10. Kapitola

62 4 0
                                    

Na Zacha sa hodilo vysoké dievča s dokonalou postavou, vlasmi a mejkapom. Alice s údivom sledovala scénu, ktorá sa pred ňou odohrávala. Zach ostal v šoku a nedokázal nič povedať, pretože dievčina mu bez váhania vtisla vášnivý bozk. Zach sa otiahol.

„Susan? Čo to robíš?“ spýtal sa trochu zaskočený Zach.

„Zachie, čo si taký zaskočený? Nevidela som ťa už skoro 5 mesiacov a ty sa na mňa ani neusmeješ?“ trošku afektovane povedal Susan. Potom si všimla prekvapenú Alice, ktorá sedela na posteli.

„Aha naša malá zakladateľka. Som Susan, Zachová najlepšia kamarátka.“ Posledné dve slová dala do úvodzoviek, ktoré naznačila rukami a žmurkla na Zacha, ktorý nehybne stál.

„Zach? Čo ti je? Akoby si to nebol ani ty, ak by to bola normálna situácia už si ma hodil do postele.“ Povedala veselo a pozrela sa na Alice, ktorá stále šokovane pozerala na zjav pred ňou. Vtedy sa Susan pozrela najskôr na Zacha a potom na Alice, a trochu za zachichotala. „Vlastne vy dvaja teraz ... o nie ... prepáčte za vyrušenie ale nebola som zvyknutá že tu Zach, niekoho máva, vždy keď som mala chuť na Zacha tak som sem proste prišla. Tak teraz vážne. Zach zajtra bude tvoj súd o desiatej máš byť v aule. Ja len to majte sa.“ Povedala veselo a odišla tak rýchlo ako prišla. Alice sa pozrela prekvapene na Zacha.

„Alice ja ti to vysvetlím. Ona je ...“ Alice sa postavila s posteli a prišla k Zachový, ktorý hľadal slová ako jej toto všetko zdôvodní. Alice mu skočila do reči. „Je mi jasné že nie som tvoje prvé dievča. Tak ako ty aj ja som mala pred tebou minulosť mal si ju aj ty nech bola akákoľvek a s kýmkoľvek  ale je to už dávno, dnes sme tu pre seba. Len ty a ja.“ Povedala Alice, ktorá sa očarujúco usmiala.

„Ten bozk. Ona vedela že si tu len, chcela v tebe vyvolať žiarlivosť. Alice p ...“ Alice utíšila Zacha, na ústa mu priložila prst a potom ho jemne pobozkala.

***

Zach, bol oblečený v obleku vlasy mal učesané. Alice, bola znovu uchvátená s toho ako jej milovaný vyzerá. Obaja stáli v malej miestnosti pred veľkými dverami, za ktorými mala byť aula, v ktorej bolo desať vlkolakov, ktorý čo chvíľa rozhodnú o Zachovom osude. Do miestnosti prišiel neznámi vysoký muž, ktorý mal hrubý hlas.

„Zach Howler, pokľakni.“ Pozrel sa prísne na Zacha, ktorý poslúchol a kľakol si pred vysokého muža, ktorý v ruke držal misku naplnenú čiernou tekutinou. Namočil si do nej prsť a Zachovi, nakreslil na čelo zvisle osem bodiek.

„Nech ťa chránia tvoji predkovia.“ Povedal a odišiel z miestnosti. Alice celú situáciu sledovala. Zach aj po odchode muža kľačal a hľadel do zeme. Pred Alice sa to snažil skrývať ale mal neuveriteľný strach s toho ako rozhodnú alfy, všetkých indiánskych svoriek.

„Zach?“ povedala opatrne Alice. Vtedy sa Zach postavil a objal Alice.

„Zach? To čo bolo?“ spýtala sa Alice.

„To bolo rituál pred súdom. Tých osem bodiek, znázorňuje mojich predkov. Vlastne všetky alfy, ktoré vládli tejto svorke. Majú mi očistiť myseľ, pred súdom aby som čestne a pravdivo odpovedal. Tiež ma majú chrániť na mojej ďalšej ceste.“ Povedal Zach no stále pevne držal Alice v náručí.

„Braček, bolo dosť tej romantiky, čakajú ťa.“ Povedal Will spoza dverí. Zach sa zhlboka nadýchol pozeral sa na Alice, pobozkal ju a povedal. „Nech rozhodnú akokoľvek. Zariadim všetko, tak aby ti tu nikto neublížil.“

Zach sa postavil do stredu auly. Predním sedelo desať vlkolakov. Presne oproti nemu sedel jeho otec, ktorý na neho prísne pozeral. Okrem nich tam boli ešte synova desiatich zasadajúcich álf, ktorý po ich smrti prevezmú svoju svorku. Zach bol už niekoľko krát na takto súde ako syn alfy, presne vedel ako to bude prebiehať a čo má robiť.

„Zach Howler. Syn Bena Howlera alfy svorky. Si obvinený s troch priestupkov, ktoré si spáchal proti tvojej alfe a vlastnému otcovi. Porušil si tie najvyššie zákony, ktoré si s ctíme.“ Povedal starý muž napravo od jeho otca. Ako dokončil svoju reč postavil sa Ben, prísne pozrel na syna. Zobral si papier, ktorý mal pred sebou a začal.

„Je mi toto celé naozaj trápne. Pretože tu pred nami sedí môj jediný biologický syn. Ja musím celú radu oboznámiť čo tento ... mladý muž spáchal.“ Nachvíľu sa odmlčal a potom pokračoval. „Zach Howler, bol obvinený s troch priestupkov. Prvý priestupok premena na vlka počas dňa. Druhý priestupok uhryznutie nevinnej Alice Masseyovej a posledný priestupok, pri ktorom i puká srdce sabotovanie úlohy ktorá mu bola pridelená. Toto sú obvinenia. Zach, ak chceš môže sa obhájiť. Dávam ti slovo.“ Povedal Ben, no tento raz sa na syna nepozrel.

„Za prvý priestupok som bol už potrestaný svojou alfou.“ Zach sa pozrel nenávistne na svojho otca. „Druhý priestupok, dostal som to rozkazom od Evelyn Clarovej, jej slová v našej svorke sú najdôležitejšie a horšie by bolo ich neposlúchnuť a ako posledné nič som nesabotoval.“ Povedal Zach hrdo, v aule sa zvrhol ruchu.

„Poprosím o ticho.“ Povedal Ben. Miestnosť utíchla a Ben pokračoval. „Zach, všetci sú o všetkom oboznámený. Evelyn ti to prikázala ale je to v rozpore z našimi zákonmi a tvojou povinnosťou bolo túto prosbu odmietnuť, pretože pani Clarerová nie je týmto oboznámená. A sabotoval si celú úlohu, ktorá ti bola pridelená. Mal si zabiť Theodora Comera. Vedel si že sa tajne stretáva zo slečnou Masseyovou, taktiež si vedel kde sa stretávajú a nezabránil si tomu. Tvoja láska k nej ti zatemnila myseľ, syn môj.“ Povedal Ben a pohŕdavo pozrel na syna.

„Asi sa pozeráme na svet inými očami. Pretože ja som nič také nespravil. Priznaj si to konečne otec. Si len obyčajná bábka Evelyn Clarovej a robíš to čo ti prikáže. Všetko toto ti dala na papieri a ty si to len zopakoval ako papagáj. Zapliesť do toho Alice, bolo úbohé aj na ňu. Keby si, si to priznal už dávno, nič s toho všetkého sa nemuselo stať.“ Povedal hrdo Zach.

„Poprosím o rozsudok.“ To bolo jediné čo povedal Ben. Zach sklonil hlavu, vedel že obvinenia sú dosť važné a čo bolo najhoršie boli pravdivé. Zach vedel kde sa Theo skrýval, no robil sa že to netuší, aby mohol byť čo najdlhšie pri Alice. Nikdy jej nechcel ublížiť. Teraz len ticho sedel a čakal čo mu spravia. Mal strach, ktorý už nedokázal skrývať srdce mu bilo ako o život.

Dar noci llWhere stories live. Discover now