Bölüm 3

1.5K 80 0
                                    

Keyifli okumalar 🌸

3 Gün Sonra

Sabahın ilk saatleriyle uyanmıştım bugün büyük gündü , devletin ihalesini almak için büyük bir sunum yapacaktık ve ben çok heyecanlıydım , eğer bu projeyi başka bir şirket alırsa bunu asla kaldıramam çünkü bu proje için çok çalıştık.
Banyoya giderek rutin işimi halledip sunum için özel hazırladığım dar kesim elbisemi giydim , saçlarıma kırık fön yapıp az miktarda makyaj yaptım şu an için şık gözüküyordum. Ayakkabılarımı giydikten sonra salona indim , salona geldiğimde herkes çoktan uyanmış beni bekliyorlardı. Oğlumun yanına gidip ona kocaman sarılarak öptüm " günaydın." Dedim kocaman gülümsemeyle , Berke'de bana gülüp " günaydın anne ." Dediğinde annem arkadan bağırarak "haydi kahvaltıya." Deyince Berke ile masaya geçtik " Baba sende gelecek misin?" Diye sorunca babam hafifçe gülüp "tabii ki , senin zaferini görmek istiyorum." Dediğinde yüzümde ister istemez korku oluştu bunu babam fark etmiş olacak ki " korkacak bir şey yok , sen elinden geleni yaptın zaten devlet görevlileride bunu görecek , olmaz ise asla üzülme çünkü daha güzel ihaleler seni bekliyor." Diye beni rahatlatmaya çalışan babama minnetle bakıp " inşallah baba."...

Kapıda oğluma doğru eğilip " bize şans dile, küçüklerin duası her zaman kabul olur ."dediğimde Berke başını sallayıp "merak etme anne çok dua edeceğim." Dediğinde ona kocaman sarılıp anneme yöneldim "dualarımız seninle kızım , hadi Allah yüzünüzü güldürür inşallah." Diyerek iki gözümden öptü , bu hareketini sınavlarda hep yapardı ve nedense kendimi hep iyi hissetmişimdir şimdi olduğu gibi ...

Şirkete geldiğimizde herkes tam kadro oradaydı tam yarım saat sonra her şey bitecekti. Odama girdiğimde Oktay , Berk ve babam oradaydı ; "evet birazdan sunum başlayacak her şey hazır , bir aksaklık yok değil mi?" Diye sorunca onlar hep birlikte gülüp bana baktılar , Oktay bana doğru yaklaşıp " Cemre sakin olmayı dene biliyorum ilk defa böyle önemli bir ihale için savaş içindesin ama biraz sakin ol ." Diye kolumu sıkarken bende biraz gevşemeye çalıştım sanrım haklılardı çünkü kendimi fazlasıyla kasıyordum. "Haklısın Oktay sanırım biraz sakin olmam gerekiyor ." Diye güldüğümde onlarda gülümseyip toplantı odasına doğru ilerledik. İçeri girdiğimde finans danışmanımız , halkla ilişkiler uzmanımız ve dahası oradaydı hepsi bu süreçte çok çalışmışlardı , hepsine de gönülden güveniyorum . "Evet hepiniz hoş geldiniz. Önecelikle devlet görevlileri gelmeden kısaca bir şey söylemek isterim ; biliyorsunuz ki bu ihale için canla başla çalıştık , eşim burada olsaydı hepinizin bu başarısı için tek tek sizi tebrik ederdi ama o aramızda değil şimdi bizim yapmamız gereken onun bu başarısının devamını getirmek , birazdan sunum başladığında herkes zaten görevini yerine getirecek umarım sorunsuz bir şekilde bu büyük ihaleyi kazanmış oluruz . Şimdiden hepinize başarılar diliyorum ." Cümlemi bitirdiğimde herkesin minnet dolu bakışları üzerimdeydi , bu koca yük çok ağır geliyor ama sırf Akın için ölene kadar çabalacağım. Oturacağım sırada sekreterim içeri girerek "Cemre hanım misafirlerimiz geldiler ." Dediğinde hızla ayaklanıp kapıya ilerledik. Kapıya geldiğimizde 1'i kadın 2 erkek olacak şekilde 3 kişi gelmişlerdi. Onlarla tek tek tokalaşıp tanıştık şimdi her şey başlıyordu.

***

Sunum dosyamız oldukça kabarıktı ve oldukça iyi hazırlanmış bir dosya...  benim taslak olarak anlatmam gereken inşaa sürecini anlattıktan sonra diğer uzmanlarımızda kalkıp bu süreçte gereken finansı ve diğer çalışan ve iş ortamı ve güvenliğini anlatarak iki saatlik süren sunumu sonlandırmıştık. İhale 45 şehirde yapılacak olan spor kompleksiydi ve ben de bir eğitimci olarak bu kompleksler için güzel fikirler sunmuştum ve devlet görevlileri bu fikirlere ayrıca önem verdiği için büyük bir mutluluk yaşamıştım.  Onları yolculadıktan sonra toplantı resmî olarak sonlanmıştı . Yorgunduk en önemlisi ise büyük bir yük kalkmıştı herkesin sırtından ; derin bir nefes vermiştik çok şükür. "Evet arkadaşlar bu güzel sunumuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum , hepiniz çok yoruldunuz bu sebeple herkes dinlenmek için evlerine gidebilir . " dediğim de hepsi memnun bir ifadeyle ayrılırken ben de Oktay ve Berk'in yanına gidip sıkı sıkı sarılıp onlara tekrar teşekkür edip "sizin desteğiniz olmasaydı belki de cesaret edip bu ihaleye talip olamazdım ... neyse 3 gün daha bekleyeceğiz umarım bu kadar çalışmaya değer. " Dediğim de ikisi de bana gülüp "hadi Cemre çok duygusal davranma , ama şunu unutma bu işler kumar işi gibidir maalesef şansı olan kazanır bu yüzden her şeye hazır olmalıyız." Diyen Berk'e yüzümü ekşitip "deme şunları ya ben inanıyorum ..." Dediğim de Oktay gülüp " gençler ben kaçar kızım beni bekler , Cemre sen gelmeyecek misin?" Dediğin de ona dönüp "eve gidip biraz kafamı toparlayayım akşama doğru geliriz." Dediğimde toplantı odasına babam girdi "kızım ?" Diye yanıma gelince ona sarılıp "baba her şey çok güzel geçti ..." diye ona minnetle bakınca babam bana sıkıca sarılıp "aferin kızım , bu işi de alacağınıza yürekten inanıyorum." Dedi , babamın umudu büyüktü umarım hisleri onu yanıltmaz.

HATA-2-Where stories live. Discover now