2ο κεφάλαιο

94 10 11
                                    

Η προηγούμενη ημερα δεν ειχε κυλήσει ομαλά για τον Gregory. Δεν πηρε εκείνος τελικα τη θεση του διευθυντή και ειχε θυμώσει αρκετά γιατι ειχε πράγματι προσφέρει παρα πολλα στην εταιρεία. Καθοταν στο κρεβάτι του και σκεφτόταν το μέλλον του. Τι ηθελε πραγματικά απο τη ζωη του. Ηθελε να αποκτήσει καριέρα και λεφτα η οικογένεια; Αλλα και παλι ήταν πολυ νωρίς για να σκέφτεται την οικογένεια. Ηταν μολις 26. Αλλα ηταν τουλάχιστον σίγουρος πως ήθελε να συνεχίσει τη δουλειά που εκανε. Το παθος του για τη χημεία ήταν ασύγκριτο με τα αλλα του πάθη. Η μαλλον.... Σχεδον ασύγκριτο. Ειχε αλλο ενα παθος ιδιο με αυτο για τη χημεια, αν οχι μεγαλύτερο απο αυτο. Μονο που δεν ηθελε να το παραδεχτεί.

Στο μεταξύ η Laura καθόταν στο δωμάτιο της οταν χτύπησε η πόρτα της. Εκεινη απορρημενη ανοιξε την πόρτα. "Οζμαν;  Τι θελεις εδω;  εγινε κατι στο χωριό;". "Οχι κυρια Laura απλα ηθελα να σας ειδοποιήσω για το σημερινό σας πρόγραμμα". "Τι εννοείς;  αλλαξε;  Αντε πες μου. Ποτε φύγω και που θα πάω;  Στην βόρεια Κορέα;  στην Κίνα;  Στην Ινδία; ". "Εεε κυρια Laura εδω δεν γράφει τίποτα για σας. Γραφει μονο ενα μεγαλο ποσο και ευχαριστήρια λογια για τη συμμετοχή σας". "Για περίμενε Οζμαν. Τι εννοείς;". "Δεν ξερω κυρια Laura ο,τι διαβαζω εδω σας λεω. Νομζετε πως ξερω τι εννοεί;  Πάντως μου αφησαν και ενα τηλέφωνο επικοινωνίας ,αν θελετε να το καλέσετε". "Εντάξει Οζμαν σε ευχαριστώ που με ειδοποίησες. Καλη σου μερα". "Γεια σας κυρία Laura καλη σας μερα επίσης! ".
Η Laura αρκετά αγχωμένη τηλεφώνησε στο νούμερο που της ειχε δωσει ο βοηθός της ,ο Οζμαν. "Ναι καλημέρα σας ονομάζομαι Laura Franklin και ειμαι μελος των γιατρών χωρις σύνορα. Σας τηλεφωνώ από τη Σομαλία διότι ο βοηθός μου ο Οζμαν μου είπε πως δεν έχω άλλη χώρα να ταξιδέψω". "Μισο λεπτάκι να το κοιτάξω στο σύστημα", απάντησε μια ακρως αντιπαθητική γυναικεία φωνη. "Περιμένω". Υστερα απο δυο λεπτα η κυρια ειπε.  "Ναι ο βοηθός σας σας εδωσε σωστές πληροφορίες. Οι γιατροί χωρίς σύνορα σας ευχαριστούν πολυ που γίνατε μελος αλλα αυτη τη στιγμή δεν σας χρειαζόμαστε αλλο. Υπηρετήσετε αρκετα". "Μα πως είναι δυνατόν;  Εχω προσφέρει τοσα πολλα και με διωχνετε;". "Τι να σας πω. Εμενα αυτα μου εμφανίζει ο υπολογιστής. Καλα θα κανετε μαλιστα να ετοιμάζετε τα πράγματα σας. Σε εικοσιπέντε λεπτα ακριβώς θα έρθει στην αυλη σας ενα ελικόπτερο να σας μεταφέρει στις Ηνωμένες πολιτείες". Η Laura αρχισε να κλαιεει. "Μα δεν γίνεται αυτο!  Κοιτάξτε λιγο καλύτερα μπορει να έχετε κανει λαθος! ". "Για να σου μιλήσω ξεκάθαρα γιατι έχουμε και δουλειές, ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ!  αν θες κατσε εκει αλλα με δικα σου εξοδα. Ειστε περιττή πλεον. Καλη σας μερα". "Και εγω εχω να σας πω κατι". "Μαλιστα σας ακουω". "Εύχομαι να πας στο διαολο και να σε πηδάνε καθε μερα φίδια! ". Η Laura εκλεισε το τηλέφωνο και εκνευρισμένη αρχισε να μαζεύει τα πράγματα της. Μεσα σε είκοσι λεπτά ηταν ετοιμη. Κάθισε λιγο στο σπιτι της και ξαφνικα ακουσε τον ηχο της μηχανής του ελικοπτέρου. Βγηκε εξω και ειδε ολους τους κατοίκους του χωριού μαζεμένους και φοβισμένους. "Αχ καλοι μου ανθρωποι εφτασε η ωρα να αποχωριστούμε. Θελω να ξέρετε πως θα σας θυμάμαι παντα". Ενα παιδάκι που έπασχε απο ελονοσία και ειχε θεραπευτει χάρη σε εκεινη, την πλησίασε και της ειπε με τα λιγα αγγλικα που ήξερε". "Αυτο για σενα. Laura. Εισαι καλή κοπελα. Αυτο προστατεύει απο μαυρη μαγεία". "Ωω σε ευχαριστώ πολυ Delphin!  Ειναι πανέμορφο". Η Laura αγκάλιασε την Delphin χαιρετησε ολους τους κατοίκους και ανέβηκε στο ελικόπτερο. "Γεια σας κυρια Laura!  Ποσο χαίρομαι που σας ξαναβλέπω!". "Γεια σου Spencer". "Τελειωσε η υπηρεσία σας ετσι;  Μου ειπαν να σας παω στις Ηνωμένες πολιτείες". "Ναι. Ετσι φαίνεται". "Ειστε στενοχωρημένη;". "Να σου πω την αλήθεια;  Οχι δεν ειμαι. Ειμαι φοβισμένη για το πως θα είναι τα πράγματα οταν θα φτάσω εκεί". "Εννοείτε για εκείνους τους φιλους σας που μου ειχατε πει;". "Ναι αυτους λεω". "Εγω στη θεση σας θα χαιρομουν πολυ". Η Laura δεν απάτησε παρα εκατσε στην θεση της και κοιτούσε κατω το χωριο που άφηνε. Κρατούσε στα χερια της και ενα φυλαχτό απο δέρμα κροκόδειλου που της ειχε δωσει το κοριτσάκι και αποκοιμήθηκε.

Ποιος;[Τελευταιο Βιβλιο:Η επιστροφή του παρελθόντος] Where stories live. Discover now