10. Thuiskomst

46 3 0
                                    


Het was zondagochtend en Chris kon met een uur voor haar deur staan. Zenuwachtig dat ze was, begon ze met het huis schoonmaken om de tijd sneller te laten gaan. De wasmand zat propvol en er lag een dikke laag stof in het huis. In haar joggingbroek en oude T-shirt ging ze aan de slag. Toen Eva aan het stofzuigen was, ging de bel en sprintte ze naar de deur. Gretig maakte ze de deur open en ze keek in bekende ogen van Chris. Zonder na te denken omhelsde ze hem en drukte haar gezicht tegen zijn borstkas aan. Ze rook de bekende zoete geur van Chris die ze de afgelopen dagen had moeten missen. 'Hmm..' zei Eva. 'Wat heb ik je gemist en wat ruik je toch lekker.' Chris grinnikte: 'Je moest eens weten hoe lekker jij voor mij ruikt.' en hij zuchtte. Opeens drong het tot Eva door dat ze Chris wel heel lang knuffelde. Ze was bezig met zich terug te trekken, maar Chris trok Eva meer naar zich toe en kuste haar voorhoofd. De warmte en de intentie die de kus met zich mee bracht, deed Eva's knieën knikken en Chris moest haar ondersteunen. 'Kwetsbaar mensje, hoe moet ik je meenemen naar de andere kant van de wereld als je nog niet eens míj kan overleven.' 'Jij beschermt me toch wel.' zei Eva vol vertrouwen waardoor het geen vraag was. 'Met mijn leven, als ik het zo mag uitdrukken.' Eva lachte: 'Dat mag, welkom thuis. Wat wil je vandaag doen?'

Chris liep samen met Eva haar kamer in en zag de rommel. 'Geef me één minuut en ik heb alles opgeruimd en schoongemaakt.' 'Ow, dat hoeft echt niet. Ik doe het later wel.' zei Eva en ze schaamde zich dat ze niet beter voorbereid was op zijn komst. 'Nee, ik doe het wel, ga jij maar lunch maken ik neem aan dat je nog moet eten.' Eva haalde haar schouders op. Als Chris nou persé het huis wil schoon maken, waarom zou ze hem dan tegen houden? Terwijl Chris zich razendsnel door het appartement bewoog, maakte Eva een tosti klaar. 'Chris, kom je nu rechtstreeks uit Engeland of ben je eerst nog langs je familie gegaan?' 'Hidde en Kathy weten niet dat ik überhaupt naar het buitenland ben gegaan. Ik heb ze nog niet echt gesproken.' riep hij terug. 'Wanneer ga je ze inlichten? Ik vind het niks dat je geen tijd meer aan hun besteed. Vinden ze het niet erg?' Eva had daar de afgelopen dagen veel aan gedacht. Natuurlijk kon ze niet begrijpen hoe familiebanden zijn als je vampier was, maar geen contact houden met degene die je broer en zus noemt kon vast niet positief zijn. 'Maak je geen zorgen. Het komt allemaal goed. Normaal zie ik ze ook wel eens een paar maanden niet. Na Amerika zal ik erover nadenken, oké?' 'Oké, maar ik wil niet dat je door mij je familie niet meer ziet.' 'Ik ga als ik weer ben van onze vakantie hun opzoeken goed? Ik heb ze gisteren nog even gesproken en het gaat prima met ze. Wel vermoeden ze dat er iets aan de hand is, maar wat weten ze ook niet goed.' Eva moest glimlachen: 'Ze moesten eens weten wat je allemaal uitspookt.' 'Nou, liever nog even niet.' zei Chris en stond naast haar. Eva keek op en zag dat dat de kamer nu al schoon en netjes was. Ze keek Chris aan. 'Bedankt, dat scheelt veel tijd.' 'Tijd die je nu aan mij kan besteden.' zei Chris terwijl hij de tafel dekte en tegenover de vaste plek van Eva ging zitten.

'Dus, wat zijn de plannen voor vandaag?' vroeg Eva vanuit de openkeuken. 'Ik dacht eraan om vooral binnen te zitten en onze plannen voor de reis te regelen. Natuurlijk moet ik je nog invullen over Engeland en het wordt zonnig buiten, dus ik kan moeilijk naar buiten.' zei Chris terwijl hij in zijn stoel zat te kijken hoe Eva aan tafel kwam zitten. 'Leuk, vakantieplannen maken, vertel maar eerst hoe je Tanya en haar familie zo snel hebt gevonden. Ik dacht dat je zei dat er niet zoveel vampiers waren.' 'Dat klopt.' gaf Chris toe. 'De eerste dag had ik geen enkele spoor gevonden. Toen bedacht ik me iets. Stel nou dat iemand mij zou willen vinden. Hoe zou diegene dat aanpakken? Ik wist zeker dat iemand zou zoeken bij een natuurgebied als ze wisten dat ik daar at.' zei hij luchtig. 'Dat is slim. Dus je bent alle grote natuurgebieden af geweest op zoek naar sporen van andere vampiers?' vroeg Eva die snel zijn theorie begreep. Chris knikte 'Juist, ik ben kriskras het land doorgereisd en toen vond ik een vers spoor uit het niets. Ik was erg blij en kreeg hoop. Toen ik het spoor volgde waren het opeens twee sporen. Later voegde zich een derde vampier er bij. Toen wist ik zeker dat het ging om vampiers die aan het jagen waren. Ik volgde het spoor tot ik bij een groot huis midden in het bos tegen kwam. Ze zagen me meteen en stonden gelijk buiten in een verdedigde houding. Hun ogen waren goudbruin net als die van mij dus ik durfde hun te benaderen.' Eva vergat te eten tot dat Chris haar erop wees. Snel nam ze een hap en Chris vertelde verder.

Apart samen zijn. Twilight wereldWhere stories live. Discover now