29. Kapitola

67 4 0
                                    

Zach, doslova rozkop dvere na izbe číslo 32. Oproti dverám bola veľká posteľ, na ktorej sedela uplakaná Alice, ktorá mala ruky priviazané k posteli.

„Presne na teba sme čakali. Show must go on." Povedal Will a vrhol sa na Zacha, Alice stále kričala o pomoc a snažila sa ich zastaviť no bolo to márne. Nik ju nepočul. Aj keď Zach bol vyšší a masívnejší, no Will bol menší a obratnejší a bol aj upír čiže mal viac sily ako ona a Zach dokopy. Vtedy ju napadlo upozorniť na to Zacha.

„Zach, Zach, Will je hybrid, je na pol upír a na pol vlkolak." Zach prestal bojovať pozrel sa na svojho nevlastného brata, ktorý využil situáciu, udrel ho silou, ktorý Zach, nezniesol zosypal sa na zem. Will mu zviazal ústa by nemohol nič povedať a obe ruky mu priviazal hrubou reťazou o stoličku. Zach sa snažil dostať zo zovretie reťazí no nedarilo sa mu to.

„Teraz, keď vás tu mám oboch. Zach určite vieš ako sa premení človek na upíra. Pravda odpovedať nemôžeš, tak ja z dovolením odpoviem za teba. Stačí ak sa človek napije krvi upíra a ten ho následne uhryzne aby sa do krvi dostal jed. Alice tieto dva kroky má už za sebou. Zostáva len jeden a tou je smrť." Alice krútila hlavou a plakala. Zach sa snažil ako len mohol aby svojej láske pomohol ale nedarilo sa mu to. Jediné čo mu ostávalo sa prizerať na jeho brata ako ubližuje osobe, na ktorej mu záleží najviac.

„Ešte pred jej smrťou, si s ňou trochu užijem." Povedal s trochou irónie a pristúpil k Alice. Vyzliekol si tričko a Alice si prisunul ku kraju postele.

„Nie, nie, nie, nie ..." Alice opakovala stále dokola, no Will sa len spokojne usmieval a pozrel sa Alice na prsia, pri tom si rozopínal nohavice, Alice mala na sebe len Zachové, tričko čo Willovi veľmi vyhovovalo, pretože bola prakticky nahá. Zach akoby nabral druhý dych. Zozbieral všetku silu, ktorý v sebe našiel, napol všetky svaly a mocne zareval. Reťaze sa roztrhali. Drapol Willa odsotil ho od Alice. Potom sa pozrel na svoju lásku a pazúrmi jej roztrhol remeň, s ktorým mala pripútanú ruku. No vtedy ho Will chytil za krk. Svoju ruku mu zasunul pod kožu a zovrel mu krčnú chrbticu. Zach vykríkol bolesťou a stŕpol.

„Rozmliaždim ti stavec Zach, vieš čo to pre vlkolaka znamená. Nemal si sem chodiť braček." Posledné slovo povedal s odporom a to čo povedala aj splnil. Zach si v sekunde necítil zvyšok teľa. Keď Will pustil zosypal sa na zem a nemohol sa pohnúť. Alice sa z hrôzou, pozerala na scénu, ktorá sa jej tak rýchlo prehnala pred očami. Vtedy do miestnosti, vošiel Zachov otec, niekoľko ďalších vlkolakov, nechýbal tam ani Mike, ktorý zobral Zacha na ruky a odniesol ho nevedno kam. Ben pribehol k Alice a starostlivo sa na ňu pozrel. „Si v poriadku?" opýtal sa jej, no ona len prikývla. Ostaný sa vrhli na Will, ktorému zviazali ruky a na ústa mu dali zvláštny náhubok.

***

Zach sa prebral v sterilnej nemocničnej izbe, bol napojený na prístroje, no čo bolo zaujímavé nič ho nebolelo. Vedľa neho na posteli sedela Alice.

„Alice?" povedal veľmi potichu no Alice ho aj tak počula. Usmiala sa chytila mu ruku. Vtedy si Zach, spomenul čo sa stalo a prečo práve leží na nemocničnom lôžku, vedel presne prečo ho nič neboli.

„Zach, všetko je v poriadku. Bol si na operácií určite sa čím skôr vyliečiš." Alice sa usmiala a stisla mu ruku, Zach jej stisnutie opätoval, čo znamenalo že je ochrnutý od pása dolu.

„Alice, vie čo sa stane vlkolakovi keď mu poškodia chrbticu?" pozrel sa nešťastne na Alice, ktorá ostala ticho a pozerala sa do zeme.

„Som ochrnutý od pása dolu. Vlkolak príde o svoju moc, nikdy sa nepremením na vlka, moja rýchlosť sa vytratila a hojím sa pomalšie v podstate už vlkolak nie som. Nevyliečim sa." Povedal Zach a smutne sa pozrel na Alice, ktorý si ho celého prehliadla. Pozrela sa na ruku, kde mal čip, mal ju obviazanú a trochu mu presakoval von krv. Mal pravdu nehojí sa tak rýchlo ako kedysi.

„Tak, pôjdeme za nejakým špecialistom, ktorý ti pomôže a vylieči ťa, Zach nesmieš sa vzdávať."

„Alice, tu v tomto inštitúte sú najlepší špecialisti na svete, ak mi nepomohli tu, budem ochrnutý celý život. Alice choď preč, ujdi spolu s Theom, ak máš ešte v sebe Willovú krv, zabi sa žite spolu večne." Povedal smutne Zach, jedna slza mu spadla na vankúš.

„Zach, už som hybrid. Spravila som to hneď ako ma tvoj otec odniesol do izby išla som si dať horúcu vaňu, no nezniesla som myšlienku že by si zomrel, tak som sa utopila. Som upír Zach." Pozrel sa na ňu ako by ju to malo zmeniť, naprázdno prehltol a pomaly zdvihol ruku aby jej mohol utrieť slzy. Bolo to pre neho veľmi náročné no zvládol to.

„V tom prípade Alice, nájdi Thea opusti toto peklo a žite spolu." Zach, sa svojím spôsobom s Alice rozišiel, no ona si to nechcela pripustiť.

„Ja ťa milujem Zach. Chcem byť s tebou." Povedala Alice a pobozkala ho. „Aj ja ťa milujem." Odvetil Zach. Do miestnosti prišiel Ben.

„Alice, môžem na chvíľu?" Alice prikývla a odišla s izby.

„Synak, si ochrnutý od pása dolu, mrzí ma to, viac sa nedalo spraviť, ak by nekonali tak rýchlo bol si ochrnutý celý. Will je pod zámkou a nik ho stade nepustí. Vedľašiu celu som nechal pripraviť pre Evelyn. Nikto nebude rozkazovať mojej svorke. Nikto nebude ubližovať môjmu synovi. Si voľný. Súd bol podplatený Evelyn, to ona zariadila aby ta odsúdili, všetko čo sa udialo ma veľmi mrzí synak. Prepáč že som ti nebol otcom akým som ti mal byť." Povedal Ben a smutne sa pozrel na Zacha, ktorý nevládne ležal na posteli.

„Žijem to je hlavné. Otec, pusti Comera a Alice, ak sa nejakým spôsobom vylieči Simon pusti aj toho. Nechaj ich, nech si žijú vlastným životom. Viem že ja už vlkolak nikdy nebudem ale chcem im pomôcť. Milujem Alice a nechcem aby tu ostala čo i len sekundu."

„Ako si želáš syn môj." 

Dar noci llWhere stories live. Discover now