71. BÖLÜM

13.3K 1.3K 1K
                                    

Medya- Pelin'in Babaannesi
~~≠~~≠~~≠~~

Çarşamba günü babaannemi göreceğim için çok heyecanlıydım. İçim içime sığmıyordu. Torunu olarak değil de Arda'nın sözlüsü olarak tanıştırmak amcamın da aklına yatmıştı.

O gece için çok özendim. Her şey mükemmel olsun istiyordum. Tarık Bey rahatça konuşabileceğimiz köşe masayı hazırlamış, bizi nispeten izole etmişti. Şimdi de Arda ile havanın durumuna göre tavanı açılıp kapanan sırça restoranda oturmuş misafirlerimizin gelmesini bekliyorduk.

 Şimdi de Arda ile havanın durumuna göre tavanı açılıp kapanan sırça restoranda oturmuş misafirlerimizin gelmesini bekliyorduk

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"Çok gerginsin, önceden seni rahatlatacak bir şey içer misin?"

"Hayır onunla tanışırken zihnimin tamamen berrak olmasını istiyorum, böylece saçmalama riskim azalır."

"Burhan amcanın dediklerini unutma. İkimiz de senin yanındayız. Her şeyden önce sana bir zarar gelmesine ben izin vermem." diyerek titreyen elimi öptü.

Aynı anda bahçeden girişte bir hareketlilik oldu ve dikkatimi oraya verdim. Önce Burhan amcamı gördüm, endişeli bakışları bizi arıyordu. Arda onları karşılamak için yanlarına gittiğinde, ben masamızın önünde durmuş, amcamın koluna zarif bir dokunuşla tutunmuş olan kadını inceliyordum.

Sütlü kahve tonundaki pantolonun üzerine giydiği krem rengi ceketi ile çok şıktı. Vücudu ince uzundu ve kesinlikle yetmiş yaşındaki bir kadına benzemiyordu. Platin sarı rengindeki saçlarına rağmen, en az on yıl daha genç görünüyordu.

Nutkum tutulmuş halde, kraliçe edasıyla zarif adımlar atan kadından gözlerimi alamaz olduğumda, Arda'nın kibarca elini uzatıp el sıkıştığını gördüm. Sanırım amcam tanıştırma faslını yapıyordu. Arda eliyle bizim masayı gösterdiğinde benim tarafıma doğru ilerlemeye başladılar. Kalbimin gümbürtüsü dışarıdan duyulacak diye, sakinleşmek için burnumdan derin derin nefes alıp ağzımdan yavaşça verdim.

Sonunda restoranı bahçe kısmından ayıran cam kapıdan içeri girdiler. Kendinden emin ve mağrur bakışları yürürken salonu tarıyor, belki de tanıdık birini görürüm diye etrafa bakıyordu. Bir kaç kişiye gülümseyerek başıyla selam verdikten sonra, bakışları üzerime kilitlendi. Bir an tökezler gibi olduğunda amcamın koluna daha sıkı sarıldı ama bunu yaparken asla zerafetinden taviz vermedi.

Yaklaştıkça ne kadar güçlü ve otoriter bir kadın olduğunu daha net görebiliyordum. Karşıma geçtiğinde, dizlerimin bağı çözülmeye başladığından sandalyenin arkasına tutundum. Arda hemen belimden kavrayıp kendine yasladı.

Yakından bakıldığında, üzerinden yayılan asalet çok daha belli oluyordu. İçine siyah ipek bir gömlek giymiş, boynuna birkaç sıra inci kolye, kulaklarına yine zarif inci küpeler takmıştı. İnce dudaklarına sürdüğü gül kurusu ruju ve pastel renklerde yapılmış bir makyajın çevrelediği bakımlı yüzün güzelliğine dalıp gitmeden bakmak mümkün değildi.

Maskeli Baloda Sevdim (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin