Hoofdstuk 12

83 2 2
                                    

"Wat doe je hier Chase?" Vraag ik kil aan hem. "Ik had niet weg moeten lopen vandaag, maar je was aan het flirten met die nieuwe jongen en daar kan ik niet tegen." Reageert hij terug. "Ik heb al gezegd dat ik niet met hem aan het flirten was." Chase kijkt van mij weg. Doordat hij wegkijkt zie ik mijn kans om kleding te pakken en om me aan te gaan kleden.

Chase kijkt me opnieuw verdrietig aan als ik helemaal klaar ben met aankleden. Ik heb een zwarte spijkerbroek aan met een shirt met panterprint. Ik ga naast Chase zitten op mijn bed. "Waarom ben je verdrietig Chase?" Vraag ik aan hem. "Ik ben bang dat ik niet goed ben voor jou en dat je me gaat verlaten. Mijn hele leven lang laten mensen mij al alleen achter." Antwoordt Chase op mij. "Wil je het aan me vertellen?" "Jawel. Jade, beloof je wel dat jij me niet alleen achter laat?" "Dat beloof ik."

"Nou het begon toen ik acht jaar was. Mijn vader sloeg mij, mijn moeder en mijn zus altijd. Ik wilde natuurlijk mijn moeder en mijn zus beschermen. Daardoor kreeg ik alle klappen, ik zag hoeveel pijn het ze deed en hoe bang ze waren. Dag in en dag uit deed ik alles fout. Als ik een zeven had op een spreekbeurt, dan was het voor hem te laag, het cijfer moest namelijk altijd hoger zijn dan een negen. Uiteindelijk is mijn vader opgepakt. De buurvrouw merkte wel dat er iets niet klopte. Wij konden slachtofferhulp krijgen maar dat wilden we niet. Mijn vader zit levenslang vast omdat hij ook nog andere strafbare dingen gedaan heeft." Chase slikt even en pakt mijn hand, daarna gaat zijn verhaal verder. "Mijn zus werd erg ziek. Ze kreeg leukemie op haar zestiende, toen was ik veertien jaar. Ze werd behandeld met chemotherapie en ze kreeg een stamceltransplantatie. Het leek even beter te gaan. 'S avonds was er weer positief nieuws, het ging steeds beter met mijn zus want de behandeling was aangeslagen. Maar die ochtend erna is ze overleden. Totaal onverwacht op dat moment eigenlijk, omdat het juist beter ding die avond ervoor." Er rolt een traan over Chase zijn wang heen. Ik sla mijn arm om hem heen en geef hem een kus op zijn wang. "Mijn moeder kon er nooit goed mee omgaan. Dat van mijn vader, dat van mijn zus. Ze kwam in een depressie terecht en het ging alleen maar slechter. Ze zag mij niet meer staan omdat ik haar deed herinneren aan mijn vader en zus. Mijn moeder ging naar een psychiatrie om hulp te krijgen voor haar depressie maar het hielp haar niet. Uiteindelijk, een aantal weken nadat mijn zus was overleden, heeft mijn moeder zelfmoord gepleegd." Chase huilt nu helemaal. "Ik kan het niet hebben om jou ook te verliezen, jij bent de eerste die mij weer gevoel geeft. Ik heb na mijn moeder niemand meer toegelaten in mijn leven." "Ik ga je niet kwetsen Chase. Ik was niet met die jongen aan het flirten. De enige die ik wil, dat ben jij." We knuffelen elkaar en we besluiten dat Chase bij mij blijft slapen.

Een aantal uur later gaan we ons klaarmaken om naar bed te gaan. Hij heeft zoals gewoonlijk alleen een boxershort aan en ik heb zijn shirt aan. We gaan in bed liggen. "Ben je al moe schatje?" Vraagt Chase aan mij. "Nee niet echt. Ben jij al moe?" Reageer ik terug op zijn vraag. "Nee. Zullen we anders een film kijken?" Ik krijg een lach op mijn gezicht. Ik heb dit echt gemist; met iemand in bed films kijken. Eerst had ik Leah maar nu heb ik Chase. "Ja! Dat vind ik echt leuk!" Roep ik enthousiast. Ik mag een film uitkiezen en ik druk op afspelen. Het is een psychologische thriller. Dat soort films zijn wel diepgaand maar niet al te eng. Hiervan kan ik nog wel slapen 's nachts. Maar nu is Chase er weer om mij te beschermen. Ik kruip lekker dicht tegen hem aan en zo kijken we de film. Hij kriebelt door mijn haar heen en ik lig met mijn hoofd op zij gespierde borst. Zo wil ik elke avond wel in slaap vallen en elke ochtend wel wakker worden.

I'm yoursWhere stories live. Discover now