Kapitola 16.

590 42 8
                                    

O dva dny později

Adrien

„Vítej doma, synu," usmál se na mě až podezřele mile otec, když jsem vstoupil do našeho velkého domu.
Na moment jsem se rozhlédl kolem. Všechno se mi zdálo stejné i přes to, že jsem nebyl pryč tak dlouho. Nathalie vešla do domu hned po mně, něco řekla otci a na to se okamžitě vytratila.
„Tvůj pokoj zůstal nedotčený, ale je ti doufám jasné, že máš domácí vězení? Jenom škola a hned domů... A hlavně žádné superhrdinství!" Jeho milý tón hlasu, kterým začal, když jsem vešel, byl pryč. Co jsem taky čekal? Že se po tom všem změní? To se asi fakt stát nemohlo.
„Já vím, otče. Už jsi mi to říkal," vydechl jsem unaveně a potom se vydal do svého velkého pokoje. Otec jenom stál na místě s rukama založenýma za zády a nechápavě kroutil hlavou.

Když jsem se ocitl v pokoji, povzdechl jsem si. Všiml jsem si mojí tašky s věcmi z nemocnice, která byla položená na posteli. Rozhodl jsem si, že si vybalím později. Teď jsem si potřeboval odpočinout.
„Konečně domaaaa!" ozval se Plagg, na kterého bych málem zapomněl. Na nic nečekal a vrhl se do svého pelíšku, aby si mohl lehnout. Musel jsem se usmát a pobaveně jsem zakroutil hlavou.
„Jo mimochodem, už dvě hodiny jsem neměl camebert, tak koukej navalit pořádnou porci. Sýr před spaním je ta nejlepší věc na světě," řekl, než se uvelebil na svém polštáři.
„Ty fakt počítáš, jak dlouho jsi bez toho smradlavýho sejra?" Pozvedl jsem překvapeně obočí.
„A ty se mi divíš? Je to moje láska, největší. Však ty taky počítáš každou vteřinu od tý doby, co Beruška v noci odešla z tvýho pokoje. Je to jedna jedna," pokrčil Plagg rameny já zakoulel očima.
„Jenže tohle je něco úplně jinýho. Beruška je skvělá, milá, krásná, chytrá a úžasná holka, ale tohle je nechutnej, smradlavej a plesnivej sejra." Hodil jsem mu kolečko té věci a on ho bleskově chytil.
„Ty to prostě nikdy nepochopíš," řekl Plagg.
„To máš pravdu, na tohle já fakt buňky nemám. No nic, jdu si odpočinout. Zítra mi začíná škola, tak abych tam celej den neprospal."
Šel jsem spát, i když bylo teprve něco po poledni. Jěště předtím jsem však napsal Berušce, která mi na sebe dala svoje druhé číslo.

*

Marinette

Když jsem dostala zprávu od Adriena, že v pořádku dorazil domů, musela jsem se usmát. Chtěla bych mu zavolat nebo se za ním stavit, ale problém byl v tom, že jsem ještě seděla ve škole. Rychle jsem mu odepsala. Stejně, jako on mě, jsem ho oslovila přezdívkou.

„Marinette, co to tam máš?" Ozval se od katedry hlas učitelky, která si všimla, že nedělám to, co bych měla. A to je psaní. Okamžitě jsem mobil schovala do kabelky, kde ležela i Tikki.
„Nic, paní učitelko. Jenom jsem se zamyslela," řekla jsem a vzala do ruky propisku.
Začala jsem dělat, že píšu něco do sešitu, aby se její pozornost přesunula někam jinam a mě přestala vnímat. Naštěstí se to povedlo, ale po chvíli jsem si všimla zmateného a nechápavého pohledu Alyi. Došlo mi, že viděla tu zprávu. To byl docela problém, protože mi Adrien řekl přezdívkou, kterou mohla Alya slyšet jedině od Kocoura. V tu chvíli mi bylo jasné, že mám průšvih.

„Hele Mari, můžeme si promluvit?" zeptala se mě moje nejlepší kamarádka po škole. Byla jsem poněkud nervózní, protože mi bylo jasné, co přijde.
„Jasně, co potřebuješ?"
„Ta zpráva, jak ti přišla ve škole... Kdo ti ji napsal?"
„P-proč tě to zajímá?" Bohužel jsem začala koktat.
„Nech mě hádat. Adrien, viď?"
„Co? Ne, jak tě to mohlo napadnout?" Mávla jsem rukou a snažila se jí všemožně zmást. Nesměla zjistit moji identitu. Ne v těchto dobách.
„Z tohohle se nevykroutíš, Marinette. Viděla jsem tam jeho jméno a přezdívku, kterou říká jedině Berušce. No a proč by tak říkal tobě?" Tohle nedopadne dobře. „Konečně jsem na to po tolika letech pátrání přišla. To ty jsi Beruška a celou tu dobu jsi mi to tajila!"

***

Ahoj, tak tady máme další kapitolu a já bych se vás potřebovala na něco zeptat 😅

Jak se vám tenhle příběh líbí? Ráda bych znala váš názor, tak nemějte strach napsat. ^^
A nebojte, tuhle knížku nemám v plánu mazat nebo tak něco, ale prostě potřebuju vědět, co si o tomhle příběhu myslíte... 💞
Snad to nějak nevadí. ^^

Budu ráda za jakýkoliv hlas nebo komentář a uvidíme se ve čtvrtek u další kapitoly 😍

Vaše Less216 💞

My dva حيث تعيش القصص. اكتشف الآن