11. Důvod desátý

1K 76 9
                                    

O dva týdny později

Psychický kolaps. Tak nazvali doktoři jeho ztrátu vědomí před dvěma týdny. Probudil se v bílé místnosti oděný jen ve spodním prádle. Pamatuje si, jak jeho srdce svíral strach, že ho zavřeli do psychiatrické léčebny. Později se však ukázalo, že spal celé dva dny. V nemocnici.

Uběhly od toho okamžiku přesně dva týdny a on má stále v živé paměti ty stránky. Ten úkaz, kdy Stiles stál u jeho pracovního stolu jen ve svém zkrvaveném spodním prádle a plakal.

To bylo naposledy, co ho viděl. Stiles se mu totiž od té doby nezjevil. A Derek, ačkoliv si stále opakuje, že je to dobré znamení, cítí uvnitř jistý ostén strachu. Což je vskutku pošetilé, když chlapec, o něhož se obává, je už měsíc mrtvý.

Během následujících čtyř dnů dočetl poslední stránky v deníku a ani ho nepřekvapilo, kdo byl tím důvodem. Přesto se neovládl a dostal záchvat agresivity, což vyústilo v to, že si Dereka nechali v nemocnici až do dnešního dne.

Dnes ho konečně propustili domů.

Cítí se lehce, když pomyslí na to, že už ten deník nemá u sebe a pravděpodobně ani Jackson ne. Přijde mu, že má o starost míň, i když ví, že musí udělat jednu věc, nad kterou přemýšlel po tom, co ho nadopovali prášky na uklidnění.

Jak se Stiles zabil?

Čekal, že to vysvětlí v posledním důvodu. Dokonce i celé hodiny čekal, až se Stiles objeví v jeho nemocničním pokoji, jen aby se ho na to mohl zeptat. Jenže nikdo, kromě Boyda a Ericy se v nemocnici neukázal. Samozřejmě kromě jeho rodiny.

Boyd a Erica byli ti, kteří odeslali deník Jacksonovi. A o necelé dva dny se Derek doslechl, ani neví od koho, že deník má v rukou poslední osoba. Podle všeho to s Jacksonem nic neudělalo. Prý si ho četl v hodinách a při některých pasážích se smál.

Kdyby nebyl nadopovaný prášky, asi by dostal další záchvat zlosti. Naštěstí se nic takového nestalo a on teď má možnost dozvědět se, jak Stiles ukončil svůj život.

Stojí na prahu domu Stilinských a mne si ruce, neboť neví, co od toho má očekávat. Neví, jak pobere to zjištění. A hlavně ani neví, jestli ho pan Stilinski vůbec pustí dovnitř.

Přesto se však odhodlá a třemi silnými ranami zaklepe na staré dveře v barvě kaštanu. Srdce mu buší opět jako splašené, zatímco napjatě očekává odezvu.

Ta však ani po dvou minutách nepřichází a tak se otáčí a chce odejít. Zřejmě mu není souzeno dozvědět se tuto nezbytnou informaci.

Informaci, kterou má v úmyslu ještě dnes použít.

Schází schůdky dolů, když v tom uslyší zaskřípání dveří a kolem nohou mu proběhne psík. To značí jen jedno.

Pan Stilinski se odhodlal otevřít své dveře. Otázkou však zůstává, zda bude mít Derek svolení vstoupit.

Celý ten úkaz vnímá jako ve spomaleném záběru. Pomalu se otáčí směrem ke dveřím se srdcem až v krku. Bojí se sotva jen nepatrně nadechnout, neboť když spatřuje onu postarší tvář, jeho srdce vyšle neskutečnou bolest do celého těla.

A Ball Of Reasons (Sterek) ✔On viuen les histories. Descobreix ara