38.🌸 END

5K 189 16
                                    

O pár mesiacov neskôr:

Aby bolo možne vo vzťahu fungovať, nesmie chybať trošku ľudskej empatie. Schopnosť vcítiť sa do kože svojho partnera. Nieje to o tom, partnerovi na 100 % porozumieť, ale objasniť si jeho zámer a činy.
Bolo by úžasné nájsť niekoho, komu stačí len prítomnosť toho druhého. Nikdy mi do života niekto taký nepriešiel. Pred tým, ako som ho stretla môj život bol oveľa jednoduchší. Bola to len nahoda alebo predom určený náš osud? Existuju okamžiky ktoré nás nejak určujú. Zmenia naše myslenie. Určujú smer nášho života. Zmysel nášho života. Ale nie je dôležitejšie, čo sa z nich vyvinie?
Za svoj život som videla stovky filmov o láske. Mnohé tvrdili že laska je potrebná na prežitie. Že je to stred vesmíru. Spoločnosť bola takto nastavená už dávno. Myslela som si, že tvorcovia filmu sú hlupaci a nevedia o čom hovoria. Lásku pre mňa predstavovala bolesť. Myslela som, že je to iba niečo nadprirodzené a nám obyčajným smrtelnikom nie je dopriate to zažiť. Nikdy som si nemyslela, že má niekto tak zmení, že sa ja tak kvôli niekomu zmením. Táto predstava zmyzla, keď som stretla svojho princa na bielom koni, ktorý sa vždy objavoval v každej rozprávke a v každom filme. Akoby som ho poznala  večnosť. No ja mám pocit, že ho poznám ešte dlhšie.
Pochopila som, že musím povedať svoje pocity. Nemôžem sedieť v temnote a čakať na zázrak. Teraz už neľutujem žiadne zo svojich rozhodnutí. Lebo viem, že má posunuli bližšie ku nemu.
Sme si tak veľmi podobný až je to nemožné. Aj keď s ním mi príde všetko možné. Hovorí sa, že keď niečo chceš spoji sa cely vesmír aby si to dosiahol. A ja som vždy podvedome chcela jeho. Aj keď som si to nechcela priznať. Dlho bola pre mňa veta "mám ho rada" malo a veta "milujem ho" až príliš veľa. Možno som len potrebovala niekoho, kto ma naučí žiť a koho ja naučím milovať. On má naučil ako prijať bolesť. Ako prijať všetko negatívne a všetko zlé a premeniť to na niečo krásne. Ja som ho naučila ako cítiť lásku. Ako prejavovať emócie. Keď som ho spoznala bol ako skala. Žiadne emócie nič. Či chceme alebo nie laska nás zmenila. Oboch. Ja som uvidela kúsok temnoty v jeho kráse a on uvidel krásu v mojej temnote. Hovorili mi aby som sa zamilovala, keď na to budem pripravená. A nie, keď budem iba sama. A myslím, že v tomto mali rodičia pravdu. A ja? Ja som pochopila, že je úplne normalne byť smutná a nie je na tom nič zle. Len treba dúfať, že bude lepšie. A snažiť sa o to aby bolo lepšie. Je jedno ako veľmi si zlomená vždy tu bude niekto, kto ťa podrží a donúti bojovať. V mojom prípade to bol Sebastián.

Ďakujem ti za všetko...














P.s.: Milujem ťa.

Tá problémová a ten arogantnýWhere stories live. Discover now