.mr.sandman

236 13 3
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


<ELVIHETŐ TÖRTÉNET>


Cím : Mr. Sandman ( zenét hallgasd meg hozzá <3 )

Kategória : romantikus-komolyabb hangvételű történet

Karakterek nevei : Szénássy Máté, Bognár Sára

Alapötlet : Szénássy Máté szerelmes. Noémi azonban egy elvált nő, két gyermekkel, amit a híres ügyvéd család nem igazán tud megemészteni, így dr. Szénássy György arra a döntésre jut, hogy legkisebb fiának esküvőt szervez. Igaz, a lánnyal még egyikük sem találkozott, viszont az idő sürget és egyik jóbarátjának a lányáról van szó. Apja szembesíti azzal a fiát, ha nem teljesíti az akaratát, akkor mindent elveszít : kocsit, lakást, anyagi támogatást. Máté nem szívesen ismeri el magának sem, nehezen tudna a saját lábán megállni, sőt szerelme, Noémi is megerősíti abban, hogy ugyanúgy fogja őt szeretni és kitart mellette, ha felesége lesz. Máté beadja a derekát, majd oltár elé vonul menyasszonyával, akiről már a templomban is kiderül, hogy valami nincs rendben vele.

Amiről Máté nem tud, a leendő ara épp most szabadult az elmegyógyintézetből.

Megjegyzés(1) : A történet első pár részét úgy egy éve publikáltam már, de egyszerűen nincs türelmem hozzá, hogy mindent szépen kifejtsek. Nagyon oda fogok figyelni, hogy kihez kerül, mert tudom, hogy milyen nehéz egy olyan férfiról írni, aki nem egy talpraesett, keménykezű példány, hanem olyan "anyuci pici fia" típus. Ettől függetlenl nyugodtan írjatok, ha valakit érdekel, segíteni fogok benne, szívesen átküldöm azokat a részeket is, amiket én megírtam hozzá. Természetesen ne azokat publikáld!

Megjegyzés(2) : Máté jelleméről : "  Anyám mennyit foglalkozhatott vele, hogy apám kedvére tegyen! Én is sokáig ezt tettem majd dacolni kezdtem vele, hogy aztán megint visszakússzak hozzá. Talán tényleg ennyire gyáva alak lennék, mint amilyennek apám örökké lefestett. Még általános iskola után sem akartam olyan iskolába menni, ahol felvételi van, nehogy véletlenül leszerepeljek és apám fülébe jusson. Mindig próbáltam kikerülni ezeket a nagy megmérettetéseket az életben. Egy kivételt képzett ez alól Noémi. Már hónapok óta harcoltam érte, hogy elfogadja őt a családom, mégis az állandó visszautasítás érkezett csak. "

Megjegyzés(3) : Sára szöges ellentéte Máténak, vagy talán mégsem? Édesanyja meghalt, ezt nehezen dolgozta fel, nem akart senkihez sem közel kerülni, később túlságosan agresszív és dührohamokkal küzd. Volt egy nagy szerelme, Olivér.

" Farkas Olivér volt a sulink legmenőbb pasija, benne volt a kosárcsapatban és ha kellett, ha nem, szívesen lerántotta magáról a pólóját, hogy mindenki megcsodálhassa az izmait. A lábai előtt hevertek a csajok. De ugye mindig vannak kivételek és én is közéjük tartoztam. Tudtam, hogy létezik az a bizonyos Farkas Olivér, viszont már akkor is a vérmérsékletemből adódóan elég sok időt töltöttem az igazgatói előtt ácsorogva. Ott futottunk össze. Magamon éreztem a tekintetét, de direkt elfordítottam a fejem, mintha a körmöm alatt összegyűlt kosz kikaparása sokkal jobban lekötött volna.

- Sára? - lépett már közelebb, hogy az érdeklődés minden jele nélkül felpillantsak rá. Mivel nem volt kedvem megszólalni, ezért ő érezte kötelességének. Elmesélte, hogy a kosárcsapat nyert valami díjat és most jön átvenni az oklevelét, mert az igazgató kezet akar rázni vele. Hát, ebből nem tudom mennyi volt igaz, de olyan beleéléssel mesélte és legalább azzal is telt az idő, hogy ő jártatta a száját. Na, meg volt időm közben megcsodálni a szürke pólót, ami a mellkasára tapadt és az ereket is, amik kidagadtak a karjain miközben hevesen magyarázott nekem, látszólag minden erejével azon volt, hogy felkeltse az érdeklődésem. A fene vigye el, tényleg jó pasi volt! Ciki lett volna ott bevallani, hogy én nem épp egy oklevélért állok sorba, hanem mert kiütöttem Berecz Ági egyik fogát. Aztán az igazgatói előtt megvárt és valahogy így indult el a mi kapcsolatunk. "

Megjegyzés(4) : Sára a fejébe vette, hogy Olivér megvárja majd őt, amikor szabadul az elmegyógyintézetből. ( Olivérről lenne pár spoilerszerű tudnivaló, de ezeket majd külön leírom annak, aki megvalósítaná. ) Beadja a derekát, hogy végre a szabad levegőre kerülhessen, majd menyasszonyi ruhában menekülni próbál, de megcsúszik és a ruha elszakad, így vonul be sáros, szakadt ruhában a templomba.

Megjegyzés(5) : Fontos, hogy mindenki nagyon emberi karakter legyen. Se teljesen jó, se teljesen rossz. Sárát például egy akaratos, makacs természetnek képzeltem el, aki például képes eladni a tévét, festményt, vázát otthonról csak hogy gyógyszert vehessen magának vagy akár füvet. Máté lakásába költözik, és mivel a férfi nem bízik meg benne, nem ad neki pénzt, ezért eladja a cuccait. Persze, nem durván, de észrevehetően, amiért viták lehetnek köztük. Megkeresi Mátét a munkahelyén is, megfenyegeti ördögien, hogy leégeti mindenki előtt, ha nem segíti ki pénzzel. Könyörtelenül a férfi szemébe vágja az igazságot, hogyha Noémi szerelmes lenne belé, akkor nem bírná elviselni, hogy más nőt vegyen el... Máté nem mer visszaszúrni neki, csak később mondja már a lánynak, hogy Olivér sem egy ma született bárány.

Megjegyzés(6) : Nem teljesen szerelmes történetnek képzeltem el, inkább egymást húzzák ki állandóan a szarból, egymást erősítik, hogy jóban legyenek egymással és később el se akarjanak válni.

Szemszög : váltott

Állapot : elvihető


2019-02-20

álmodj szineset - plot shopWhere stories live. Discover now