5. party list

117 9 3
                                    

5. party list

Ik loop de gangen van de school in, ik heb vannacht goed geslapen en ben dus erg vrolijk. In de gang staat Ariana al op me te wachten. "Wat zie jij er vrolijk uit vandaag." "Gewoon goed geslapen" lach ik. "We hebben nu dans les" zegt Ariana. Gelukkig ben ik mijn sportkleren niet vergeten. "Hallo jou ken ik nog niet" zegt de danslerares tegen mij. "Hoi mevrouw, mijn naam is Shawn ik ben nieuw." De danslerares glimlacht en zegt "hallo Shawn, mijn naam is Madonna. Hopelijk kan je goed dansen want anders worden dit zware lessen voor jou." Zegt ze en daarna lacht ze hardop om haar eigen opmerking. De dansles is inderdaad zwaar maar gelukkig kan ik wel dansen. "Goed gewerkt allemaal, jij ook nieuweling!" Zegt mevrouw Madonna. Iedereen gaat douchen na deze les. Als ik uit de kleedkamer loop staat Ariana al buiten op de gang. "Je duurt er langer over dan een meisje" lacht ze. Ik glimlach en zeg "ik heb ook een groter lichaam dat ik moet wassen." We lachen samen hardop en gaan lunchen.

Omdat het mooi weer is besluiten we dit keer om niet op de roze tafel binnen te gaan zitten maar lekker buiten aan een tafel in het zonnetje. Omdat er veel mensen buiten willen zitten word het druk en vragen mensen die ik niet ken of ze bij ons mogen zitten. "Ja natuurlijk!" Zegt Ariana vrolijk. Ze stellen zichzelf allemaal voor maar eigenlijk ben ik hun namen nu al vergeten. Het zijn twee jongens en 1 meisje. Ze zijn erg gezellig en we hebben leuke gesprekken met elkaar. Plots kijkt het meisje op haar telefoon en zegt: "de lijst van het feestje van Justin is gepubliceerd!" De twee jongens grijpen naar hun telefoon en gaan scrollen door de lijst heen. Ariana en ik kijken elkaar raar aan. "Mag ik eens kijken vraag ik aan het meisje dat naast mij zit. "Geen zorgen, ik zag al dat jij er op stond je staat als een van de eerste op de lijst" zegt ze. "Dat gebeurt nooit met een nieuweling" zegt een andere jongen tegen over me. "Zijn jullie uitgenodigd?" Vraagt Ariana met een beetje onzekerheid. De twee jongens schudden allebei tegelijk hun hoofd. En het meisje naast mij scrolt naar beneden en zegt dan ineens: "yes ik wel!" Ik heb nog nooit iemand zo enthousiast zien worden over een feestje. Als ik om me heen kijk zie ik dat iedereen die lijst aan het bekijken is. Waarom is dat hier zo'n big deal? Het meisje begint opeens te vertellen dat ze enorm blij is dat ze is uitgenodigd is en dit haar kans is om met die leuke vriend van Justin wat te doen. Ik vindt het een beetje raar en ik merk dat Ariana hetzelfde denkt. "Hoeveel mensen staan er op de lijst?" Vraagt Ariana. Een van de jongens zegt met nog een beetje teleurstelling in zijn stem "124". 124? Dat zijn enorm veel mensen dat zou niet eens in mijn huis passen. Uiteindelijk is het dus helemaal niet zo speciaal dat ik ben uitgenodigd. Als er 124 mensen uitgenodigd zijn.

De pauze is voorbij en omdat Ariana en ik nu niet samen les hebben moet ik alleen door de gangen lopen. Nog steeds is iedereen bezig over de lijst van het feestje van Justin. En nog steeds snap ik niet waarom iedereen zich daar zo druk om maakt. Als ik langs mensen loop hoor ik ze fluisteren: "hij is wel uitgenodigd, hij is pas net nieuw." Als mensen dan proberen te fluisteren moeten ze het wel zachtjes doen denk ik in mezelf. Nog steeds ben ik vrolijk en ze kunnen mijn humeur vandaag niet stuk krijgen. Als ik de hoek om loop zie ik daar het groepje van Justin staan. Hij staat met niet veel mensen en ik word een beetje zenuwachtig. Ze zien er allemaal wel aardig uit maar ik probeer met mijn hoofd naar beneden langs ze te lopen. Als ik naar rechts kijk zie ik dat Justin mij aankijkt en hij glimlacht en geeft een knipoog. Niet zo'n gewone knipoog die je naar je vrienden geeft, maar eentje met gevoel er in. Ik weet niet zo snel wat ik moet doen, dus ik glimlach terug naar hem en loop door. Ik merkte dat hij tegen me wou praten maar die kans gaf ik hem niet omdat ik te zenuwachtig ben daarvoor.

Ik ga alleen in het klaslokaal zitten en merk dat iedereen het over die lijst heeft. De jongen achter mij tikt me aan en zegt: "hey ik zag dat jij ook uitgenodigd bent voor het feestje van Justin." Ik weet niet zo goed hoe ik hier op moet reageren dus ik zeg: "ja klopt, jij ook?" "Ja man, ik ken Justin al heel lang." De jongen doet een beetje stoer maar ik doe maar gewoon aardig terug. "Gezellig dan zie ik je vrijdag" glimlach ik naar hem. Een ander meisje in de klas hoor ik dan ineens zeggen: "ik heb gehoord dat Justin dit feestje geeft omdat hij met een speciaal iemand wilt praten." Toen ze dit zei schoot mijn hart in me keel. Ik werd weer zenuwachtig. Ik moet mezelf rustig houden wie zegt dat jij die speciale persoon bent? Dan krijg ik opeens een berichtje in mijn telefoon, ik kijk verbaast en weet niet wat ik op dat berichtje moet reageren?

imagineWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu