77/100

1.2K 110 67
                                    

        "Ayna ayna, söyle bana, var mı bu dünyada benden daha yakışıklısı?" Senaryonun değişmesiyle kötü kraliçe rolü kötü kral olmuştu, ve oynayan kişi de Adrien'dan başkası değildi. Marinette yandaki girişten içeriye bir bakış attı, senaryoyu yazıp kişileri yerleştireni bulursa onu tebrik edecekti.




      "Var." Nathaniel'ın sesi büyük konferans salonunda yankılandı. Gösteriyi izlemeye yetimhaneden çocuklar gelmişti, bu yüzden Marinette çok heyecanlıydı. "Pamuk Prens senden daha yakışıklıdır, hem de kalbi de senden daha güzeldir."



          Avcı'nın Lila olmasıyla genç kız ister istemez kahkaha attı. "Seni bağışlıyorum Pamuk Prens, kaç ve başka diyarlarda yaşa." Luka'nın üzerindeki beyaz prens kıyafetiyle hızla sahneden çıkışı Marinette'in zihnine kazınmıştı anında.





        Ardından sahne değişmiş, yedi cüce gelip Pamuk Prens'i uyandırmışlardı. "Sen kimsin? Bizim evimizde ne yapıyorsun?"




       "Ben Pamuk Prens, kötü kraldan kaçtım. Lütfen bana evinizde bir yer verin, tüm işlerinizi yaparım, temizlik ve yemekleri bile yaparım." Marinette memnun bir şekilde gülümsedi. Ev işlerini sana yaptıracağım büyüyünce.



       Kötü Cadı'nın sahnesi geldiğinde Adrien'ın ne kadar da iyi bir kötü cadı olduğunu görünce şaşkınlıkla gözleri büyüdü. Belki kendi nefretinden dolayıydı, ama rol kesinlikle Adrien'a tam olarak oturmuştu.





       "Marinette, hazır mısın! Sırada sen varsın!" Genç kız onayladı, ardından rolünün gelmesiyle sahneye çıktı. Büyük sahnenin ortasına doğru yürüdü, sonrasında dramatik bir biçimde elini alnına koydu. "Ah, bu yakışıklı prens de kim böyle? Neden ormanın ortasında uyuyor?"




      Küçük çocuklar hep bir ağızdan "Kötü Cadı onu zehirledi!" diye bağırdılar. Marinette de şaşkınlıkla elini ağzına koydu. "Öyle mi! Hadi hep birlikte prensin uyanması için dilekte bulunalım." Çocuklar bu fikri beğenmiş gibi mırıltılar çıkardılar ve tekrar hep birlikte bağırdılar : "Pamuk Prens lütfen uyan!"




      Marinette de Luka'nın elini tutarak eğildi. "Umarım bu yakışıklı prens kötü talihinden kurtulur ve gözlerini tekrar açarak hepimizi mutlu eder." Sonrasında Luka'nın alnına hızlı bir buse kondurdu. Hadi ama, 5-10 yaş aralığındaki çocuklar için bir gösteri düzenliyorlardı, saflığı bozmaya gerek yoktu.




      Luka birkaç kez kırptıktan sonra gözlerini açtı ve yavaşça doğruldu. Tüm salon delicesine alkışlıyordu. İlk defa bir "Pamuk Prens" kurgusu gördükleri için şaşırmışlardı yüksek ihtimalle.




      "Pamuk Prens, seni bundan sonra herkesten koruyacağım. Söyle bana, seni bu duruma düşürenlere ne ceza vereyim?" Marinette kılıcını çıkarttı ve etrafa bakındı. Çocuklar ellerini çırparak tempo tutuyor, "Onu öldür!" diye bağırıyordu.




      Luka onları susturmak için ellerini kaldırdı. "Hayır, onu öldürmemeliyiz, eminim o da birgün yanlışını anlayıp pişman olacaktır. Hem, o olmasaydı nasıl böylesine güzel bir prensesle tanışabilirdim ki?"


Ardından küçük seyircilerin çığlıkları eşliğinde önce ışıklar, sonrasında da sahne kapandı.

...

 

more than a friend [lukanette/texting] ✅Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum