19. Kapitola

56 3 0
                                    

Zach sa postavil no zemská príťažlivosť bola silnejšia a spadol presne na Susan, aby jej neublížil zachytil sa rukami. No ich tváre boli veľmi blízko seba. Susan využila situáciu a vtisla mu bozk. Zach sa odtiahol a pozrel sa na jej tvár. Zobral ju na ruku a oprel ju o múr, ktorý bol neďaleko, začali sa náruživo bozkávať. Susan mu vyzliekla tričko a Zach jej bozkával krk, ucítil sladkú ženskú vôňu, vôňu, ktorá nepatrila jeho Alice. Nachvíľu stuhol.

„Zach, pokračuj.“ Naliehala Susan a snažila sa ho zaujať svojimi bozkami. No Zach ju odstrčil a rozbehol sa za Alice.

Alice vyšla zo sprchy, na sebe mala staré Zachové tričko, ktoré používala ako nočnú košeľu. Sušila si práve vlasy, keď Zach otvoril dvere a veľkým rachotom vošiel dnu. Alice vyplašene pozrela na Zach, s ktorého bol cítiť alkohol.

„Zach?“ to bolo to jediné čo stihla povedať, pretože Zach ju prudko hodil o posteľ. Ruky jej chytil nad hlavou a začal ju bozkávať na krku. Alice sa začala trepať, no Zacha to neodradilo.

„Zach, prosím prestaň.“ Prosila Alice, ktorej sa začali tlačiť slzy do očí.
„Si moja, nie jeho.“ Odvetil pripito a začal si rozopínať nohavice. Alice sa spierala a prosila aby prestal no Zach akoby ju nepočul.

„Zach, prosím nie takto.“ Alice mala oči plné slz. Zach roztrhol tričko, ktoré mala na sebe, chcela sa brániť ale nedokázala to, bol silnejší.

„Si opitý, prosím prestaň.“ Stále
prosila, vtedy jej Zach uvoľnil jednu ruku aby si mohol stiahnuť nohvice. Alice mu chytila tvár do dlane, s láskou sa na neho pozrela a pobozkala ho na líce a potichu zašepkala.

„Prosím nerob to, budeme to obaja ľutovať.“ Vzrušený Zach, precitol. Pozrel sa na uplakanú Alice a odtiahol sa. Alice sa zabalila do deky, ktorú mala pod sebou a pozrela sa na pripitého Zacha, ktorý smutne sedel na posteli. Alice si zobrala ďalšie jeho tričko a išla znova do sprchy. Zach, kým bola v kúpeľni zaspal.

***

Theo sa snažil zaspať, od jeho návratu medzi živých sa mu ťažko spalo. Mal strach že ak zaspí ráno oči neotvory. Po čom celý čas túžil bola Alice, chcel ju vidieť a povedať jej že je tu a nikdy ju neprestal milovať.

„Pán Comer dúfam že ste pripravený.“ Will mu prerušil myšlienky, prudko sa posadil a pozrel sa na dievča a Willa medzi dverami.

„Kate, začni!“ rozkázal Will. Kate si na noční stolík rozložila potrebné veci a naznačila Theovy  aby jej ukázal ruku, chcela nájsť, kde mu ukryli čip.

„Ja si ten čip nechám.“ Pozrel sa najskôr a Kate a potom nenávistne pozrel na Willa, ktorý na neho prekvapene pozrel.

„Tak náš starý upír chce protestovať?“ povedal ironicky Will a naznačil Kate aby pokračovala.

„Áno, neviem čo je s Alice ale dostanem sa k nej aj s iným spôsobom. Nepotrebujem tvoju pomoc.“  Will prevrátil očami.

„Neviem čo si myslíš ale všetko sa tu od tvojej smrti zmenilo. Zachovi a tvojej drahej sa podarilo ujsť, no boli natoľko sprostí že sa sem vrátili, Zach si prešiel vlčím súdom a teraz je väzňom vo vlastnom dome. Robia na ňom pokusy ako na každom, kto tu nebol vítaný, presne také ako na tebe. Nemá ti tu kto pomôcť okrem mňa, drahý upír. Buď ten čip pôjde von po dobrom alebo po zlom, Theo.“ Jeho meno vyslovil zo cťou čo Thea, veľmi prekvapilo. Nerozumel tomu prečo Will mu chce pomôcť, keď mu už oznámil že je jeho dlžníkom. Chvíľu hľadel na Will, potom pozrel na Kate, ktorá si na  ruky natiahla lekárske rukavice a pozrela sa na jeho ruku. Potom si ľahol, nič nepovedal, len podal Kate ľavú ruku. Ona mu jemne prechádzala po koži aby nahmatala čip. Po chvíle sústredenia vykríkla.

„Mám ho!“ Will sa na ňu nahnevane pozrel.

„Kate, vieš že musíme byť potichu, nikto nesmie vedieť čo tu robíme.“ Will sa pozrel na Thea. „To platí aj pre teba. Prešiel som si tým je dosť bolestivé. Nesmieš ani pípnuť.“ Theo na prázdno prehltol. Od návratu, bol na bolesť o dosť citlivejší, mal v sebe nedostatok krvi a ak nedá Kate pozor stratí je príliš, mohlo by to skončiť katastrofou.

„Počkaj!“ povedal rozrušene Theo a stiahol si ruku, keď Kate, zobrala do ruky skalpel. „Ak budem krvácať, budete mať veľa čo vysvetľovať.“ Nevedel prečo to povedal, ak by im na to prišli mal by od Willa pokoj, ale jeho hlas v hlave mu hovoril že on ho privedie k Alice. Je to jeho jediná spojka.

„V čom je problém, upír?“ povedal s odporom.

„To sa naozaj pýtaš? Pár dni po tom ako som ožil? Nemal som v sebe ani kvapku krvi a teraz ju musím nejako dostať do seba. Nedokážem prijať nič iné ľudskú krv.“ Will po jeho slovách prevrátil očami. Zdrapol mu ruku a silou ju držal aby mohla Kate spraviť to čo mali na pláne. Druhou rukou mu chytil ústa aby Theo nemohol vykríknuť bolesťou, ktorá bude neznesiteľná. Kate sa dotkla jeho kože skalpelom a hlboko ho zarezala. Theovi vypadli s očí slzy. Nemohol sa brániť len ticho trpieť. Chvíľu to trvalo kým sa Kate dostala k čipu, ktorý bol veľmi hlboko. Vtedy Theo vykríkol bolesťou. Jeho výkrik bol tlmený, vďaka Willovi. Bolesť stúpala a Theo zaryl dvoje nechty do Willovej ruky, ktorú mal na jeho ústach.

Dar noci llWhere stories live. Discover now