3. viral

128 14 7
                                    

3. viral

Ik word wakker en kijk op de klok. Wat?! Het is al 8 uur! Om half 9 moet ik op school zijn. Ik heb enorme haast en vergeet daarom ook om te ontbijten. Wat ik gelukkig niet vergeet is mijn gitaar en de tekst van mijn nieuwe liedje. Ik kom gelukkig nog net op tijd de klas binnen en zie dat Ariana de plek naast haar voor mij bezet heeft gehouden. Ik ga snel naast haar zitten en dan komt mevrouw Swift binnen. "Goedemorgen allemaal!" Zegt ze heel vrolijk. "Hopelijk hebben jullie allemaal je huiswerk goed gemaakt want vandaag gaan jullie voor de klas jullie eigen liedje zingen. Wat? Voor de klas? Hier had ik dus helemaal geen zin in. Ik dacht dat we het liedje 1 op 1 bij mevrouw Swift moesten zingen en dat ze ons daarna tips ging geven. Maar niet gelijk voor de hele klas? Weer moet ik me niet zo gek maken. "Gaat alles goed?" Fluistert Ariana naar me. "Ja hoor" zeg ik met een onzekerheid in mijn stem terug. Ze kijkt me aan en grinnikt. "Dit is een belangrijke opdracht, en ik wil niet dat jullie deze onderschatten!" Zegt mevrouw Swift ineens met een serieuze blik. "Het liedje wat jullie allemaal in 1 avond hebben geschreven gaan jullie dit halfjaar aan werken, zorg dat je liedje PERFECT wordt!" Ik luister aandachtig naar wat mevrouw Swift te zeggen heeft. "De gene met het beste liedje wint namelijk een enorm grote prijs, de prijs zal een optreden bij de Grammy Awards zijn!" De Grammys!? Ik kijk geshockeerd Ariana aan, en ze kijkt me net zo geshockeerd terug aan. Wie wilt dat nou niet denk ik in mezelf. Doordat Ariana en ik een beetje achterin in de klas zitten zijn we gelukkig niet als eerste aan de beurt. "Ariana jou beurt."

Ariana staat op en loopt zelfverzekerd naar voren. Ze zingt werkelijk de sterren van de hemel. Haar liedje heet imagine maar zelf vindt ze dat het nog niet af is en dat er nog heel veel aan gewerkt moet. Mevrouw Swift is van haar stoel geblazen net zoals ik, wat een talent heeft dat meisje toch in haar zitten. Ariana gaat weer zitten en nu is het mijn beurt. Ik loop naar voren, niet zo zelfverzekerd als Ariana, want ik ben stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Ik ga voor de microfoon staan en sla de snaren van mijn gitaar. Als ik de snaren voor het eerst raak gaan alle zenuwen weg. Ik begin met zingen, het eerste gedeelte zing ik met mijn ogen dicht maar na een tijdje doe ik ze open en zie ik de klas verbaast kijken. Als ik klaar ben klapt de hele klas luidruchtig. "Dit was geweldig! En dat voor een nieuwe leerling!" Zegt mevrouw Swift. Ik kijk verrast rondt, was ik echt zo goed? Ik ga weer terug naar mijn plek. Ariana fluistert gelijk "dat was niet normaal man, ik wist dat je kon zingen maar zo goed?" Ik bloos een beetje en fluister terug "hij is nog niet af." "Komt goed, zullen we vanmiddag samen de studio in duiken?" Vraagt Ariana. "Ja is goed."

De les is klaar en dat betekend dat het tijd voor de lunch is. Als ik de kantine binnen loop kijkt iedereen me aan en fluisteren ze met elkaar. Wat is er aan de hand vraag ik aan Ariana. "Ik heb geen idee?" Zegt ze verbaast. We pakken ons eten en gaan zitten aan de roze tafel. Ariana pakt haar telefoon en terwijl ze er op kijkt verschijnt er een klein lachje op haar gezicht. "Wat is er?" Vraag ik ongerust. "Je bent gefilmd!" Zegt ze enthousiast. "Gefilmt? Wanneer?" "Toen je aan het zingen was in de klas natuurlijk." Wat? Wie heeft er mij nou weer zitten filmen, ik loop weer te piekeren in mezelf. "Shawn, iedereen heeft nu aandacht voor je omdat ze weten dat je kan zingen!" Ik word er een beetje zenuwachtig van maar aan de ene kant vind ik de aandacht ook wel leuk. "Ik ben trots op je, eerste keer viral op Artist High School!" Zegt Ariana lachend. Ze pakt haar glas me drinken en zegt: "daar proost ik op". Ik lach en proost met haar. "Maar waarom ben jij dan niet gefilmd en viral gegaan? Vraag ik aan Ariana. "Dat komt omdat iedereen hier al weet hoe ik zing en wat mijn style is, bij jou wist niemand dat nog tot nu dan." Ik pak mijn telefoon en zie dat mijn Instagram ontploft is, bijna net zo ontploft als na de Instagram tag van Ariana gister.

Als de lunchpauze voorbij is lopen Ariana en ik door de gangen. Nog steeds is alle aandacht gefocust op mij. Ik wordt erg aangestaard en het maakt me opnieuw een beetje zenuwachtig. Als we naar de trappen gaan zie ik daar een groep met jongens staan. Met in het midden Justin. "Kijk daar heb je hem, ik heb gehoord dat hij je volgt op Instagram!" Fluister Ariana. "Is dat zo bijzonder dan?" Fluister ik terug. "Ja, hij volgt maar 22 mensen 1 daar van ben jij dus!" Ik wist niet dat social media zo'n big deal was hier, maar blijkbaar wel. Als we langs het groepje lopen kan ik in mijn ooghoeken zien dat Justin naar me kijkt, ik vind het nogal ongemakkelijk en loop daarom door zonder hem recht in zijn ogen aan te kijken. Weer krijg ik een gek gevoel van binnen, maar dat komt waarschijnlijk door alle aandacht die ik heb gekregen van iedereen tijdens de pauze.

imagineHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin