(6)

1.5K 50 7
                                    

P.O.V. Gwen/Juul
"Wat is er?... Dan zoek je dat maar uit!... Ik heb het zo snel mogelijk nodig... Dat maakt me niks uit... Ik moet weer gaan voordat ze me gaan zoeken... Ja doei" Ik verstop me snel achter de dichtstbijzijnde deur en wacht totdat Drake weer voorbij is. Ik heb het opgenomen en stuur het naar Luuk. De bel gaat en ik loop rustig naar het lokaal toe.

"Dat duurde lang" zegt Zoëy grinnikend. "Er stond weer eens een rij" lieg ik. "Aha"
Zegt ze begrijpend. Ik ga naast haar zitten en pak mijn boeken er weer bij. "Ah, ik zie dat mevrouw ook weer terug is" zegt de docent. "Ja, het is opgelost meneer" zeg ik 'liefjes'. Hij rolt met zijn ogen en begint dan weer de les. We hebben altijd een blokuur. Één uur voor de pauze en één uur na de pauze, dus vandaar.

Na een saaie schooldag, zijn we eindelijk uit. Ik had nog een appje van Luuk gekregen waar in stond dat het telefoontje van Drake over drugs ging, wat ik ook wel verwacht had.

"Kom, dan kunnen we snel naar de sportschool" zegt Vince. Ik knik. "Ga jij ook mee?" Vraag ik aan Zoëy. "Is goed. Ik moet echt iets aan mijn conditie gaan doen" zegt ze lachend. "Gezellig" We stappen in de auto en gaan dan naar huis. We kleden ons snel om en dan lopen we terug naar de auto.

Als we aangekomen zijn, lopen we naar de kleedkamers. "Wachten we gewoon weer hier?" Vraag ik. Vince knikt. Ik trek mijn vest en joggingbroek uit, zodat ik alleen nog maar in een sport-bh sta en een kort broekje. "Sixpack on point" zegt Zoëy grinnikend. "Ja toch" zeg ik lachend.

Als Vince ook klaar is, lopen we de zaal in. We beginnen alle drie op de loopband om ons op te warmen. Na 10 minuten begint Zoëy al te hijgen. "Jij moet er zeker iets aan gaan doen ja" zeg ik tegen haar. Ze kijkt me met een wist-ik-nog-niet blik aan waardoor ik moet lachen. Ze stopt er mee en valt plat op de grond.

"Na hoe veel minuten wordt jij eens moe?" Vraagt Zoëy na nog 20 minuten op de loopband lopen. Zoëy en Vince zijn al begonnen met buikspieren. "Na ongeveer een uur" Ze kijken me allebei met grote ogen aan, maar ik haal mijn schouders op. Ik vind dit ook wel genoeg voor een opwarming en begin ook met de buikspieren.

Na een paar zware oefeningen ga ik languit op de grond liggen. Ik adem een paar keer diep in en uit en ga dan weer zitten. Ik kijk een beetje rond en zie verschillende mensen. Een clubje jongens die met elkaar sporten, een groepje ouderen die aan een lesje meedoen om hun conditie op peil te houden en een paar mensen die alleen sporten. Als ik naar het groepje jongens kijk, zie ik Aaron en Rens staan. Ik glimlach en sta op. Ik heb ze al veel te lang niet gesproken... Nu ik het eigenlijk zo bekijk, er zijn nog best wel veel jongens en mensen in mijn leven die belangrijk voor mij zijn.

"Wat ga je doen?" Vraagt Zoëy. "Ik zie een paar bekenden. Ik ben zo terug" Ik loop naar het groepje jongens en een paar beginnen al te fluiten naar mij. Ze bekijken me van top tot teen en ik rol met mijn ogen. Ik sla mijn armen om de nekken van Aaron en Rens heen. Ik moet wel op mijn tenen staan, anders kom ik er echt niet bij. Ze kijken allebei meteen opzij. "Hey" zeg ik lachend. "Hey kleintje" zeggen ze tegelijk. Ik rol met mijn ogen, maar geef ze allebei een knuffel. "Kan ik jullie even spreken?" Vraag ik. Ze knikken en lopen ergens heen. Ik volg ze en uiteindelijk komen we bij de wc's terecht. "Wat wilde je zeggen" valt Rens met de deur in huis. "Ik heb een nieuwe missie en mijn schuilnaam is Juul. Ik zou het fijn vinden als jullie het aan iedereen zouden doorgeven. Dan roepen ze mijn echte naam niet, waar andere mensen bij zijn" ze knikken begrijpend. "Jij hebt het zeker ook al gehoord? Van het huis" Ik knik spijtig. "Ja. Luuk kwam mij halen van school en toen zijn we even langsgereden" ze knikken begrijpelijk. "Het nieuwe gebouw is echt nog groter" zegt Rens. "Heb je het al gezien?" Vraag ik verbaasd. Hij knikt en Aaron ook. "Kan je het adres geven?" Vraag ik. Hij knikt en stuurt het me door. "Dank je. Ik ga weer naar mijn andere vrienden. Ze wachten op mij." Ze knikken. "Ja, wij ook"

"Gaan jullie mee?" Vraag ik aan Vince aan Zoëy. Ze staan op van de grond en lopen naar mij toe. Met zijn drieën lopen we naar de kleedkamers toe. "Die jongens waren niet lelijk" zegt Zoëy grinnikend als we weer in de kleedkamer staan. "Ik weet het, maar het zijn voor mij niks anders dan vrienden. Btw, de ene heeft al een vriendin" zeg ik. "Ja, dat kan ik begrijpen. Die hebben het voor het uitkiezen" Ik moet lachen door haar reactie. "Daar heb je eigenlijk wel gelijk ik" zeg ik dan.

I am a spy •Dutch• {voltooid}Where stories live. Discover now