Hoofdstuk 1

278 7 2
                                    

Ik leun met mijn hoofd tegen het raam van de auto. Mijn ouders en ik rijden richting het studentenhuis waar ik in ga wonen. Ik ga de studie social work doen. Op de radio is het nummer halo van Beyoncé erop. Ik ben hard aan het meezingen, want ik hou van Beyoncé. "Jade ben je klaar voor je eerste dag?" Vraagt m'n moeder aan me. Ik knik en geef antwoord op haar vraag. Ik ben best wel nerveus omdat ik niemand ken op die school en in dat studentenhuis. Ondanks dat lijkt studeren me wel super leuk!

Als we na twee en half uur aankomen in het studentenhuis loop ik naar kamer 15. Ik weet dat ik deze kamer samen met een ander meisje deel, alleen ik weet niet wie het is. Ik open de deur en loop samen met mijn ouders de kamer in. Er is niemand in de kamer. De ene helft van de kamer is redelijk leeg, er staat een kledingkast, een boekenkast, een bed en een bureau. De andere helft van de kamer is rommelig. Er liggen overal kleren op de grond en het bureau is heel vol met allerlei verschillende spullen. De muren van haar kant zijn roze en wit. Samen met mijn ouders haal ik de spullen uit de auto en zet ze in mijn nieuwe kamer. Ik neem afscheid van mijn ouders en zij gaan weer naar huis. Nu kan ik beginnen met het gezellig maken en het inrichten van mijn deel van de kamer. Ik loop naar de badkamer. Er is een douche en een klein bad, verder zit er een aparte wc in de kamer en een klein keukentje.

Als ik bezig ben met het hangen van mijn kleding in de kledingkast, gaat de deur open. Er komt een meisje binnen. "Hey, jij bent vast mijn nieuwe kamergenoot! Ik ben Leah, welkom hier." Zegt het meisje. Ze loopt naar me toe en geeft me een knuffel. "Ik ben Jade en ik ben inderdaad je nieuwe kamergenoot." Leah glimlacht naar me. "Heb je hulp nodig met het uitpakken van je spullen?" "Nee bedankt, het lukt wel want het is niet meer zo veel." Leah loopt naar de badkamer en even later hoor ik de douche aangaan.

Inmiddels is het 22.30 uur. Ik besluit om te gaan douchen en dan naar bed te gaan. Leah ligt al in haar bed. Ze leest een Harry Potter boek. "Hey Leah, welke studie doe jij eigenlijk?" "Social work, dezelfde opleiding als die jij doet. Dus morgen kunnen we samen naar college." "Gezellig! Ik ga even douchen en dan slapen, tot zo!" Zeg ik en ik loop naar de badkamer. Nadat ik klaar was met douchen hebben we nog wat gekletst.

Mijn wekker gaat, het is 07.00 uur. Ik stap uit bed en loop naar mijn kledingkast. Ik pak een zwarte spijkerbroek, een lange witte blouse met daarover een zwart leren jasje. Ik doe mijn lage witte Allstars erbij aan. Ik maak me verder klaar in de badkamer en maak lunch.
"Ben je klaar Jade? We moeten nu gaan als je nog op tijd wil komen." "Ja, ik kom eraan!" Ik loop de keuken uit achter Leah aan naar haar rode auto. We stappen in en rijden richting de universiteit. We zijn allebei hard aan het meezingen met de muziek die op de radio afgespeeld wordt.

Even later zitten we in de collegezaal. Er zitten nog niet heel veel mensen. Ik ga naast Leah zitten op de vijfde rij. Ik pak alvast mijn schrift voor aantekeningen en een pen. Om 09.00 uur begint de professor met zijn college. De deur gaat open en het wordt ineens heel stil. Er loopt een jongen naar binnen met donker haar, groene ogen, een zwarte broek en een strak zwart T-shirt wat zijn spieren goed uit laat komen. "Fijn dat jij te laat binnen komt wandelen Chase, de volgende keer kom je op tijd of je komt niet." Roept de professor naar de jongen. Chase gaat ergens achteraan zitten naast een andere jongen. Die andere jongen heeft blond haar, maar hij lijkt wel wat op Chase. Dezelfde kledingstijl en dezelfde uitstraling. Ik focus me weer op wat de professor aan het vertellen is.

I'm yoursOnde as histórias ganham vida. Descobre agora