7. ex message

106 6 0
                                    

7. ex message

Vandaag is een lange dag op school en Ariana en ik zijn al de hele dag aan het werk. Het is bijna het einde van de schooldag en onze energie is totaal op. De hele dag op school ging het over het feestje van morgen. Doordat iedereen er over begon kon ik mijn gedachten niet van Justin houden. Vandaag kwam ik hem weer tegen in de gangen en ik keek ik hem weer recht in zijn ogen aan. Ariana kijkt ineens geschrokken naar haar telefoon. "Alles oké?" Vraag ik bezorgd aan haar? "Jawel, maar ik heb zojuist een bericht van mijn ex gekregen." Zegt ze met een brok in haar keel. "Wat staat er in?" "Hij zegt: 'Hey lang niet gesproken, ik kom morgen ook naar het feestje van Justin xx.' Wat moet ik hiermee?" Zegt Ariana met tranen in haar ogen. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. "Negeren." Zeg ik. Ik weet dat Ariana haar ex erg vervelend is maar het hele verhaal weet ik niet en durf er ook niet over door te vragen. Ik geef Ariana een dikke knuffel en ze veegt haar tranen weg. We gaan naar huis en zien elkaar morgen weer.

Als ik eenmaal thuis ben maak ik me nog steeds zorgen om Ariana zal alles met haar goed gaan? Als ik wat eten aan het pakken ben gaat mijn telefoon ineens af, ik pak hem snel op en zie dat Ariana belt. Ik merk dat ze aan het huilen is.

Ariana: Shawn!

Shawn: Ja wat is er?

Ariana: Kan ik alsjeblieft naar je toe komen?

Shawn: Ja natuurlijk wat is er dan?

Ariana: Ik vertel het zo, ik kom nu naar je toe.

Ariana klonk erg overstuur. Na een tijdje staat ze voor me deur, ik kan duidelijk aan haar ogen zien dat ze heeft lopen huilen. Ze zegt niks en laat een bericht van haar telefoon zien. Er is weer een berichtje van haar ex, er staat: "negeer je me nou? Ik wou nog zo leuk met je feesten morgen?" Het klinkt een beetje als een dreigement. Ariana is helemaal overstuur ik probeer haar te kalmeren. "Rustig het komt goed we lossen dit wel op." Zeg ik om haar te kalmeren. "Shawn, ik ga echt niet meer naar dat feestje morgen als hij ook komt." Huilt ze. "Nee dat snap ik maar ik blijf altijd bij je dus het komt goed." We gaan samen op de bank zitten en ik geef haar een goede knuffel. Ze kruipt tegen me aan terwijl haar tranen nog steeds stromen. Het blijft een tijdje stil omdat we beide niks te zeggen hebben, maar op dit moment is dat misschien ook goed. "Shawn, ik ben je een uitleg verschuldigd" Zegt Ariana dan opeens. "Nee dat komt echt nog wel dat hoeft nu niet." Zeg ik terug. "Nee, ik wil nu alles aan je vertellen." En zo begint Ariana met haar verhaal. "Ik heb je nooit vertelt over mijn ex omdat het me altijd heel onzeker heeft gemaakt. Mijn ex is Pete. Ik dacht dat hij de liefde van mijn leven zou zijn en dat alles geweldig met hem zou zijn. Maar uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat die is vreemd gegaan met mijn beste vriendin. Ik vertrouwde daarom niemand meer om me heen. En doordat ik niemand meer vertrouwde ben ik er achter gekomen dat de meeste mij hebben gebruikt gewoon voor fame." Ze haalt haar tranen weg en gaat door met het verhaal.

"Doordat iedereen mij eigenlijk heeft gebruikt heb ik bijna geen vertrouwen meer in mensen, tot dat ik jou ontmoette. Het was niet alsof ik verliefd op je was, maar jij wist niet wie ik was en dat voelde goed. Ik kon bij jou mezelf zijn zonder dat jij vooroordelen had over wat er gebeurt was. Daarom voel ik mij zo fijn bij jou." Ik geef haar een dikke knuffel en ze vervolgt haar verhaal. "Maar tijdens deze rot periode heb ik dus ontdekt wie mijn echte vrienden waren en wie niet, blijkbaar waren de gene die het dichts bij me stonden de gene die het meest fake waren. Maar Justin was er wel altijd voor mij, ook al spreek ik hem nu niet veel hij was er wanneer ik hem nodig had. En daarom begrijp ik niet dat hij Pete heeft uitgenodigd." Ik kijk haar aan en zeg: "ik heb een idee, ik bel Justin op en zeg dat hij Pete moet afbellen." "Nee dat hoeft niet" Zegt Ariana onzeker. "En jij moet die Pete allang geblokkeerd hebben." "Daar heb je gelijk in, dat ga ik nu meteen doen" Zegt Ariana zelfverzekerd. Terwijl zij dat doet pak ik mijn telefoon en vraag het nummer van Justin aan Ariana. Ze leest het voor en ik toets het in en bel hem.

Shawn: Hoi Justin met Shawn

Justin: Hey wat een leuke verassing om jou aan de telefoon te hebben, nu heb ik ook eindelijk je nummer.

Shawn: Ik belde je eigenlijk om wat te vragen over het feestje van morgen.

Justin: Vraag maar raak.

Shawn: Het klinkt misschien gek, maar zou je Pete de ex van Ariana kunnen afbellen. Ik denk niet dat wij komen als hij ook komt.

Justin: Wat? Pete? Ik heb hem niet uitgenodigd?

Shawn: Huh dat is raar? Hij heeft Ariana een berichtje gestuurd en gezegd dat hij ook kwam.

Justin: Nou ik zorg er persoonlijk voor dat hij niet komt morgen!

Shawn: Dat is heel lief van je dankjewel!

Justin: Geen probleem, tot morgen.

Ariana heeft alles gehoord wat Justin zei aan de telefoon. "Ik weet nog steeds niet of ik wel durf. Straks komt hij wel" Zegt ze onzeker. "Weetje, het feest is pas morgen dus we hoeven nu nog geen beslissingen te maken" Zeg ik. "Daar heb je gelijk in, mag ik trouwens na het feestje bij jou blijven slapen?" "Tuurlijk mag dat!" Zeg ik enthousiast. 

imagineWhere stories live. Discover now