88. BÖLÜM

16K 1.5K 1.3K
                                    

Konserin ve halamla tanışmamın üstünden neredeyse bir hafta geçmişti. Babaannem Fransa'ya dönmüştü. Bu süre boyunca okulum ve sınavlarım el verdiğince halamla vakit geçirmeye çalışmıştım.

Buket, Roma'daki bir aylık bir moda tasarımı stajında olduğu için görememiştim, zaten konsere gelememesinin sebebi de oydu ama görüntülü aramalarla tanışma fırsatımız olmuştu.

Saçını boyamış da olabilirdi ama Buket'in dikkat çekici, kuzguni siyah saçları, annesininkinin eşi olan ela gözlerini daha bir ortaya çıkarmıştı. Karşısındakine soğuk soğuk bakan bu gözler, ister istemez insanın geri çekilmesine sebep oluyordu.

Halam onun kendi gençliğindeki haline benzediğini ve sert bir mizacı olduğunu ama zamanla yumuşayacağını söylemişti. Babamın halam konusundaki uyarılarını ve dikkatli olmam gerektiğini söyleme nedenini şimdi anlamıştım. Halamın eskiden nasıl biri olduğuna dair Buket bana ayna vazifesi görmüştü. Ancak babam, elbette ablasının yıllar içinde değişip, bu kadar sevgi dolu bir kişiye dönüştüğünü bilemezdi.

Buket'le belki zamanla arkadaşlık kurmayı başaracaktık ancak şimdilik, beklediğimin tam tersine, mesafeli ve resmi kalmayı seçmişti. O nedenle, ben de güvenli bir uzaklıktan, bana doğru adım atmasını bekleyecektim.

Berk ise, tıp son sınıftaydı ve iki ay sonra mezun oluyordu. Bu arada TUS sınavına hazırlandığı için sürekli ders çalışıyordu. Geç kaldığı için konserin ilk yarısını arka sıralardan seyretmiş, ancak ikinci yarıya girmeden yanımıza gelebilmişti.

Aramızda altı yaş olmasına rağmen, bu son haftada kız kardeşinin tam tersine, Berk daha ılımlı yaklaşmış, telefonla hatırımı sormuş ve iki kere, Arda ile planladığımız yemeğe halam ve eniştemle birlikte katılmıştı.

Gördüğüm kadarıyla Berk, yaşları neredeyse aynı olduğu için Arda ile de iyi anlaşmıştı. İkisi de aynı lisede okumuşlardı ama Berk bir üst sınıftaymış. O dönemde çok samimi olmasalar da, aynı çevrenin ve okulun gençleri olarak birbirlerini tanıyorlardı.

Bir araya geldiğimizde, erkekler kendi aralarında sohbet ederken, ben de halamla arayı kapatarak geçmiş yılları konuştuk. Parmaklarımızdaki yüzükleri gördüğü için geleceğimizle ilgili planlarımızı da sordu ama henüz ayrıntıların netleşmediğini söyleyerek onu geçiştirdim.

Onun dışında pek çok mimik ve hareketimi, hatta huylarımın da bir kısmını halamdan aldığımı bilmek ikimizi de çok şaşırtmıştı. Bu sohbetler bizi birbirimize epeyi yaklaştırmıştı ama babama duyduğu küskünlüğü silmesine yetmemişti. Babamı ailesiyle barıştırmamın bir yolunu bulmam gerekiyordu. Arda'nın mezuniyet töreni için gelmeleri belki de aradığım fırsatı yaratacaktı.

Onun dışında tüm zamanım finallere çalışmakla geçerken, Arda tam zamanlı olarak işe gitmeye başlamıştı. Bu hafta önemli bir ihaleye katılacağı için çok yoğundu ve birbirimizi gün içinde bir iki saat zor görebiliyorduk.

Zaman da aleyhimize işliyordu; çünkü okul on gün sonra kapanacaktı ve ben gidecektim. Ona son günlerde doyamadığımı hissetmem belki de bu yüzdendi. Ancak ortada büyük bir gerçek vardı; söz verdikleri gibi annemle babam Arda'nın mezuniyet törenine gelecekleri için, sonrasında benim de onlarla gitmem gerekecekti.

Bu düşünce birkaç gündür sürekli beynimin içinde dönüyordu ve nasıl bir çözüm bulacağımı bilmiyordum. Kalmak için hiçbir bahanem yoktu.

Bu akşam üstü odamda ders çalışırken, Arda geç geleceğini ve onu yemeğe beklemememi bildiren bir mesaj attığında, günlerin yorgunluğuyla ben de birkaç saat uyumak için yatağıma geçip gözümü kapattım.

Maskeli Baloda Sevdim (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin