(21)

1.5K 51 3
                                    

P.O.V. Gwen/Juul
PIEP... PIEP... PIE-
Ik sla mijn wekker uit en draai me dan langzaam om. Ik zucht en ga dan toch maar rechtop zitten, om te voorkomen dat ik weer in slaap val. Ik sta op uit mijn bed en loop naar mijn kledingkast waar ik een random shirt pak en een zwarte skinny jeans. Ik loop naar de badkamer en stap onder de douche, nadat ik me had uitgekleed en mijn haren had geborsteld. Ik was mijn haren en mijn lichaam en als ik klaar ben, stap ik er weer onder vandaan. Ik droog me af en trek daarna het setje aan (zie media).

Ik loop naar beneden en ga bij Vince en Zoëy aan tafel zitten, die altijd eerder zijn. Ik weet niet hoe ze het doen, maar ik ben eigenlijk nooit eerder beneden. Alleen als we andere uren hebben. "Goedemorgen" zeg ik. "Goedemorgen" zeggen ze allebei terug. We kletsen tijdens het eten over van alles en nog wat en als het tijd is, lopen we naar de auto van Vince en stappen we in.

————

Als we aangekomen zijn op school, loop ik door naar mijn kluisje en lopen Vince en Zoëy alvast naar de les. Ik moest mijn boeken nog pakken. Ik loop, als ik de goede boeken heb, ook naar het lokaal toe en ga naast Zoëy zitten. "Goedemorgen leerlingen. Pak allemaal jullie huiswerk erbij. Ik ga het controleren." Ik leg mijn schrift op een lege bladzijde, want ik heb het zoals gewoonlijk niet gemaakt. "Zo, Juul, waarom heb jij het huiswerk niet?" "Ik was mijn boeken vergeten meneer" zeg ik met mijn aller liefste stem. "Ik ga het toch noteren" Ik rol met mijn ogen en sla mijn schrift dicht. Ik hoef toch geen drol voor school te doen. Ik heb al een diploma op zak... Ik zit hier alleen maar, zodat ik makkelijker mijn missie kan afronden, wat eigenlijk alleen maar tegenwerkt, want het is hier veel te gezellig om daar iets aan te doen.

In de pauze ga ik aan de tafel met Vince en Zoëy zitten. Ik voel een tik op mijn schouder en kijk om. Ik kijk recht in de ogen van Drake. "Kan ik even met je praten?" Vraagt hij. Ik knik, pak mijn tas en sta op. "Ik zie jullie wel bij de volgende les." Zeg ik. Ze knikken en kletsen verder met elkaar. Ik loop achter Drake aan, benieuwd waar hij heen gaat. We stoppen buiten, in een hoekje waar niemand ons kan zien. "Wat is er?" Vraag ik. "Ik kan je vertrouwen, right?" Begint hij. Ik knik meteen. "Natuurlijk. Alles wat in vertrouwen tegen mij wordt verteld, blijft bij mij" leg ik uit. "Mooi. Ik wil gewoon met iemand alles kunnen delen. Ik heb Rover en Caine wel, maar alsnog. Met hen kan ik niet rustig praten." Zegt hij. Ik knik begrijpend.

"Ik denk dat ik weet waarom mijn vader mijn moeder heeft vermoord" begint hij zijn verhaal. "Oh, dat is wel een opluchting, denk ik" zeg ik, niet wetend wat ik anders had moeten zeggen. "Ik zit met Caine en Rover in de drugshandel en mijn vader wilt persé dat ik hem daarin opvolg samen met Caine en Rover, omdat hij onze baas is, zeg maar. Mijn moeder was de enige met wie ik het erover kon hebben en ze zij ook heel vaak tegen mijn vader dat hij ons niet kon dwingen, wat nu dus wel kan, om het te doen. Wij willen dit niet meer doen, maar als we stoppen, schiet hij zonder enige moeite een kogel door ons hoofd heen." Zegt hij. "Oh jeetje. Hij heeft het dus gedaan, omdat je moeder hem in de weg stond, als ik het zo mag zeggen" Drake knikt en zucht diep, terwijl hij naar beneden kijkt.

Ga ik het over mijn missie zeggen? Nu hij heeft bekend, hoef ik hem niet meer achterna te zitten, omdat ik het nu zeker weet en ik kan het nu gewoon aan hem vragen.

"Drake?" Zeg ik zacht. Hij kijkt op en kijkt mij vragend aan. "Je weet wel wat ik gisteren zei over die missie" zeg ik nerveus. Hij knikt. "Ik moest Caine, Rover en jou ontmaskeren met jullie drugshandel, waarvan je vader de baas is. Als ik genoeg informatie zou hebben, konden we jullie opsluiten, maar nu je hebt verteld dat jullie het niet met opzet doen, wat wij dus niet wisten, hoeft je pa alleen maar de bak in, of dood" mompel ik er zacht achteraan. Hij pakt mijn handen vast en door die plotselinge beweging, kijk ik hem aan. "Ik ben blij dat je me dit vertelt Juul. Als je hulp nodig hebt met iets ervoor, informatie of zo, app me maar gewoon. En over het opsluiten of zijn dood, het tweede vind ik een betere oplossing" fluistert hij. Ik kijk hem verbaasd aan. "Dan verraad je hem wel" zeg ik. "Dan verraad ik hem maar, maar ik kan niet meer naar die man kijken of iets voor hem doen. Hij kan naar de hel lopen" Ik krijg een zwakke glimlach op mijn gezicht door zijn opmerking. "Oké. Bedankt dat je het zo goed opneemt trouwens" zeg ik. "Geen probleem. Je kan mij ook alles in vertrouwen vertellen" zegt hij. Ik knik goedkeurend. "Wil je vanmiddag misschien iets samen met mij doen?" Vraagt Drake glimlachend. "Ja, leuk" zeg ik meteen. Hij grinnikt, want hij had het door. "Wat dacht je van een filmpie pakken in de bios" Ik knik goedkeurend.

De bel gaat en Drake laat mijn handen los. "Zullen we dan maar weer terug naar het rottende hol gaan" zegt hij grinnikend. Ik knik. "Goed plan" We lopen samen naar het lokaal toe, waar we scheikunde hebben. Ik kan dat op zich wel, maar ik ben er niet echt goed in. We houden het op gemiddeld.

————

Na school zeg ik Vince en Zoëy gedag, en loop ik mee met Drake naar zijn auto. We stappen allebei in en rijden naar de bioscoop. "Kan jij een leuke film opzoeken?" Vraagt Drake aan mij. "Ik wil al heel lang een film zien, maar ik weet niet of je die leuk vind" zeg ik. "Welke?" "Bohemian Rhapsody, die ene Queen film" "Oh ja, dat vind ik wel een leuke film" zegt hij. "Yes" zeg ik zacht, maar blijkbaar had Drake het gehoord, want hij grinnikt.

Drake zet zijn auto in de parkeergarage. We lopen naar boven en dan naar buiten. We lopen samen, in stilte, naar de bioscoop en ik geniet van alle geluiden om mij heen.

"Drake!"

I am a spy •Dutch• {voltooid}Where stories live. Discover now