1. new friendship

258 25 11
                                    

1. new friendship

Ik loop de trappen op, en met elke trede omhoog gaat mijn hart sneller kloppen. Normaal ben ik nooit zenuwachtig waarom nu ineens dan wel? Shawn je moet stoppen met jezelf gek maken in je hoofd zeg ik tegen mezelf. Daar sta ik dan, voor de deuren van Artist High School. Ik ga proberen om een pop-ster te worden. Wat zeg ik, proberen? Ik word een pop-ster! Ik loop door de deuren en sta in de grote hal. Terwijl ik door de gang loop kijken mensen me aan. Waarom kijken me ze me zo aan? Alsof ik in mijn onderbroek loop? Ik kijk naar beneden ... nee dat is het niet mijn broek heb ik gewoon nog aan. Het zal vast zijn omdat ik nieuw ben. Ik pak mijn telefoon erbij en kijk waar ik moet zijn. Lokaal 2.13, dat zal vast op de tweede verdieping zijn. Ik probeer de trappen in het gebouw te vinden, terwijl ik dat doe merk ik nog steeds dat veel mensen me aankijken. Gewoon doorlopen, hoofd naar beneden en gaan. Ik heb de trappen gevonden en loop omhoog. Als ik bijna boven ben komt er iemand de hoek om en stoot tegen me aan. "O sorry" zeg ik snel. De jongen kijkt me in mijn ogen aan, honing bruinen ogen staren me aan terwijl ik rood word. "Jij hoeft geen sorry te zeggen het was mijn fout." En de jongen loopt door. Op de een of andere manier heb ik een gek gevoel van binnen, maar dat komt vast door de zenuwen.

Ondertussen is de bel al gegaan en ben ik bijna aan het einde van de gang, daar is dan mijn lokaal. Ik doe de deur zachtjes open. Ik kom het lokaal binnen lopen en de docent kijkt me aan en zegt: "kijk eens wie we daar hebben, onze nieuwe leerling!" Ik geef zachtjes een glimlach en kijk de klas in. Mijn naam is Taylor Swift, maar noem me maar mevrouw Swift. "Mijn naam is Shawn" zeg ik, en ik steek mijn hand uit. Mevrouw Swift geeft me zachtjes een hand en zegt "Nou ga maar ergens zitten Shawn." Ik kijk de klas in en heb geen idee waar ik moet gaan zitten. Er zit een knap klein meisje alleen, ik besluit om naast haar te gaan zitten. "Hoi ik ben Shawn" fluister ik met een glimlach naar haar. Ze heeft lang bruinhaar in een paardenstaart, en draagt een grote trui met mouwen zo lang dat haar handen er niet eens onderuit komen. "Mijn naam is Ariana, maar de meeste hier noemen me Ari" fluistert ze terug met een glimlach. Ik vraag haar gelijk veel dingen over de school, ik merk direct dat we een goeie klik hebben. Ze vertelt me veel over de school en na 2 uur gaat de bel. Tijd voor de lunchpauze. Maar waar ga ik zitten? "Zullen we samen lunchen?" Vraagt Ariana. Dat probleem was sneller opgelost dan ik dacht.

In de kantine pakken we allebei een dienblad en halen eten. Waar zit jij altijd vraag ik. Aan die roze tafel daar in de hoek. Ze wijst naar een roze tafel die nog helemaal leeg is. "Meestal zit ik alleen omdat de meeste mensen gaan vragen over afgelopen jaar." Zegt ze. Ariana had me al vertelt dat afgelopen jaar zwaar voor haar was, daarom heb ik er ook niet over door gevraagd. De roze tafel is eigenlijk mijn tafel daarom zit er nu niemand aan lacht Ariana. We gaan aan de tafel zitten en Ariana begint me verder te vertellen over de mensen op deze school. Eerst over iedereen in Junior Year wat ons leerjaar is. En daarna gaat ze door over de mensen in Senior Year dat is een leerjaar boven ons. Ze wijst naar een tafel. "Zie je dat, daar zit de meest populaire jongen van de school, Justin Bieber." "Wacht dat is die jongen die tegen mij aan botste vandaag." "Wat hij botste tegen jou aan?" Zegt Ariana verbaast. "Ja hij was heel vriendelijk." "Vriendelijk!?" Zegt ze nu nog verbaasder. Ik kijk haar nu ook verbaast aan. We laten het onderwerp vallen. Ik heb zo zangles zeg ik tegen Ariana. Ik ook lacht ze. Gelukkig dan hoef ik niet alleen denk ik in mezelf.

De dag gaat snel voorbij en ik vraag aan Ariana of ze zin heeft om vanmiddag af te spreken bij mij thuis. Ik ben vaak alleen thuis, want mijn moeder is vaak werken in het buitenland en mijn vader is overleden toen ik twee was. Toen ik nog op mijn oude school zat nodigde ik ook altijd vrienden uit bij mij zodat ik niet alleen was. Gelukkig wou Ariana ook nog even chillen na school. Als we eenmaal bij mij thuis zijn gaat ze op de bank liggen en kijkt ze me aan alsof ze iets belangrijks moet zeggen. Weetje Shawn.. begint ze, vandaag was je de meest besproken persoon bij ons op school. Huh hoe weet jij dat? Jij was de hele dag met mij vraag ik. "Dat ik alleen zit in de pauzes betekend niet dat ik geen vrienden heb, eigenlijk ken ik zowat iedereen hier op school. Weetje ik ben de tweede meest gevolgde persoon op Instagram van school" Zegt ze trots. Wie staat er dan op nummer 1 vraag ik? Op nummer 1 staat natuurlijk Justin Bieber antwoord ze. Ik kom naast Ariana zitten en ze begint me allemaal dingen te vertellen over Justin, ik heb het gevoel dat ze hier nog wel de hele middag mee bezig gaat zijn...

imagineWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu