hoofdstuk 13

1.2K 65 7
                                    

Hoofdstuk 13

Louis Pov.

‘’ gaat het wel Louis’’ ik knipper een paar keer met mijn ogen   en zeg dan ‘’ ja het gaat wel, denk ik.’’ Edem kijkt die andere jongen aan die dan vraagt ‘’ waar ging je droom over ‘’ ‘’ dat Harry zelfmoord pleegde en daarna ik ook.’’ Zeg ik met alweer een trillende stem, alleen het idee alleen al maakt me verdrietig. ‘’ maar wie ben jij als ik vragen mag.’’ Vraag ik aan die jongen. Hij lacht en zegt ‘’ ik ben Stan, jouw beschermengel en Edems vriendje.’’ Ik knikt. Leuk 2 engelen in je woonkamer die elkaars vriendjes zijn, heel logisch. Ug natuurlijk is dat niet logisch. ‘’ Louis je weet dat je dan net allemaal hardop zegde’’ zegt Stan. Ik sla mezelf voor mijn hoofd en vraag ‘’ willen jullie wat drinken, of drinken engelen niet, Ug dat klonk heel erg dom.’’ Zeg ik. Edem en Stan lachen en zeggen ‘’ ja doe maar iets fris.’’ Ik loop naar de keuken en pak 3 glazen en doe er sap in. En loop de kamer in en ik zie dan Stan en Edem opeens geen wit meer dragen. ‘’ we zullen vast wel wat om je heen hangen hier op aarde dus moeten we ons ook zo kleden.’’ Zegt Edem. Ik knik en zet het drinken neer. ‘’ maar hoe zijn jullie eigenlijk engelen geworden, hoe zijn jullie dood gegaan.’’ Vraag ik, maar ik sta meteen mijn handen voor mijn mond. Wat ben ik ook weer dom bezig. ‘’ haha louis dat is echt geen domme vraag.’’ Zegt Stan. ‘’ oké dus jullie willen het aan me vertellen en ook hoe het hier eruit zag.’’ Vraag ik. Ze knikken allebei en Edem begin te praten

Edem Pov.

‘’ in de tijd dat ik hier leefde werd er aan die vaart gewerkt ik denk zo’n 50 jaar geleden of was het nog langer. Maar oké de oorlog was net voorbij en Engeland moest weer opgebouwd worden. Londen lag echt letterlijk helemaal plat. Niks stond meer overeind. Ik was 17 toen, daarom zie ik er ook uit als een 17 jarige. Het was een moeilijke tijd voor mijn. Mijn vader kwam om in de strijd tegen de Duitsers en mijn 3 jaar oudere broer ook. Ikzelf zat ook in het leger, maar heb het overleefd. Het was echt een verschrikkelijke tijd. Soms zag je gewoon hoe een kamerraat werd neergeschoten en soms moest je gewoon kiezen tussen je vrienden of je eigen leven.’’ Ik voel dat ik bijna moet huilen het was zo vreselijk Stan slaat een arm om me heen en ik ga verder. ‘’ ik had alleen mijn moeder en mijn 2 zusjes nog. We woonde op het plattenland, maar ik moest naar Londen om te helpen met de wederopbouw. Ik kan nog steeds herinneren dat ik tegen mijn moeder zij tot over 2 week mam. En toen stapte ik op de bus. Eenmaal in Londen hielp ik met opruimen en bouwen van huizen. Naar bijna 2 week op de laatste dag stond ik op het dak van een huis op de laatste dakpannen erop te leggen maar ik gleed uit en viel, het volgende moment lag ik in het ziekenhuis. Ik zag mijn moeder en mijn zusjes en zij dat ik van ze hield voordat is stierf.’’ Zeg ik. De tranen stromen over mijn wangen. Het had zo moeilijk moeten zijn geweest voor mijn moeder en mijn zusjes ze waren al een broer en een vader verloren en nu ook nog een andere broer, natuurlijk heb ik mijn moeder en zusjes weer terug gevonden hier boven, mijn moeder stief door kanker met zoals mijn jongste zusje en mijn andere zusje had vlak naar het overleiden van mijn moeder zelfmoord gepleegd. Nu zijn ze weer een gelukkige familie hier boven ons. ‘’ wow heftig’’ zegt Louis die me met medelijden aankijkt. ‘’ Stan mag ik nu jouw verhaal horen.’’ Vraagt Louis.

Stan Pov.

Ik vind het echt zielig voor Edem. Ik heb zijn verhaal al een keer eerder gehoord, maar het blijf moeilijk om het aan te horen. Ik heb zijn familie hier boven al ontmoet en ze zijn echt aardig. Mijn ouders zijn allebei al overleden, eentje ook aan kanker en eentje aan een hart stilstand. ‘’ Stan mag ik nu jouw verhaal horen.’’ Vraagt Louis. Ik knik en begin te vertellen. ‘’ nou mijn dood is iets minder heftig. Ik was met een stel vrienden in Londen voor een concert van Michael Jackson in Londen geweest en wij zaten in onze auto onderweg naar ons hotel. Toen er opeens een auto op ons af kwamen rijden. Mijn vriend probeerde nog weg te sturen maar het was al te laat een frontale botsing en ik was meteen dood. Ik weet dat er van mijn vrienden met een paar breuken er vanaf kwamen   en dan de jongen die stuurde, waar ik dus naast zat 2 jaar in coma heeft gelegen en uiteindelijk weer bij kwam, maar wel verlamt is. ‘’ zeg ik. ‘’ dat is lekker je denk even leuk naar een concert te gaan en vervolgens word het je dood.’’ Zegt Louis ik grinnik en zeg. ‘’ maar als ik niet dood was gegaan had ik nu Edem niet ontmoet.’’ Zeg ik. Louis knikt en vraagt ‘’ hoe hebben jullie elkaar ontmoet dan.’’ Ik kijk Edem aan die nog steeds rode ogen heeft. Hij gebaard dat ik het mag vertellen. ‘’ het was eigenlijk zoals de meeste tieners elkaar leren kennen in een club. Ik was 18 en Edem 17 en we waren allebei in een club, waar we elkaar straal bezopen tegenkwamen. De volgende dag werd ik wakker bij hem in bed en zo hebben we elkaar leren kennen’’ zeg ik.  Louis kijk ons met grote ogen aan en Edem en ik schieten in de lach. ‘’ Louis hij maakt maar een geintje, we zaten allebei op dezelfde  school hier boven. We waren allebei laatste jaars, hij was namelijk een jaar blijven zitten.  En we hadden een aantal klassen hetzelfde. Ze leerden we elkaar kennen en gingen we een paar keer uit en toen vroeg hij mij uiteindelijk verkering.’’ Zegt Edem. Louis knikt. ‘’ en Louis hoe hebben jij en Harry elkaar ontmoet’’ vraag ik.

Louis Pov.

‘’ en Louis hoe hebben jij en Harry elkaar ontmoet.’’ Vraagt Stan. ‘’ we deden allebei auditie voor de X-factor in 2010. Ik was mega nerveus voor mijn optreden. Ik ging naar de WC waar ik een Jongen in de spiegel zijn haar zag doen. Toen ik klaar was met plassen liep ik naar de wastafel waar hij ook was ik waste mijn handen en wou me omdraaien toen ik tegen hem aan knalde dus ik zij Oeps en hij zij Hi en zo hebben we elkaar voor het eerste ontmoet.’’ Zeg ik de herinneringen aan Harry maken me gewoon weer verdrietig. Ik voel een traan over mijn gezicht heen rollen en 2 armen om me heen. Ik zie dat Stan en Edem hun armen om me heen hebben geslagen. Ze zeggen tegelijk ‘’ het komt wel weeg goed Louis, Harry komt wel weer uit die coma, dat weten we gewoon.’’

Heeey allemaal ik was eigenlijk van plan om jullie een klein hoofdstukje te geven van 500 woorden, omdat ik moe ben, maar in plaats daarvan is het een hoofdstuk van  1200 woorden geworden. Oeps. Nee geintje dat hebben jullie nog een leuke verrassing voordat ik morgen vertrek. Dus dit hoofdstuk ging vooral over de dood van Edem en Stan. Best wel heftig voor Edem. Ik heb wel medelijden met hem. Maar oké morgen vertrek ik om 9 uur richting Schiphol en mijnvlucht gaat om 4 uur. En mijn oom en tante vertrekken om 2 uur dus die gaan wij uitzwaaien. Ik heb internet op vakantie dus ik kan gewoon met jullie blijven praten en foto’s op mijn insta zetten dat @danique1d is. Ik heb een gesloten account, maar ik accepteer bijna iedereen.  En ga misschien ook nog bloggen op mijn blog hier op wattpad het staat gewoon op mijn account het heet This Is The REAL Me dacht ik. Maar ik hou jullie niet langer op. Laat me weten wat jullie van het hoofdstuk vonden. ik wens jullie allemaal nog een fijne vakantie en tot de volgende keer dan maar.

VOTE…………

 

COMMENT………………

 

VOLG…………………

 

Lots of Love Danique xx

how to save a life // Larry StylinsonWhere stories live. Discover now