Kapitola 9.

684 52 12
                                    

Marinette

„Alyo?" Otevřela jsem dveře dívčích záchodků, kam moje nejlepší kamarádka utekla.
„Hej, kotě. To bude dobrý," řekl Nino a přešel k ní. Objal ji kolem ramen a ona mu zabořila hlavu do hrudi.
„Já jsem děsná. Mari měla pravdu. Kdybych tam aspoň nedala tu část, kde se odhalila Kocourova identita..." nepřestávala brečet a já si povzdechla. Došlo mi, že jsem to radši neměla vůbec říkat. Asi by bylo vážně lepší, kdybych poslechla mámu a zůstala doma.
„Udělala jsi dobře, Alyo. Teď aspoň všichni vědí, že si mají před Lišajem dávat pozor víc, než kdy dřív, protože se může kdykoliv objevit. Varovala jsi lidi," snažila jsem se v tom najít něco pozitivního.
„Přesně. Sice vědí, že Adrien je Kocour, ale ten ti to určitě nějak nevyčte. Buď v klidu, ano?" Usmál se na ni Nino a díky jeho slovům přestala brečet.
„Děkuju, lidi. Jste fakt kámoši," podívala se na nás.
„Všechno dobrý?" položila jsem jí ruku na rameno a ona s úsměvem na tváři přikývla.
„Jo. Tak pojďme do třídy, nebo se po nás bude učitelka shánět," uzavřela to celé Alya a mně až teď došlo, že dávno začala hodina.
„A jo vlastně! Musíme sebou hodit!!" vykřikla jsem a chytla se oběma rukama za hlavu. Mí přátelé se začali smát mojí inteligenci a já se k nim později přidala. Hned na to jsme všichni vyběhli ze třídy a doufali, že z toho nebude problém.

*

Adrien

V nemocnici jsem se docela dost nudil a nebýt Plagga, asi bych tam ty hodiny nepřežil. V tom se otevřely dveře mého pokoje a do nich vstoupil otec spolu se svou asistentkou Nathalie. Překvapeně jsem se na něj podíval.
„Otče," vydechl jsem a on mě hned po příchodu obejmul. Obětí jsem mu oplatil, protože tohle se jen tak nestávalo a já si říkal, co se to s ním děje.
„Jsi v pořádku?" zeptal se a mě znovu překvapila jeho starost.
„No, pořád mě trochu bolí hlava, ale dá se to vydržet," snažil jsem se neznít nějak divně.
„A proč jsi mi vlastně neřekl, že jsi Černý Kocour?"
„P-prosím?" Vykoktal jsem překvapeně. Jak ho to kruci napadlo?
„Viděli jsme tu reportáž v televizi, Adriene. Všichni v Paříži už vědí, kdo se celou dobu skrýval za maskou Kocoura," vysvětlila mi Nathalie, ale já byl pořád mimo.
„Jakou reportáž? O čem to tady mluvíte?"
Nathalie si povzdechla a potom vyndala z kapsy svůj mobil, na kterém mi to ukázala.
Na celé video jsem zíral, jako kdybych uviděl ducha a málem by mi vypadly i oči z důlků. Moje kamarádka Alya byla u celého mého střetnutí s Lišajem a natočila nejen mé vyznání Berušce, ale i její reakci na moji proměnu zpátky. Tvářila se překvapivě podobně, jako já teď. Přitom jí z očí tekly slzy.
„Co nám k tomu řekneš, Adriene?" Zeptal se mě otec a já se musel nejdřív uklidnit.
„Já... Nemohl jsem vám nic prozradit. Nikomu." Nejlepší bylo říct pravdu.
„Ani své rodině?"
„Když myslím nikomu, tak nikomu. Ani Beruška do včerejška nic nevěděla," vysvětlil jsem a pak si prohrábl vlasy rukama.
„Mrzí mě, že mi tak málo věříš, Adriene," začal zase otec. „Ale jestli jsi byl pod nějakou přísahou, nebo co, tak to chápu, ale je ti doufám jasné, že s hraním na hrdinu máš teď útrum a nejen to. Až se vrátíš z nemocnice, budeš mít domácí vězení!"
„Ale otče já-"
„Nebudu s tebou o tom diskutovat. Já jsem tvůj otec a budeš mě poslouchat. Nechci, aby se ti zase něco stalo. Jdeme, Nathalie," řekl otec a pak i s Nathalie odtud odešli.
„Brzy se uzdravte, Adriene," usmála se na mě ještě otcova asistentka a já si povzdechl. Když už byl pokoj prázdný, vyletěl ze šuplíku můj kwami.
„Teda, co to mělo bejt?"
„Chápeš, že díky Alye všichni vědí, kdo jsem a co se včera večer stalo?" Podíval jsem se na Plagga zoufale.
„No něco jsem zaslechl, ale tak ber to pozitivně. Aspoň nebudeš muset nic před nikým skrývat," snažil se mě Plagg povzbudit.
„Jenže to je právě to. Moje identita měla být tajemstvím... Nevím, proč to Alya udělala. Ještě k tomu budu mít domácí vězení...zase," povzdechl jsem si a zavřel oči. Byl jsem unavený a to jediné, co jsem potřeboval, byl spánek.

***

Tak, máme tady úterý a s ním i novou kapitolu.^^
Jak se vám líbila? Já doufám, že aspoň trochu ano a jako vždy budu ráda za jakýkoliv hlas nebo komentář. 💞

Další kapitola bude ve čtvrtek...❤💞😍

Less216💞

My dva Kde žijí příběhy. Začni objevovat