.boszorkányszombat

203 12 0
                                    


elvitte : BeatlesGirl03


Cím : Boszorkányszombat ( akár Witchlove )

Kategória : történelmi fikció (?) romantikus lányxlány

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kategória : történelmi fikció (?) romantikus lányxlány

Karakterek nevei : Hazel Zigfrid, Roselyn Boyle

Alapötlet :

15.-16. század

Hazel Zigfrid egy nemes lánya. Apjának neve van a faluban, hatalmas házuk van, sok állatuk, van mit a tejbe aprítani. Felvesznek a házhoz egy nap egy új cselédlányt. Roselyn Boyle elég harcias, tűzről pattant, bár szűkszavú teremtés. Látszik az arcán máris, amit gondol, míg a sokat olvasott Hazel, akinek tartása van és jóneveltetése elég furcsán tekint rá. Roselyn takarítja az állatokat, az istállókat, visz nekik terményt, feji a teheneket, és kihajtja a libákat is, épp amire be lehet fogni. Nem tűri, ha csúnyán beszélnek vele, azt meg végképp, ha kezet emelnek rá.Hazelt megpillantja egy nap a korlát mentén sétálni, majd a lány úgy illan el, mint egy látomás. Roselyn tartózkodik Hazeltől, mégis túl sokszor jut az eszébe. Látja őt a hintóba beszállni, látja őt a templomban is, bár ők egészen más helyen ülnek, távol a szegényebb emberektől. 

Hazel is felfigyel az új cselédlányra, egy alkalommal látja őt a hintóból is, amint a réten libát legeltet és magában énekel. Egy nap összevész az apjával ( talán férjhez akarja őt kényszeríteni, már a kérőt is kinézte a lánya számára, aki egy nagyon buta fiú, Hazelhez egyáltalán nem való ) és kiszalad az erdőbe. Ott futnak újra egymással össze, mert Roselyn meghallja Hazel sírását és elkezd beszélgetni vele, megvigasztalja a lányt, majd csak ülnek csendben, ami Hazelnek sokat jelent. Később is így kettesben találkozhatnak egymással, talán egy félénk csók is elcsattanhat kettőjük közt. 

Egyik alkalommal elkapja őket egy zivatar a réten és amíg Roselyn besiet a fák közé, Hazel táncolni kezd az esőben és halkan dúdol egy dalt, majd Roselyn kezét megragadva táncolni kezdenek. Másnap reggel Hazel lázasan ébred, és bárhogy is igyekszik rajta segíteni az apja, a lánya láza nem megy le. Roselyn látogatja meg őt titokban és visz neki egy teafőzetet, amit megitat vele. Ezt meglátja Hazel apja, kiveri a lány kezéből a bögrét, azzal vádolja, hogy meg akarta Hazelt ölni. 

Roselynt boszorkánynak nevezi és egy facölöphöz kötve fellógatják a víz felé, majd elkezdik leengedni a fát, hogy megmerítsék a vízben. Ha életben marad, akkor boszorkány, ha nem, akkor ártatlan volt. Hazel megjelenik, már sokkal jobb színben van és hiába tartaná vissza az apja, Roselyn után ugrik a vízbe...

Szemszög : E/3

Állapot : elvitték, a történet még nem került publikálásra


2019-02-23


álmodj szineset - plot shopWhere stories live. Discover now