3. Chris is vampier

88 3 0
                                    

Eva voelde weer een steek in haar hoofd en was weer in het heden. 'Je kunt ook gewoon vragen waar ik met mijn gedachten zit voordat je 'bezit' van mij neemt.' zei ze op een dringende toon. 'Sorry, het gebeurt voordat ik er erg in heb. Ik vraag me af waar je aan denkt en voordat ik het weet zit ik al in je hoofd. Maar nu ben je lichtelijk boos en kan ik het als nog niet achterhalen.' 'Ik ben niet boos, ik weet ook we dat je er niets aan kunt doen. Dit is voor ons allebei nieuw. Misschien kun je geïrriteerd zeggen, maar komt meer omdat we over twintig minuten bij mijn ouders zijn.' Zijn gave die hij aan haar had uitgelegd was soms handig, maar op deze momenten erg frustrerend. De eerste keer toen hij een poging had gedaan om het uit te leggen voelde ze zich betrapt en bedrogen, maar boven alles een vreselijke inbreuk op haar privacy. Wat Chris kan is 'bezit' nemen van iemands hoofd. Hij hoort de gedachten van diegene en kan ook communiceren met de persoon in kwestie. Alsof je een gesprek voert via gedachten alleen. Ook voelt en ziet Chris wat de andere voelt en ziet. Als hij iemand heel goed kent kan hij het lichaam overnemen. Van deze 'voodoo' praktijken was hij zelf niet gediend en paste het nooit toe. Waardoor hij het ook niet goed kon uitoefenen als hij dat wilde.

In zijn bestaan van vampier had hij dit maar met twee personen kunnen doen. Zijn broer Hidde en zus Catharine die Kathy werd genoemd. Het had hem twintig jaar geduurd voordat hij bezit kon nemen van Hidde en veertig jaar voordat hij in de buurt kon komen van Kathy's gedachten. Maar bij Eva, dat kon hij gelijk. Nog nooit had hij zo iets meegemaakt. De vergelijking die Chris maakte was alsof hij in een 'warm bad' terecht was gekomen. Iemand die de zelfde humor had en een ziel waarmee hij zich verwant voelde. De verbondenheid die hij voelde was niet te beschrijven, want hij had sinds zijn creatie dit nog nooit meegemaakt. Eva kon niet anders dan zich speciaal voelen. Terwijl het nog steeds raar was.

Twee weken voordat hij zijn gave bekend had gemaakt, wist Eva hem eindelijk zo ver te krijgen om zijn geheim haar toe te vertrouwen. Vampier, ze wist dat hij 'uniek' was, maar een ander wezen was ver buiten haar bereik om het maar te denken. Eva had geprobeerd luchtig te reageren, maar ze kon alleen maar denken aan grote hoektanden, doodskisten en natuurlijk alle bloed wat hij moest drinken. Nadat Christiaan zijn verleden had uitgelegd, had hij haar verteld over zijn 'vegetarische levensstijl' die hij deelde met zijn familie. De opluchting die Eva toen voelde werd al snel verstoord wat Chris verder zei: 'Dat we niet op mensen willen jagen wil niet zeggen dat we nooit een 'vergissing' begaan. We zijn nog maar pas vegetarisch en mensenbloed is moeilijk te negeren. In de vijftig jaar dat we het proberen zijn er helaas meerdere mensen op de verkeerde tijd en plek bij ons in de buurt geweest. Vooral als ze bloeden, dan is het bijna alsof je niets anders ziet dan bloed. Ik zou jou nooit iets aan kunnen doen. Ik wil dat je veilig bent en je niets overkomt, maar ik weet niet of mijn familie dat ook voelt. Het gebeurt zelden dat een vampier kiest om om te gaan met een mens. Laat staan dat ze het overleefd. Ik kan hun reactie niet peilen omdat ik hun nog nooit in deze situatie heb gebracht. Als ik vertel dat ik jou zie, dan wil ik graag dat je aan de andere kant van de aarde bent.'

Tijdens Chris zijn verhaal kon ze niet anders dan de informatie tot zich nemen. Ze had geen reden om hem aan hem te twijfelen. Ze had zijn koude huid gevoeld, zijn betoverende ogen gezien die van kleur wisselden, zijn reactie vermogen waargenomen toen hij net op tijd haar tegen hielt voordat ze de weg op liep voor een bus. De belangrijkste zinnen wat Chris die dag had uitgesproken waren: 'Wees altijd op je hoede bij mij. Een aard van een 'beestje' kun je niet veranderen. Ik ben gevaarlijk ' -'Ik snap als je mij niet meer wilt zien, het is ook niet voor niets dat de meeste vampiers niet samenleven met mensen.' – 'Maar ik wil wel bij je zijn om wie je bent, Eva. Ik ben nog nooit in mijn nieuw leven zo gelukkig geweest sinds ik jou heb gevonden. Ik wil je nu nog niet kwijt, maar ik wil dat je na deze maand waarin we constant samen waren mijn waarheid wel kent zodat jij de keuze kan maken.' Zijn ogen stonden bedroefd bij de laatste zinnen. Eva was ook niet toe om afscheid van Chris te nemen. Ze hadden allebei een pauze in gelast van twee dagen waarin ze allebei zouden na denken hoe ze nu verder moesten. Over twee dingen waren ze eens. 1.) Het was gevaarlijk voor Eva om in zijn buurt te zijn, maar ze wilden allebei niet definitief afscheid nemen. 2.) Het leven was met elkaar erin een stuk leuker.

Tijdens het werk kon Eva niet wachten tot dat het sluitingstijd was om zo in de auto van Chris te kruipen. Chris die altijd een lach op zijn gezicht toverde als hij haar zag. Redelijk zorgeloos daten, als je er niet aan dacht dat ze alleen maar elkaars hand konden vasthouden om ongewenste situaties zoals de 'dood' probeerden te voorkomen. Maar een paar keer had Chris zijn mond op haar voorhoofd gedrukt. Heel intiem had dat gevoeld voor hun allebei, maar Chris wil niet zichzelf te veel in verleiding brengen. Natuurlijk wilden ze allebei meer. Maar ze durfden niet. Chris wilde niets doen om Eva in gevaar te brengen en alleen al het idee om haar te kussen op haar mond, zorgde al voor zoveel spanning dat hij het wel uit zijn hoofd haalde. Geen idee hoe zijn giftanden zouden reageren. Eva wilde natuurlijk niets liever dan dicht bij hem zitten en intiem zijn. Zelfs als ze rustig op de bank zaten, kon Chris het soms moeilijk verdragen als ze te ver tegen hem aan hing. Ook al zei hij het niet, Eva voelde dat hij zich ongemakkelijk ging verzitten. Er was nog zoveel waar ze moeten achter komen wat wel en wat niet mogelijk was. Maar ze durven allebei geen risico's te nemen.

Chris had het er een keer over gehad dat er nog een situatie was geweest wat gelijk stond aan hun verhaal. Hij zou proberen in contact te komen met de vampier die ook aangetrokken voelde tot een mensenmeisje. Hiervoor zou hij volgende week naar Engeland gaan om de oorsprong van de 'roddel' te achterhalen. Met veel geluk konden ze het unieke stel ontmoeten en onze vragen waar we reikhalzend uitkeken naar de antwoorden. 

Apart samen zijn. Twilight wereldWhere stories live. Discover now