(24)

1.3K 42 17
                                    

Hey hey 🙋🏼‍♀️

Ik ben officieel klaar met school en om het te vieren een hoofdstukje!

Xxx Eline
————————————————————————

P.O.V. Gwen/Juul
Ik kom maandag aan op school en stap uit de auto van Vince. Ik ging rijden, want Vince mag echt geen auto van mij rijden met zijn arm. Vince en Zoëy stappen ook uit de auto en dan lopen we met z'n naar drieën naar binnen. Ik loop naar mijn kluisje en open het. Meteen valt mijn blik op mijn beurse knokkels die aardig pijn doen van die harde klappen die ik gisteren had gegeven aan die John Davin. "Wat heb jij gedaan?" Hoor ik een stem bezorgd achter mij zeggen. Ik draai me om en zie Drake daar staan. Hij pakt mijn hand vast en kijkt er goed naar. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht, omdat hij zo lief en bezorgd doet.

"Er is niks gebeurd" zeg ik. "Echt wel. Anders worden je knokkels niet beurs" zegt hij eigenwijs. Ik rol met mijn ogen. "Ik heb iemand gewoon geslagen, that's it" "Waarom?" "Dat hoef je niet te weten" zeg ik eigenwijs terug, waarop híj nu met zijn ogen rolt. "Oké, dan niet" zegt hij, waarna hij wegloopt. Ik schud grinnikend mijn hoofd.

Wat een rare jongen...

Ik loop naar het goede lokaal toe en ga dan naast Zoëy zitten. Ze ziet er eigenlijk best wel moe uit. "Gaat het wel goed?" Fluister ik. Ze kijkt me aan en haalt haar schouders op. "Ik heb echt niet goed geslapen vannacht. Ik dacht de hele tijd dat Vince ging stoppen met ademen" zegt ze zacht. Ik leg mijn hand op haar schouder. "Vince is weer zo vrolijk als wat. Je krijgt hem echt niet meer zo snel knock-out. Hij let goed op" zeg ik. Ze knikt. "Dat weet ik ook wel, maar het is gewoon iets in mij die de rust niet kan vinden of zo" "Als je gewoon een keer een goed gesprek wilt houden, ben ik er voor je" zeg ik glimlachend. "Dat weet ik. Je bent echt de beste vriendin die iemand kan hebben" zegt ze glimlachend terug. "Mevrouw Anderson en mevrouw Davids. Stil alstublieft" We knikken en letten dan een soort van op.

————

School is eindelijk klaar en ik sta bij mijn kluisje om weer de goede boeken te pakken. "Hey" hoor ik plotseling naast me. Ik kijk naar rechts en zie Drake daar leunend tegen de kluisjes aan staan. "Hey" zeg ik terug. "Heb je misschien zin om nu naar de bios te gaan? Je hebt het nog te goed van mij" "Ja, leuk" zeg ik glimlachend. "Top"

We lopen samen naar zijn auto toe en gaan er dan inzitten. "En nu hopen dat we niet weer een verrassing krijgen" mompelt Drake. "Mee eens. Dat was zwaar kut" zeg ik instemmend. Hij kijkt mij aan en lacht. "Hoe kan jij zo'n droge opmerking daarover maken?" Vraagt hij. Ik haal mijn schouders op. "Hij gaat ooit boeten voor wat hij heeft gedaan, dus hij mag nu nog genieten van de tijd die hij nog heeft" leg ik uit. Hij knikt begrijpend.

We zitten in de zaal te wachten totdat de film begint. We zitten best wel ver vooraan, waardoor we het goed kunnen zien. De zaal zit best wel vol, dus ik hoop niet dat er teveel onrust is tijdens de film.

Als na een half uur eindelijk de reclames zijn afgelopen, start de film. Tijdens de film leg ik mijn hoofd op Drakes schouder. Hij pakt mijn hand vast en verstrengeld zijn vingers met de mijne. We kijken elkaar even aan en dan kijk ik genietend naar de beste film die er bestaat: Bohemian Rhapsody.

Als de film is afgelopen, hoor ik de meeste mensen snikken. Ik grinnik en kijk Drake aan. "Jij niet?" Vraagt hij als hij doorheeft dat ik bijna de enige vrouw ben die niet jankt. "Nope. Ik heb echt geen gevoelens als het gaat om films. Hij was wel echt heel goed!" Zeg ik blij. "Dat vond ik ook. Dit was wel de moeite waard" Ik knik instemmend.

Als we voor mijn huis staan, stap ik uit. "Wacht. Juul?" Ik draai me om en kijk Drake vragend aan. "Wil je zaterdag met mij op een date? Als in een date-date?" Vraagt hij ongemakkelijk. Ik knik en krijg een grote glimlach op mijn gezicht. "Natuurlijk!" Zeg ik blij. "Mooi. Het wordt een dag die je nooit gaat vergeten" zegt hij met een knipoog, voordat hij wegrijdt. Ik kijk de auto na en haal dan mijn schouders op.

Het zal wel...

I am a spy •Dutch• {voltooid}Where stories live. Discover now