19ο κεφάλαιο

42 6 3
                                    

Η Ariana δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της είχε πει η Νεφέλη. «Καμία απολύτως σχέση; Μα αν δεν είχε σχέση με τον μπαμπά μου πως εκείνος της άφησε τόσα πολλά; Βασικά πως εκείνος την συμπεριέλαβε στη διαθήκη;», σκέφτηκε, όμως δεν πρόλαβε να δώσει απάντηση στο ερώτημά της καθώς η Gwen είχε ήδη κάτσει στον καναπέ του σαλονιού.

«Πολύ αγχωμένη είσαι Νεφέλη καλή μου. Τι σου συμβαίνει;».

Πράγματι η Νεφέλη είχε μεγαλη αγωνία. Έτρεμε στην ιδέα ότι η Gwen έχει καταλάβει ότι κάτι της κρύβει.
«Εγώ αγχωμένη; Μπα μωρε. Πως σου ήρθε αυτό; Απλώς να έχω κανονίσει να βγω ραντεβού γι'αυτό».
«Έλα ρε! Πως το'παθες εσυ αυτό; Για πες ποιος είναι; Βασικά τι αναρωτιέμαι. Ο Roger είναι φυσικά!», είπε η Gwen και χαχάνισε.

«Ο Roger; Ποιος Roger; Αυτός πέθανε. Δεν το ξέρει;», σκέφτηκε η Ariana, που άκουγε τη συζήτηση από την κρυψώνα της.

«Ναι ναι αυτός είναι. Θέλω να τον εντυπωσιάσω σήμερα και θέλω να βάλω κάτι καλό».

«Ωραία. Τις προάλλες πήγαμε στα μαγαζιά. Όλο ξαι κάτι καλό θα πήρες σχετικά με αυτή την περίσταση. Έτσι δεν είναι;».

«Εεεεμμ όχι δεν είναι», απάντησε η Νεφέλη διστακτικά.

«Τι ακριβώς εννοείς;».
«Ε να μωρε. Δεν πήρα κάτι ωραίο, κατάλληλο για ραντεβού».

«Μπα; Και τι ακριβώς είναι κατάλληλο για ραντεβού κατά τα δικά σου τα κριτήρια;». Η Gwen μιλούσε στην καλύτερη της φίλη οσο πιο ειρωνικά μπορούσε με σκοπό να τη φέρει σε δύσκολη θέση.

«Ξέρεις ότι δεν μου αρέσει όταν με ειρωνεύεσαι. Μπορείς να ειρωνεύεσαι τους άλλους αλλά όχι εμένα».
«Καλά μωρε. Πως κανεις έτσι; Και στο φιναλε δεν ειρωνεύτηκα εσένα ξέρω τα κριτήριά σου. Θέλεις ένα όμορφο νεανικό κοντό φόρεμα με αθλητικά. Όμως μάλλον αυτό για εκείνον το λέτσο, το χωριάτη το θείο της άθλιας τσουλάρας; Ο Χριστός δηλαδή. Που καταντήσαμε να ντυνόμαστε σωστά για τους μπουρτζόβλαχους αχαχαχαχαχαχα», είπε η Gwen όσο πιο αποδοκιμαστικά μπορούσε και σηκώθηκε από τον καναπέ να βάλει ένα ποτήρι τεκίλα.
«Μην είσαι κακιά. Είναι καλός άνθρωπος», είπε η Νεφέλη και έριξε μια κλεφτή μάτια στην κρυψώνα της Ariana.

«Μήπως δεν εννοεί το Roger τον φίλο μου αλλά τον Roger τον θείο μου; Τώρα που το καλοσκέφτομαι αυτός θα είναι. Για να λέει το θείο της τσουλαρας, η οποία σίγουρα θα είμαι εγώ, αυτός θα είναι», αναλογίστηκε η Ariana.

«Πάντως εγώ δεν είμαι κακιά. Αλλά τώρα που της σκέφτομαι ούτε ο βλάχος είναι κακός. Ο μόνος κακός, η μάλλον ο πιο ηλιθιος, είναι αυτός ο πατέρας της. Αυτός φταίει για όλα. Πάντως περασμένα ξεχασμένα. Και δεν μπορούμε να τον κακολογήσουμε. Έδωσε ένα μεγάλο μερίδιο της περιουσίας του σε...», «Ναι Gwen το ξερω. Όμως μιλάμε για μένα τώρα. Όταν τον είδα στο νοσοκομείο ένιωσα σαν να με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Ένιωσα συναισθήματα που πρώτη φορά ένιωθα», είπε η Νεφέλη διακόπτοντας τη Gwen.

Ποιος;[Τελευταιο Βιβλιο:Η επιστροφή του παρελθόντος] Where stories live. Discover now