16. Bölüm

16.4K 1.1K 213
                                    

Merhaba arkadaşlar,

Medyada çok sevdiğim şarkılardan olan Coming Home şarkısı var.

Bugün atayacağım son bölüm arkadaşlar.

Keyifli okumalar.

***

Bora Binbaşı ve eğitmenlerin girdiği salonda kimseden çıt çıkmıyordu. Lisede okurken belki de öğretmenlerini sinir etmek için şaka yapan ve gürültü yapan lise mezunu gençler, askeriyenin ciddiyetine ve disiplinine şimdiden alışmış görünüyordu. Sandalyelerin karşısında iki basamak ile çıkılan bir sahne bulunuyordu. Sahnenin üzerindeki kürsüde Bora Binbaşı ayakta dikilirken, kürsünün yanındaki altı sandalyede diğer eğitmenler oturuyordu. Bora Binbaşı kürsünün üzerinde bulunan kupadan bir yudum aldıktan sonra boş sandalyelerde gözlerini gezdirdi. Önemli bir konuşma yapacağı yüzündeki ciddiyetten belli oluyordu. Bayan bir asker tüm sandalyelerin yanına kalem ve not alabilecekleri Türk Ordusu logolu defter bırakırken, telefonları topluyordu. Son kişi de kalem ve defteri alıp, telefonunu teslim edince Bora Binbaşı konuşmaya başladı.

"Her birinizi ilk aşamayı geçtiğiniz için tebrik ediyorum. Maalesef bilim askerlerimizden bir, bilişim askerlerimizden üç, Özel kuvvetler askerlerimizden dokuz kişi zamanında salona gelemedikleri için eğitimden elenerek Türkiye'ye dönmek üzere gönderilmişlerdir."

İzel, Ela'nın başaramaması ihtimaline karşı gözlerini Bilişim bölümündeki sandalyelerde gezdirdi. Ela ile göz göze gelip, genç kızın ona göz kırptığını gördüğünde rahatlayarak arkasına yaslandı.

"...Bir asker olarak dikkat ve gözlem sizin yeri geldiğinde hayatınızı kurtaracak olgulardır. Bu sebeple bu aşamayı geçemeyen adaylarımız bu özel eğitimi alarak asker olmayı haketmemiş demektir. Her biriniz burada özel yeteneğiniz için varsınız. Şehit Komutanımız Fuat Alparslan tarafından kurulması teklif edilerek hayata geçirilen ve sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi askerlerini eğitmek için kurulan eğitim platformumuzda her birinizin sınırları zorlanacaktır."

Babasının ismi geçtiğinde Bora Binbaşı ile göz göze gelen İzel başını önüne eğdi.

"Şehit komutanımızın anısını ve amacını sizden önce kurularak başarıya ulaşan özel timler gibi, her birinizin yaşatacağınıza inancımız tamdır. Eğitimler kolay olacak diye sizlere yalan söylemeyeceğim. Önceki senelerdeki adaylar arasında maalesef hayatını kaybedenler bile oldu. Sizlerin başına böyle birşey gelmeyeceğinin garantisini veremeyiz. Şu andan itibaren pişman olan ve eğitimlere katılamayacağını hisseden var ise hemen elenen adaylar ile aynı uçağa yetişip ülkesine dönebilir."

Salondaki herkes aynı anda yerinde dikleşip, kararlı gözlerini Bora Binbaşıya dikti.

"Bende öyle düşünmüştüm. Her biriniz önce kendinizi ve ailenizi, sonrasında Ülkenizi gururlandıracak işler yapmak için burada eğitim alıyor olacaksınız. Dünyanın en iyi askerleri olabilmek, zehir gibi bir zekaya, çelik gibi bir iradeye, gerektiğinde sevdiklerinizden vazgeçecek kadar soğukkanlılığa ve her konuda ortalamanın üzerinde Bilgi Sahibi olmanıza bağlıdır. Buradaki eğitmen arkadaşlarımız sizleri bu aşamalara ulaştırmak için eğitiyor olacaklar. Eğitmenlerinizin her biri kendi alanında başarılıdır. Sizler herkesin toplamından daha başarılı olmak zorundasınız. Mezun olduğunuzda çıkacağınız tehlikeli görevler için bu çok önemlidir. Bundan böyle hafta içlerinde sizlere verilecek program saatlerinde eğitimlere katılacaksınız. Ailelerinizin ve tanıdıklarınızın aldığınız eğitimden şüphelenmemesi için hafta sonu ve resmî tatillerde eğitim yapılmayacaktır. Eğitimler alınan konuya göre farklı ortamlarda da yapılacaktır. Eğitim yapılacak alanlar sizlere önceden bildirilecektir. Bu eğitim merkezinde her birinizin kendinize ait odası ve dolabı olacaktır. Hafta sonlarında burada kalabileceğiniz gibi dışarıda da kalabilirsiniz. Yanınızda getirdiğiniz bavullar odalarınıza yerleştirildi. Odayı ikişer kişi olarak kullanacaksınız. Her anın elenmeniz için bir sınav olabileceğini unutmamanızı tavsiye ederim. Burada geç kalmak ve eğitmenlerinize yada birlikte eğitim aldığınız arkadaşlarınıza yönelik hakaret, şiddet gibi durumlar uyarı almanıza neden olacaktır. Üç adet uyarı almanız ise elenmenize sebep olacaktır. Bu sebeple yersiz çıkışlardan ve disiplinsiz davranışlardan uzak durun. Alacağınız eğitimler sizlere daha sonra program halinde verilecektir. Şimdi bugün yapılacak son eleme sınavına hoşgeldiniz."

DÖNÜŞÜM (KİTAP OLUYOR) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin