25ο κεφάλαιο

24 5 8
                                    

Η Gwen σταμάτησε να μιλάει και ήπιε μονορούφι το υπόλοιπο λικέρ φργκοστάφυλλου που είχε μείνει στο ποτήρι της. Είχε ακόμη το απότομο υπεροπτικό ύφος στο πρόσωπό της αλλά αυτή τη φορά η Laura μπορεσε να διακρίνει μια θλίψη στο βλέμα της. Δεν ήξερε γιατί. Επειδή της άνοιξε την καρδιά της; Ή επειδή είχε θυμηθεί όλα όσα πέρασε;

Τα οποία φυσικά δεν είναι και λίγα. Ποιος θα ήθελε τέτοια μητέρα;
Στη σκέψη της μητέρας της η Laura σκέφτηκε την κυρία Fox, την γειτόνισα της Ariana, επειδή η περιγραφή της ταίριαζε με αυτή της μητέρας της Gwen. Και φυσικα δεν υπήρχε αμφιβολία πως ήταν αυτή διότι η ίδια η Gwen της είχε αποκαλύψει ότι η Ariana ήταν η μόνη που συμπάθησε η μητέρα της.

«Δεν ξέρω τι να πω για όλα αυτά», είπε η Laura σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη σιωπή της.

«Αυτό έλειπε να ήξερες», είπε η Gwen και έδιωξε τα μαλλιά της από τον ώμο της.

«Θέλω όμως να σε ρωτήσω και κάτι άλλο».
«Πες το».
«Μήπως τη μητέρα σου την έλεγαν στο επίθετο Fox;».
«Ναι. Δεν μου κάνει εντύπωση που το ξέρεις. Θα σου έχει μιλήσει η δεσποινίς Warner για εκείνη έτσι δεν είναι;».
«Ναι η αλήθεια είναι ότι αυτή μου μίλησε. Με τα καλύτερα λόγια. Μου είπε ότι είχε οικογένεια αλλά ποτε δεν φανταζόμουν ότι θα ήσουν εσυ η κόρη της που έδιωξε από το σπίτι».

«Χαχα η αλήθεια είναι ότι το έχω αυτό. Να εκπλήσσω τους άλλους. Αχ Θεέ μου τι υπέροχη που είμαι. Εν πασει περιπτώσει αυτή είναι. Η αναθεματισμένη σκατόγρια. Ζει ακόμη;».

«Ναι βεβαίως και ζει. Πηγε η Ariana πρόσφατα σπίτι της».
«Ε δεν μ κάνει εντύπωση. Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Ούτε ο χάρος δεν τη θέλει».
«Τη θέλει η Ariana».
«Ε ωραία αρόρασέ της την για δώρο τα Χριστούγεννα. Τι με νοιάζει εμένα τι θέλει και τι δεν θέλει η δεσποινίς Warner μου λές...Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι;».
«Φυσικά. Ό,τι θέλεις».

«Ανέφερε στην Ariana τίποτα για τον μπαμπά, εεεεε εννοώ τον πατέρα μου;».

«Ναι. Μου είπε ότι ο πατέρας σου πέθανε. Τον σκότωσε μια νταλίκα που τον πάτησε».

«Αχ. Κρίμα. Τον αγαπούσα τον πατέρα μου. Αλλά τι να το κανεις αυτό; Όλο έπινε και μέθαγε. Αλλά στα είπα αυτά και πριν».

«Ναι η αλήθεια είναι ότι μου τα είπες αυτά. Αυτό που δεν μου είπες είναι τι σχέση είχες εσυ με τον πατέρα της Ariana και κληρονόμησες τόσα πολλά χρήματα».

«Ναι η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είπα. Ο πατέρας της Ariana ήταν καλός άνθρωπος. Δίκαιος. Βοηθούσε τον κόσμο και ήταν καλός εργοδότης. Εκείνη τη μέρα που η μάνα μου με πέταξε έξω με είχε δει και εκείνος. Με παρακολουθούσε καιρό και ήξερε τι περνούσα από τη μάνα μου. Έτσι θεώρησε πως το καλύτερο που μπορούσε να κάνει είναι να με συμπεριλάβει στη διαθήκη του. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση».

Ποιος;[Τελευταιο Βιβλιο:Η επιστροφή του παρελθόντος] Where stories live. Discover now