(36)

1.1K 38 7
                                    

P.O.V. Gwen/Juul
Het is dinsdag, na school, en ik zit thuis met Zoëy, Vince, Rover, Caine en natuurlijk Drake. We hadden afgesproken om gewoon gezellig te kletsen en om elkaar beter te leren kennen. We kennen elkaar wel van school en we praten met elkaar, maar niet over iets persoonlijks.

De bel gaat en Zoëy staat op om open te doen. Ik hoor twee stemmen, maar ik kan het niet plaatsen. De deur tussen de gang en de woonkamer gaat open en ik kijk verbaasd op als ik Jesse en Nienke zie staan. "Hey" zeg ik blij als ik opsta. Ik loop naar ze toe om ze allebei een knuffel te geven. "Hey" "Wat komen jullie doen?" Vraag ik. "Jou nog een keer bedanken. We zitten nu bij een pleeggezin en ze zijn echt heel aardig voor ons" zegt Jesse met een dankbare glimlach. "Ik ben blij voor jullie" zeg ik gemeend. "Ik heb een paardendekbed!" Zegt Nienke trots. "Dat is leuk!" Ze knikt hevig met haar hoofd. "Willen jullie iets te drinken?" Vraagt Zoëy die achter ons staat. "Ja, doe maar cola" zegt Jesse. "Heb je limonade?" Vraagt Nienke. Zoëy knikt.

We gaan op de bank zitten, wat niet echt meer past. Ik zit op de schoot van Drake en Nienke zit op de schoot van Jesse. Ik geef Nienke een high five en ze giechelt verlegen als iedereen haar aankijkt. "Jongens, dit zijn Nienke en Jesse. Nienke en Jesse, dit zijn, Rover, Caine, Drake, Vince en Zoëy." Zeg ik, terwijl ik iedereen aanwijs. "Leuk jullie te ontmoeten" zegt Jesse. Iedereen knikt.

P.O.V. Caine
Ik zit naast Jesse en Nienke op de bank en kan mijn ogen stiekem niet van Jesse afkrijgen. Hij heeft een soort aantrekkingskracht bij me, geen idee waarom. Hij is wel heel knap.

Als Jesse naar me kijkt, blijf ik hem aankijken. Hij geeft me een glimlach en een knipoog en dan kijkt hij weer naar de groep. Ik kijk snel weg en zie Juul me met een grijns aankijken. Ik schud lachend mijn hoofd door haar reactie en praat wat met Rover.

————

Het is al best wel laat, dus besluiten we allemaal naar huis te gaan. Ik zeg Drake, Juul, Vince en Zoëy gedag en loop dan met Rover naar mijn auto toe. Ik voel iets in mijn hand gedrukt worden. Ik kijk naar het papiertje dat ik in mijn hand heb en naar de persoon die het gedaan heeft. Jesse loopt met Nienke naar zijn auto toe en als hij zich omdraait, geeft hij me een knipoog. Ik geef hem een glimlach en doe de auto dan open, waarna ik instap. Rover stapt naast me in en geeft me een veelbetekenende blik. "Dat doe je goed" zegt hij grinnikend. "Ja toch. Uiterlijk zegt alles" zeg ik met een knipoog en een lach.

Ik zet hem thuis af en rijd dan naar mijn eigen huis toe. "Hey mam! Ben thuis!" Schreeuw ik door het huis heen. "Was het leuk?" Vraagt ze als ze de hal inkomt. "Ja, het was heel erg gezellig. Ik ben boven" zeg ik. "Is goed schat" Ik loop naar mijn kamer en laat me op mijn bed vallen. Ik pak het papiertje uit mijn zak en vouw het open.

Bel me een keertje als je iets af wilt spreken, als je niet gay bent, sorry :)

06-********

Jesse

Ik grinnik en pak mijn telefoon erbij. Gelukkig voor hem ben ik wel homoseksueel. Ik zet zijn nummer in mijn telefoon en druk dan zonder er nog over na te denken op bellen.

Jesse: "Hallo, met Jesse van Doornen."
Ik: "Hey, met Caine"
Jesse: "Oh hey, leuk dat je belt! Ik had het eigenlijk niet verwacht" zegt hij grinnikend.
Ik: "Ook niet na je knipogen. Het was wel duidelijk" zeg ik lachend.
Jesse: "Jaaaa, dat gaat een beetje automatisch" zegt hij lachend terug.
Ik: "Oh hahaha. Dus, heb je zin om een keer iets te doen?" Vraag ik zenuwachtig.
Jesse: "Natuurlijk! Anders had ik je m'n nummer echt niet gegeven. Zaterdag?"
Ik: "Ja is goed. Ik weet wel iets. Ik kom je wel ophalen. Hoe laat?"
Jesse: "Ik kan de hele dag wel. 14:00u? Dan kunnen we nog gewoon thuis lunchen"
Ik: "Ja, is helemaal goed. Tot zaterdag dan"
Jesse: "Tot zaterdag"

Hij hangt op en ik leg mijn telefoon naast me neer. Ik heb gewoon een date... Dit moet mijn moeder weten!

Ik ren vrolijk naar beneden en ga op de heerlijke geur af die uit de keuken komt. Mijn moeder kan echt heerlijk koken! "Waarom ben jij zo blij?" Vraagt ze grinnikend. "Ik heb een date" zeg ik. "Oehh, wat leuk! Wie is de gelukkige?" Vraagt ze. "Jesse. Hij is een vriend van Juul. Hij kwam vandaag langs en gaf me z'n nummer" zeg ik. "Wat gaan jullie doen?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Ik wilde hem meenemen naar het strand. Of is dat té cliché?" Vraag ik. "Ik vind het romantisch" zegt mijn moeder glimlachend. "Oké, dan is het goed. Ik hoop dat hij het ook leuk vindt" "Dat zal echt wel"

Als het al laat in de avond is, ga ik naar bed. Als ik in bed lig, nadat ik heb gedoucht en mijn tanden heb gepoetst, pak ik mijn telefoon en app ik Juul.

Juul😇
Ik: Hey
Ik: Raad eens wie er hier een date heeft😝
Juul😇: Oehhhh
Juul😇: Met Jesse zeker😉
Ik: Hoe weet je dat?
Juul😇: Ik zag jullie wel naar elkaar kijken bij mij thuis😂
Juul😇: En ik zag dat hij jou iets gaf. Wat was het?
Ik: Zijn nummer. Ik had hem gebeld en nu gaan we zaterdag op een date
Juul😇: Leuk!!
Juul😇: Ik zie je morgen😘
Ik: Tot morgen😙

Ik leg mijn telefoon aan de oplader en val niet veel later in een vredige slaap.

I am a spy •Dutch• {voltooid}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu