4. Kapitola

77 6 0
                                    

Alice sa zobudila v Theovej posteli, bola po niekoľký mesiacoch konečne šťastná. Pomaly prešla rukou po matraci, snažila sa nájsť Zachovú ruku, ktorú však nenašla. Pomaly otvorila oči a zadívala sa keď je Zach, po ktorom ostala len rozhádzaná posteľ. Alice ešte chvíľu ležala a spomínala na večer plný vášne. Po chvíle si spravila rannú hygienu, naraňajkovala sa. Obliekla si teplú bundu, spravila mätový čas, zobrala si zo sebou denník Theovho otca a namierila si to k fontáne na nádvorí. Už od dverí videla Zacha, ktorý bol napriek jesennej zime oblečený len v bielom tielku a okolo pása mal uviazanú hrubú flanelovú košeľu.

„Zach? Čo to robíš?" spýtala sa Alice a od srkla si trochu horúceho čaju. Zach odhodil vetve stromov a priblížil sa k Alice, ktorú pobozkal.

„Dobré ráno. No chcel som to tu trochu upratať. Aby moja princezná mala krásne kráľovstvo." Povedal Zach a očarujúco sa usmial. V Alice sa niečo zlomilo, ostala chvíľu len ticho stáť a hľadela na nechápajúceho Zacha. Potom pustila denník aj šálku na zem a priblížila sa k nemu.

„Už ma tak nikdy nenazvi. Ja nie som tvoja princezná a nikdy ňou nebudem. Takto ..." Alice zúrila. Zach zastonal, opatrne sa dotkol jej ruky a skočil jej do reči. „ ... Alice, Alice len pokoj. Prepáč ja ... Alice upokoj sa." Opakoval stále dokola Zach. Alici mala svoje parúze zaryté v jeho hrudi, čo mu spôsobovala nepríjemnú bolesť. Alice sa pozrela na svoju ruku, ktorá bola celá od Zachovej krvi. Potom neveriacky pozerala na Zachovu strhanú tvár.

„Len pokoj." Povedal potichu a pomaly jej otiahol ruku. Alice sa neveriacky pozerala na svoju krvavú ruku.

„Zach ja ..." stratila reč a rozvzlykala sa. Zach si ju pritúlil a jemne ju pohladil po vlasoch.

„To nič, to sa zahojí. Len pokoj." Zach si uvedomil, kto ju takto oslovoval a zasiahol presne to najbolestivejšie miesto. Pretože posledné čo jej povedal Theo bolo práve toto oslovenie.

***

V chladnej kancelárií sedel mladý ryšavý chlapec, s ktorého bola cítiť nervozita. Rukou si stále búchal do kolena, no v tichosti čakal na svojho šéfa.

„Mike. Ty už si tu?" spýtal sa Ben Howler, Zachov otec.

„Áno pane." Povedal Mike a pohotovo sa postavil.

„Mike, sadni si dnes tu nie si tu formálne, chcem ťa o niečo požiadať." Povedal Ben milým tónom. Mike poslúchol a sadol si, no stále bol dosť nervózny.

„Chlapče, pred mesiacmi ako som zistil že môj syn nebude alfa som navrhol teba." Zachal Howler.

„Pane, je to od vás veľkorysé ale ..." Ben mu skočil do reči. „... Nechaj ma to dopovedať Mike. Dal som návrh aby si bol alfou ty. No pani Clare to hneď zamietla. Povedala že na tomto poste chce niekoho ako je Zach, len viac ... ako to povedať ... viac ovplyvniteľnejšieho vlkolaka. Zach je dosť zásadový a stojí si za svojím názorom a po mame získal schopnosť rozoznávať dobro od zla, čo sa nie vždy hodí. Tak som našiel niekoho, kto je veľmi podobný môjmu synovi." Ben sa zhlboka nadýchol a pozrel sa na zaujatého Mika.

„Hovorí ti niečo meno William Bower?" Mike sa nachvíľu zamyslel.

„Je to nemanželský syn vašej ženy?" povedal opatrne aby neranil city jeho alfy.

„Presne ako si povedal. Moja žena, nebola vždy dokonalou manželkou a mala slabosť pre mladých vlkov a s jedným otehotnela. To dieťa som neprijal. Prijali ho v Bowerovej svorke, svorke jeho otca, ktorý zmizol ale to nie je podstatné, chcem aby bol on budúca alfa svorky a teba žiadam aby si ho sem priniesol." Mike ostal prekvapený zo slov jeho alfy.

„Ako si prajete, pane." Odvetil Mike.

„Susan ti dá adresu a podrobné informácie. Môže ísť." Povedal zdvorilo Ben. Mike sa bez slova zodvihol a išiel, preč z kancelárie, no Ben ho ešte zastavil.

„Mike? Ako ste pokročili s tým upírom?" Mike postál a chvíľu rozmýšľal čo povedať.

„Je moc slabý ale výskum je na dobre ceste."

„Výborne. Mike, ešte jedna vec. Ide o Arianu Powelovú. Niekoľko krát ťa zháňala. Mám tu účet za nové telefóne číslo na tvoje meno. To dievča za nič nemôže mal by si sa jej ozvať. Aj keď sa jej očividne snažíš vyhýbať." Povedal Ben.

„Arianu, nemilujem, bola to len hra. Vyplnenie času keď som musel byť inde. Mám račej vlčice." Odvetil no stále sa pozeral do zeme.

„Som tvoja alfa, dávam ti to ako rozkaz vyriešiť to a čo najskôr. Si už dospelý máš 21 rokov a toto je správanie malého chlapca. Pôjdeš za ňou a všetko si to vyjasníte ale s nej spravíš vlkolaka, je to tvoja voľba Mike." Odpovedal trochu prísnejšie Ben.

„Áno pane." Povedal Mika a namieril si to rovno k Susan, ktorá mala kanceláriu hneď vedľa Bena Howlera.

Slušne zaklopal a vošiel dnu. Za stolom sedelo, veľmi pekné dievča s dokonalou postavou, dokonalými vlasmi a ešte dokonalejším mejkapom. Na očiach mala okuliare, ktoré mala len ako imidž, pretože vlkolaci majú dokonalý zrak.

„Mikíí, čo ťa sem privádza?" povedala trochu preafektovane.

„Ben ma sem poslal. Máš mi dať nejaké informácie o Williamovi Bowerovi, Susan." Jej meno vyslovil trochu s odporom.

„Hovoril mi o tom." Susan podala Mikovi obálku. Pozrela sa na Mike, zahryzla si do spodnej pery. „Zach je ešte stále na úteku s tou zakladateľkou?" Mike len prevrátil očami, zobral si obálku a už ho nebolo. 

Dar noci llजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें