102. časť - Koniec rozprávky

1.5K 73 6
                                    

Ashley

Ryan vedľa mňa ešte spal a tak som sa potichu vykradla z postele tak aby som ho nezobudila. Zamierila som rovno do kúpeľne, kde som za sebou zatvorila dvere. Ako prvý som venovala pohľad odrazu v zrkadle nad umývadlom. Počas noci som celkom zabudla na to ako vyzerám a tak ma môj pomplátený odraz na pár sekúnd zaskočil.

Červený monokel pod pravým okom sa skvelo vynímal na mojej po ráne bledej pokožke, peru som mala roztrhnutú, celú moju tvár rámovali škriabance.

Vedela som, že takto ma naši vidieť nemôžu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vedela som, že takto ma naši vidieť nemôžu. Preto som si dávala sakramentský pozor, keď som šla po schodoch do prízemia. V kuchyni som zistila, že bude za pár minút deväť ráno. Mama s otcom zrejme ešte spali, čiže som bola v dome ako jediná hore. Začala som si robiť kávu. Po včerajšku som ju potrebovala. Horúcu kávu a čerstvé pečivo na raňajky.

Popri príprave svojich raňajok som si spomenula na Ryana, ktorý bude o chvíľu tak isto vstávať a tak som kávu a raňajky spravila aj jemu a potom som sa čo najrýchlejšie pratala von z kuchyne, aby ma náhodou neuvideli rodičia. Kriste, ako zlodej v cudzom dome. Prišlo mi na myseľ, keď som sa po schodoch zakrádala späť do svojej izby. Tak ako som predpokladala Ryan sa zrovna prebúdzal, takže mu raňajky do postele prišli vhod.

"Kedy si vstala?" Spýtal sa pozorujúc ako do postele nesiem tác s dvomi taniermi a šálkami.

"Pred chvíľkou,"

Potom už v izbe zavládlo ticho. Ryan raňajkoval v mojej posteli, zatiaľ čo ja som popri jedle upratovala. Prezliekla som sa z pyžama do domáceho oblečenia, vykonala v kúpeľni rannú hygienu a veci pohodené na kresle som si začala ukladať do skrine. Medzi mnou a Ryanom nepadlo jediné slovo. Ani jeden z nás totiž nemal náladu na to rozprávať sa. Ja som si robila svoje a Ryan sa neskôr odobral tiež do svojej izby, do sprchy. Nemala som na práci nič lepšie ako upratať si neporiadok v mojej izbe. Mnohé veci v mojej izbe už dlhú dobu ležali kade-tade bez dotknutia. Zimné svetre, mikiny ešte z jesene, nové topánky zabalené v krabiciach, prázdne flakóny od parfumov, moja bižutéria bola v každej poličke, v skrini, na komode, prosto všetko bolo všade. Divné bolo to, že som vedela kde sa čo nachádza. V tomto bordeli som sa vyznala, i keď som vlastne mala radšej poriadok a veci na svojom mieste.

Netrvalo dlho než som siahla po svojej dlho nedotknutej kozmetickej taštičke a začala sa prehrabovať vo všetkých svojích makeupoch, korektoroch a sérach, čo som mala. Kozmetiky som mala dva plné šuflíky, ktoré som vedela dobre použiť a tak som si namixovala pomocou všetkých svojich prostriedkov dokonalý odtieň makeupu, ktorým som zamaskovala svoje modriny na tvári. Celý makeup som zapúdrovala bielym púdrom a jemne si zvýraznila obočie, na ktoré dopadol biely prášok, ktorý som štetcom rozvírala okolo celej svojej tváre.

Nemohla som pripustiť aby ma rodičia takto videli. Matke by to vyvolalo predčasný pôrod a naviac som ešte nebola ani zďaleka pripravená im čokoľvek vysvetľovať. Rátala som s tým, že mi v tom Ryan pomôže. Nevedela som si predstaviť, žeby ma v tom nechal samu. Aby som sa postavila pred oboch našich rodičov a do očí im povedala o najväčšom sklamaní v ich živote. To by som nedokázala. I keď s tým Ryan nesúhlasil boli sme v tom spolu. Spolu sme to začali a spolu to aj skončíme.

Brother's love Where stories live. Discover now