvıran Sırma'ya kaşlarımı çattım "ayık kafayla yapacağım şey mi yani aşk olsun."
"Kızlar kahve hazır ." Annemin sesiyle hızla ayaklanıp bahçeye gittik. "Bana bak annemin bu olanlardan haberi yok aramızda." Diye Sırma'yı uyardığımda Sırma göz kırpıp "tamam canım ." Dedi.
🌸🌸🌸

"Anne bu hikayeyi hiç okumadığını fark ettim." Oğlumun baş ucuna koyduğu hikayeye baktım "evet bende ilk defa görüyorum . O zaman bu akşam bu hikayeyi okuyayım." Dediğimde Berke sevinçle gözlerime bakıp yatağına iyice yayıldı . Hikayeyi okumaya başladığımda Berke gözlerini kapatıp hikayenin hayal dünyasında gezintiye çıkmıştı bile. Küçüklüğünden beri bu şekilde uyuyordu ve artık alışkanlık haline gelmişti , ben olmasam bile annem ya da babam kesinlikle ona masal okuyordu . Dakikalar sonra Berke'nin düzenli nefes alış verişinden uyuduğunu anlamıştım . Masalı baş ucuna koyup elimle karışan saçlarını nazikçe düzelttim "burada babanla uyumanı o kadar çok istiyorum ki...ama elimden daha fazlası gelmiyor badem gözlüm. Yinede sana söz veriyorum en kısa sürede ailemiz tam olacak." Sesim fısıltıya karışık çıkmıştı. Oğlumu kocaman öperek odasından ayrılıp kendi odama geçtim. Bilgisayarımın baş ucuna geçip biraz dosyalar üzerinde çalışacağım , çok birikmişler bunları bu hafta bitirmem lazım.

Uzun süredir bilgisayar başında olduğum için boynum ve gözlerim ağrıyordu. Kapağı kapatıp kalktım daha fazla oturursam bayılabilirim. Tuvalete gidip rutin işlerimi halledip üzerimi değiştirip elime telefonumu aldım ve elim istemsizce Akın'ın üstüne gitti , onu arasam? Bu düşünce beni içine öyle sarmış ki içinden çıkamıyorum . Uzandığım yataktan kalkıp arama tuşuna basıp çalan telefonun açılmasını bekledim ... bekledim . Uzun uzun çalmıştı ve tam kapanacakken "Cemre ?" Diyen erkeksi sert tını ile yerimde rahatsızca kıpırdandım "açmazsın diye düşündüm ." Dediğimde Akın derince soludu " niye aradın?" Sesi yorgun geliyordu. "Sesini duymak istedim ." Sesim oldukça enerjikti. "öylesine arayacağın biri değilim." Diyen Akın'a artık karşı koyacak kelime bulamıyorum "beni hatırlamana neden izin vermiyorsun?" Bu soruya vereceği cevabı nedense hissediyorum "istemiyorum..." evet tamda bunu diyeceğini biliyordum " senin hayatın burada Akın , neden anlamıyorsun." Sesim fısıltıyla çıkıyordu " benim hayatım zaten var sen neden bunu anlamıyorsun?" Öfkeli olsada sesini yükseltmiyordu sanırım Defne'nin duymasını istemiyordu "Az önce Berke'ye masal okurken yanımızda senin olmanı o kadar çok istedim ki... bir gün bizimle vakit geçirsen , sadece bir gün." Evet onunla bir gün geçirmek için ona yalvarıyordum , kocama oğlumuzla vakit geçirmesini için ona zavallı gibi yalvarıyorum. " Berke'yi zaten görmek için gelecektim o zaman düşünürüm ." Dediğinde itiraz etmemesi beni mutlu etmişti. "Ne zaman?" Diye heyecanla sorduğumda kısa süre cevap gelmediğinde sorumu tekrar sorunca "Salı günü." Dedi kısaca. İçimde oluşan mutluluğu dile getiremiyorum. "Tamam ." "Kapatmam gerek." Dedi ve benim konuşmama izin vermeden telefonu kapattı. Telefona öylece baktım ama üzgün değildim , Akın kaçmıyordu bizden önemli olan da bu zaten .

HATA-2-Where stories live. Discover now