22. Kapitola

56 3 0
                                    

Alice sedela na lôžku, na ktorom sa Zach kvôli nej toľko krát obetoval. Mala veľké výčitky svedomia ale bola si istá že teraz robí dobre.

„Alice , viem že sme nevykročili tou správnou nohou ale ver že ... ja ... nechcem ... ja ..." Mike hľadal tie správne slová, čo by povedal Alice. Vie že jej veľmi ublíži, je prakticky ešte stále vlčie mláďa a taktiež je žena, čiže prvý odber bude znášať horšie. Nechcel jej nijako ublížiť aj keď to ešte minulý rok tak mohlo vyzerať.

„Mike, netráp sa som tu z vlastnej vôle. Približne viem čo ma čaká, videla som už Zacha." Povedala Alice aj keď mala veľký strach.

„Na vlastnej koži je to horšie, Alice. Nechcem byť nezdvorilí ale musíš si vyzliecť tričko a snaž sa upokojiť, viem že máš strach ale ak tvoj tep bude pomalší, bude to menej bolieť." Mika sa milo usmial a pripravoval si veci potrebné na odber. Alice sa snažila spomaliť si tep ale moc sa jej to nedarilo jej strach bol väčší ako si myslela. Vyzliekla si tričko a ľahla si na lôžko. Mike sa na ňu pozrel a priviazal jej ruky k lôžku. Alice sa začervenela, ležala tam len v podprsenke pred cudzím chlapom, ktorý je zhodou okolností najlepší kamarát jej priateľa. Mike jej umiestnil prísavky presne tak ako Zachovi. Alice zatvorila oči, pretože sa cítila trápne. Mike odstúpil, pozrel sa na Alice, ktorá prudko dýchala.

„Alice, nebudem ti klamať, bude to bolieť a tak ako to je nepríjemné tebe je to nepríjemné aj mne. Prepáč." Povedal zdvorilo Mike, vtedy otvorila oči a pozrela sa na do tých Mikových.

„Nemáš sa za čo ospravedlňovať, rozhodla som sa tak ja." Alice naprázdno prehltla a opäť zatvorila oči. Mike to bral ako súhlas že môže začať. Jedným gombíkom pustil prúd do drobnej Alice, do ktorej prešla neznesiteľná bolesť, chcela vykríknuť ale nemohla, bola akoby paralyzovaná. Mike, k nej pribehol jemne jej odtiahol hornú peru. Jej zuby sa zmenili na vlčie tesáky. Mike zobral jednu s prichystaných striekačiek, ihlu vpichol tesne nad očný zub a odobral jed tento postup zopakoval znovu nad druhým očným zubom. Po chvíle odviazal Alice ruky a podal jej pohár vody, Alice sa pomaly posadila a napila sa vody. Potom sa celá ubolená pozrela na Mika.

„Zvládla si to." Povedal Mike, no do očí sa jej nepozrel.

„Ani to nebolelo." Odvetila potichu utrápená Alice, obaja vedeli že je to lož ale nikto nič viac nepovedal. Alice sa chcela postaviť a obliecť si tričko no prekazil jej v tom Will, ktorý prišiel do miestnosti ako veľká voda.

„Ale, ale koho to tu máme? Naša zakladateľka sa rozhodla ísť na odber. Toto musím oznámiť Benovi, určite bude rád, keď zistí že jeho syn už tak nehazarduje zo životom." Povedal pokrytecky a pomaly sa približoval k Alice, ktorej bolo ešte trápnejšie, pretože Will jej bolo ešte cudzejší ako Mike a ona je tam skoro nahá.

„Nepribližuj sa k nej!" povedal zúrivo Mike a postavil sa Willovi do cesty. On si ho celého premeral a trochu sa pousmial.

„Ty si akože čo? Jej osobný strážca neprítomnosti jej frajera?" Will sa celý čas pozrel na Alice, ktorej sa stále točila hlava a nedokázala sa postaviť.

„Osobný strážca nie som ale nechcem jej ublížiť, drahý Will." Jeho meno vyslovil s veľkou nenávisťou.

„Tak toto som nečakal až tak si oddaný môjmu bratovi? Možno naozaj mal byť alfou on." Will sa rozbehol k Alice, no Mike ho zastavil.

„Povedal som že sa k nej nemáš približovať." Mike trochu zavrčal, na čo sa Will len zasmial.

„Tak teraz si veľký zlý vlk." Will mal vlastne pravdu, Mike bol od neho naozaj vyšší a mohutnejší, čo Alice trochu pobavilo a pousmiala sa. Mike napínal svaly aby sa Will nedostal k Alice. No v tomto prípade platilo pravidlo menší ale obratnejší. Will si šikovne vyslobodil ruku, vytasil pazúre a bodol s nimi Mika do brucha, ktorý v momente vykríkol bolesťou a spadol na zem, čím umožnil Willovi cestu k Alice.

„Asi chceš toto?" v ruke držal tričko. Alice sa zadívala na jeho ruku, snažila sa nesústrediť na to že ju Will vidí len v spodnej bielizni. Will sa k nej priblížil, tričko položil na jej kolená, Alice sa dívala do zeme čo sa mu nepáčilo, nežne jej prešiel po líci a potom jej nadvihol bradu, tak aby sa mu musela pozrieť do očí. Alice sa kotúľali slzy po tvári, nevedela čo jej chce spraviť ale vedela že to nebude nič dobré.

„Taká krásna tvárička. Škoda že tvoje srdce patrí môjmu bratovi a tomu upírovi." Snažila sa vymaniť s jeho zovretia ale nešlo jej to. Mohla krútiť hlavou ako len chcela Will jej bradu držal pevne.

„Nemusíš sa ma báť, Alice. Tvoje srdce počujem, nemaj strach. Predsa by som neublížil frajerke môjho brata, aj keď nevlastného." Chcela niečo povedať ale zastavil ju. „Pšššt. Nič sa neboj maličká. Dnes som pre teba pripravil pekné prekvapenie. Pošlem ti to do izby, kým ešte Zach, bude spokojne spať na JISke." Alice stekali slzy po celej tvári mala strach, ktorý nevedela skrývať. Will jej utrel slzy s tváre a nežne ju pohladil. Potom sa jej zahľadel na podprsenku, ktorá bola celá čierna s jemnou čipkou. Alice sa cítila ešte trápnejšie.

„Určite si nechaj túto vecičku na sebe." Dodal a jemne juj prešiel po čipkovom okraji a išiel preč no nezabudol na Mika, ktorý ležal na zemi, niečo utrúsil a kopol do Mika, ktorý len zastonal, keď sa zatvorili dvere, Alice si utrela slzy obliekla tričko a pribehla k Mikovi.

„Mike? Mike? Si v poriadku?" spýtala sa zo strachom. Pomohla mu posadiť sa. Mika sa pozrel na svoje brucho, na ktorom bola hlboká rana, ktorá sa pomaly začala hojiť.

„Budem v poriadku, len to ešte bolí." Povedal Mike a nasilu sa usmial na Alice.

„Mrzí ma to naozaj, keby som tu nebola nestalo by sa ti to, prepáč." Mike sa trochu pousmial.

„Nemusí ťa to trápiť, keď by to nespravil mne tak niekomu inému. Ak ti to pomôže sme si kvit. Za ten odber." Mrkol na Alice sa snažil sa o šibalský úsmev, ktorý aj tak najlepšie predvádza Zach. 

Dar noci llWhere stories live. Discover now