Bölüm 15 ~ OKUL

5.3K 206 12
                                    

Herkes bize şaşkın şaşkın bakarken ben sadece Aylin'e odaklanmıştım ki onun gözlerinde Ayça fahişesinin gözlerini gördüm.

O anda aklımı bu düşüncelerden sıyırmak istercesine başımı hafifçe sağa sola salladım. Arda kulağıma fısıldadı. Annemler artık bizi izlemeyi bırakıp çoktan aralarında bir başka sohbete dalmışlardı.

"İyi misin hayatım ?" beni yanındaki koltuğa çekti ve kahve servisi başladı.

Aylin bize kahve vermek için eğildiğinde bana o kadar sıcak bir gülümseme gönderdi ki kendimi ona karşılık verme zorunluluğum varmış gibi hissettim.

Aylin gidince hala Arda'ya bir cevap vermemiş olduğumu farkettim ve ona doğru dönüp endişelenmemesi için güven veren bir sesle konuştum.

"İyiyim. Y-yok birşey." ah kekelemiştim. Olmaması gereken bir zamanda kekelemiştim. Kesin endişelenirdi.

Ama sandığım kadar da kötü olmadı. Gülümsedi ve kahvesini içmeye koyuldu. Ben de tam kahvemden bir yudum almıştım ki annemin sorusuyla kahveyi püskürtecek gibi oldum.

"Ee ne zamandır çıkıyorsunuz bakalım ?"

Sanırım bu sorusu Arda'yaydı. Bunu anladığım an sesimi çıkarmadan kahvemi yudumlamaya devam ettim.

"Dün konserden beri Melek teyze." kendisi annem olur. Melek hanım.

"Hmm. İkiniz için de harika olmuş bence. Ya sence Yaseminciğim ?" Arda'nın annesine yönelmişti bu defa. Ah ne de çabuk kişiden kişiye atlıyordu annem böyle.

"Ah tabii iyi olmuş." dedi ve bana cidden çok sıcak bir gülümseme gönderdi. Ben de aynısını ona ilettim.

Ardından annem ve Yasemin teyze, babam ve Buğra amca koyu bir sohbete dalmışlardı. Biz de Arda'yla kalmıştık fakat çok sessizdik. Arda aramızdaki sessizliği bozdu ama bu soru karşısında bozmamış olmasını tercih ederdim.

"İlk öpücüğün müydü ?"

Ah ! Ona anlamamış gibi bakmaya başladım. Aslında sadece saf ayağına yatıyordum. Dünkü öpücükten bahsettiğine adım gibi emindim.

"Yani hani dün beni öptünya dudağımdan. Ben de karşılık verdim. Hah işte o ilk miydi senin için ?"

Aslında ilkinde de anlamıştım ne demek istediğini ama bu daha açıklayıcı oldu. O an onu tekrar öpmek istedim fakat fırsatlar elvermedi.

"Hııı anladım şimdi. Ah evet ilkti." dedim ve başımı eğdim. Kendimi ezik gibi hissetmeme neden olmuştu şu 'ilk öpücük' olayı. Ardından Christian'ın Anastasia'ya söylediği bir laf aklıma geldi ve hemen ekledim. "Seni bekliyordum."

"Hmm birileri Christian'ın repliğini mi çalıyor acaba ? Yoksa bana mı öyle geliyor ?"

Bu sözü üzerine içten bir kahkaha attım o da bana katıldı. Annemler o kadar koyı bir sohbetteydiler ki bu kahkaha şölenimizi bile duymamışlardı. Ah ya da duymamazlıktan gelmişlerdi. İlk şık benim için daha cazipti.

Buğra amca biz bakarak birşeyler söylemek için yerinde doğruldu ve derin bir nefes aldı. Biz de ona odaklandık.

"Eveet. Çocuklar bu yaz tatilinde hep beraberiz."

"Nasıl yani ?" diye soran Arda bir yandan da elimi sıkıca kavramış bırakmıyordu.

"Yani şöyleki...Karne gününden sonraki gün -Cumartesi- kendi arabalarımızla yola çıkıyoruz ve Erzurum'a gidiyoruz." deyince Buğra amca bir an Arda'nın gözleri yerinden çıkacak gibi hissettim.

KANKA AŞKIWhere stories live. Discover now