31. kapitola

158 9 12
                                    


"Čože? To nedokážeš spraviť ani len jednu vec poriadne?!" rozčúlil som sa a tým úplne zmazal moju dobrú náladu. Možno som to opäť prehnal, ale bol som naozaj poriadne frustrovaný. Konečne som mal nejakú nádej a tá sa teraz mihnutím oka vyparila.

"Avšak počul ma iba Max, ten tu je len krátko a nevidel ma. Takže nevedia, že som to volal ja." víťazoslávne sa usmial ako keby to bola tá najlepšia vec, čo sa mu v živote stala.

"Skvelé. Takže zabijú len nás a ty to v poriadku prežiješ. To som rád." sarkazmus v mojom hlase by počul aj hluchý.

"Tak som to nemyslel. Ešte stále vás môžem odtiaľto dostať."

"Ďakujem, ale tvoju pomoc nepotrebujeme. Už si nám pomohol dosť." odvetil som a snažil som sa o čo najväčší dôraz na sloveso 'pomohol'.

"Moja pomoc je vaša jediná nádej." odvetil bez emócii.

"Má pravdu. Nemáme inú možnosť." súhlasila Marinette snažiaca sa posadiť. Podal som jej preto ruku a svižným pohybom som jej pomohol. Jemne vzdychla pod návalom bolesti, ktorá sa prudkým pohybom objavila.

"Dobre, čo navrhuješ?" rezignovane som si povzdychol. Stále som Lukovi nedôveroval a toto by mohla byť pre neho ďalšia príležitosť na zradu. Luka sa len šťastne usmial, čo ma zrejme nahnevalo ešte o trocha viac.

"Všetci teraz ničia dôkazy, takže chodby sú takmer prázdne. Jediní dvaja strážnici sú hneď pred vašimi dverami. Pôjdete po tej chodbe stále rovno a na konci zabočíte doprava. Tu máte zbrane." podal nám dve menšie pištole. "Ja teraz odídem, ale dvere nechám otvorené. Odíďte tak dve minúty po mne. Ako som povedal, pred dverami sú dve šéfove gorily. Jedna je vpravo a druhá vľavo. Je na vás ako sa ich zbavíte, ale strieľať neodporúčam, pretože to priláka zbytočnú pozornosť."

"Ďakujeme, Luka, za všetko." usmiala sa na neho Mari a ja som zaškrípal zubami. Prekážalo mi to, ani neviem prečo.

"Agreste, možeš na chvíľku." postavil som sa teda a nechal Marinette sedieť na matraci. Prišiel som až k nemu do druhého kúta miestnosti.

"Ak sa jej niečo stane, tak si ťa nájdem aj keby to bola tá posledná vec, ktorú spravím." zašepkal výhražne a hoci mi zrejme chcel nahnať strach, nepodarilo sa. Jemne mi trhlo kútikmi úst, ale snažil som sa to nedať najavo.

"Vtipné, že to hovoríš práve ty." zachoval som si vážnu tvár, no v mojom vnútri sa odohrával ohňostroj emócii, hlavne pobavenia. Jeho vražedný pohľad ma však uzemnil a upokojil aj moje vnútro. "Neboj sa nič sa jej nestane, jedine cez moju mŕtvolu."

"Miluješ ju?" spýtal sa nevinne a do mňa akoby udrel blesk, ktorým mi úplne vzal vietor z plachiet.

"Čo?"

"Počul si. Miluješ ju?" zopakoval otázku a ja som naprázdno prehltol. Nevedel som, čo mu na to povedať. Milujem ju? Je mi s ňou príjemne a záleží mi na nej, ale je to láska? Nikdy som nič podobné k nikomu necítil. Väčšina mojich vzťahov nemala dlhú trvácnosť a trocha som sa bál, že tým náš aktuálny vzťah pokazím. Ale niečo vo mne mi hovorilo, že ten risk stojí za to. Nemal som ani tušenie ako bude naše priateľstvo pokračovať, ak sa nám podarí utiecť. Rozhodol som sa o tom s ňou porozprávať, ak sa náš útek podarí. Ak, stále je tu to ak. Aká je vôbec šanca, že prežijeme?

"Ja neviem. Možno. Asi áno." prikývol a otočil sa späť k Mari. Povie jej to teraz? Ak áno, tak ho nájdem a zabijem.

"Dobre, ja idem. Nezabudnite: dve minúty. Veľa štastia." zakýval Marinette a zmizol za dverami, kým ja som si spokojne oddýchol.

"To budeme potrebovať." zašepkala a zúfalo sa pozrela na zbraň v jej rukách.




...

Ďalšia kapitola je na svete. Včera a dnes som sa venovala len tomuto príbehu a rozhodla som sa, že nasledujúce kapitoly venujem trom ľuďom, bez ktorých by tento príbeh už dávno na wattpade nebol. Samozrejme, je vás tu viac a všetci mi aj keď o tom možno ani neviete veľmi pomáhate. Ale to, že niekoľko kapitol venujem práve im, som sa rozhodla už pár kapitol dozadu. Chcem sa však poďakovať každému z vás, za všetko čo pre mňa robíte. Bez vás, by som tu nebola. Ste úžasní. ❤ Chcem vám aj vyjadriť vďaku za to, že ste sa vyjadrili k malej ankete na mojom profile. Ak ste ešte nehlasovali, tak sa môžete vyjadriť.

Mimochodom už nám začína akcia, čo si o tom myslíte? 🤔

SvedokWhere stories live. Discover now