16. BÖLÜM

28.8K 2.4K 1.4K
                                    

"Pelin, Pelin aç gözlerini lütfen. Ne oldu sana?"

Derya'nın uzaktan sesini duyuyordum ama cevap verecek halde değildim. İnleyerek ona ulaşmaya çalışsam da gücüm yoktu.

"Pelinciğim lütfen aç gözlerini, bak korkuyorum." Yanımdan kalktığını hissettim. Bir süre sonra, "Alo, abi lütfen odaya gelir misin?" diye soran sesini duydum. "Pelin çok hasta, ne yapacağımı bilmiyorum, lütfen çabuk ol."

Sonra Derya'nın tekrar yatağa oturduğunu ve başımı okşadığını duyumsadım. "Merak etme Pelin, şimdi abim geliyor, o ne yapılacağını bilir. İyi olacaksın."

"Midem bulanıyor, kusmam lazım." diyebildiğimde Derya kalkmama yardım etti.

Yarı yürüyerek, yarı sürünerek banyoya girip klozet kapağını açtım, yere çöküp kusmaya başladığımda kapının tıklatıldığını duydum. Derya koşup hemen kapıyı açtı.

"Ne oldu?"

"Ben de bilmiyorum. Sabah da hasta gibiydi ama ciddi değildi. Öğlen arkadaşlarla dışarı çıktım, Pelin iyi hissetmediğini söyleyip gelmedi. Şimdi banyoda kusuyor."

"Peki sen gidip yardım et bakalım, önce rahatlasın, olmazsa hastaneye götürürüz." Deniz otoritesiyle hemen ortama hakim olmayı bilmişti.

Derya tekrar yanıma döndüğünde ben de gözümü açabilmiştim. "Gel canım önce bir yüzünü yıkayalım."

Beni lavabonun kenarına götürüp saçlarımı ensemde toparladıktan sonra suyu açtı. "Pelinciğim senin ateşin var, cayır cayır yanıyorsun güzelim. Seni hastaneye götürelim mi? Bak abim de geldi, içeride oturuyor."

"Önce yatağıma yatmak istiyorum, başım dönüyor Derya ama kusmak iyi geldi." Boğazımdan yükselen safrayı daha fazla tutamayıp tekrar klozete eğildim.

Derya beni zorla ayağa kaldırıp yüzümü tekrar yıkadı. "Tamam, gel bana yaslan."

Dizlerim büküldüğünde adım atamayacağımı anladım. Tekrar yere yığıldım.

Derya, "Abi, yardım eder misin?" diye telaşla içeriye doğru seslendiğinde, birkaç saniye sonra bir çift güçlü kolun beni kucaklayıp taşıdığını ve ardından yatağa yatırdığını hissettim. Hemen kıvrılıp yattım, çok üşüyordum.

"Derya, bu böyle olmaz, durumu iyi görünmüyor."

Takırdayan dişlerimin arasından, "Hayır, merak etmeyin şimdi toparlanırım. Sadece üşüttüm." dedim.

Yumuşacık ellerin yüzümü okşadığını hissettim. "Ateşin var Pelin, ben ecza dolabından termometreyi alayım, belki bir ateş düşürücü de bulurum, olmazsa buz getiririm. Abi dönene kadar sen yanında kalır mısın?"

Deniz'in, "Elbette kalırım. Sen acele et!" dediğini duyar gibi oldum.

Derya gittikten sonra bir çekmece sesi işittim, ardından Deniz banyoya gidip suyu açtı. Tekrar yanıma döndüğünde alnıma değen ıslaklık titrememe neden oldu. "Ateşin yüksek görünüyor, düşürmeye çalışıyorum."

"Teşekkür ederim." diye fısıldadım. Elim alnıma gittiğinde Deniz bileğimi tuttuğu için yaram feci sızladı. Acıyla inledim.

Maskeli Baloda Sevdim (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin