10. Důvod devátý

1K 75 13
                                    

Doporučuji vám pustit si píseň, kterou jsem přiložila. Dodává to tu správnou atmosféru.

***

Jak začít? Nemám ponětí. Všechno tohle píšu v jeden večer. Tedy spíš noc. V noc, která se pro mou duši stala osudnou. V noc, kdy jsem přestal cítit cokoliv. V noc, kdy zemřel můj duch.

Jeho ruce jsou takřka celé pokryté krví. Jak jeho, tak osoby ležící pod ním, která se snaží bránit. Ovšem marně, neboť Derek si vybíjí veškerou zlost. Zlost, kterou pociťuje sám za sebe. A také za Stilese.

Nevnímá okolí, které se změnilo v doslovnou divočinu zápasících šelem. Nevnímá, že jeho sestra Laura čelí Lydii. Nevšímá si ani Ericy, která mlátí Allison hlava nehlava. Dokonce ani nebystří, že se do soubojů připletl i Theo, který se měří se Scottem.

Nevnímá nic, jen Jacksona a jeho ohavný obličej, který bude mít jisto jistě celý od modřin a krve.

Zničehonic se jeho tělo rozklepe, neboť jej ovinul tak nesnesitelný chlad, že přestává do Jacksona bušit a uvědomuje si, co vlastně dělá.

Jako ve zpomaleném záběru zvedá hlavu a prohlíží si okolí, které se jen hemží bijícími se studenty. V sobě cítí určitý zmatek, ale také pochopení. Utiskovaní se konečně staví svým agresorům. Ukazují jim svou sílu.

Otáčí hlavou stále dokola až jeho zrak zůstane přišpendlený na obličeji mladíka, který mu nedá spát.

Stilesovy kaštanově hnědé oči se upírají do jeho. Jsou zaslzené a plné studu. A to Dereka probouzí zpět do reality. Až teď si zpětně uvědomuje, co s ním vztek udělal. A do jaké pozice ho dostal.

Sklopí hlavu k bezvládnému Jacksonovi, který leží na zemi, s obličejem úplně od krve a svými dlaněmi se brání. Tak, jak nejlépe umí.

Chodbou se prožene neskutečný chlad následovaný hvízdem z píšťalky. A právě ona píšťalka probouzí i ostatní studenty do reality, jejíž tváři teď budou muset čelit.

Ovšem Derek nemůže říci, že by toho litoval. Postavil se sám za sebe. Konečně jim dokázal, že si s ním nebudou zahrávat.

"Sourozenci Haleovi, Reyesová, Martinová, Argentová a Whittemore," zakřičí ředitelka školy, "okamžitě na ošetřovnu a pak rovnou do ředitelny. Pohněte. S vámi ostatními si to vyřídím potom."

***

Od Eričiny párty uběhly dva týdny a já se zkrátka ještě nemohl vzpamatovat z toho, co všechno se událo. Hlavu jsem měl doslova přeplněnou dvěma věcmi. Derekem Halem a sebevraždou. Nic jiného mě tolik nesužovalo a zároveň nelákalo. Nic.

A pak se naskytla příležitost odjet pryč a prozkoumat bohatší část Beacon Hills. Rodinní známí odjížděli na týden pryč za hranice a nabízeli odměnu za hlídání jejich psů.

První, komu se ozvali, byl můj otec s nabídkou pro mě. Váhal jsem. Celý den jsem si v hlavě představoval, co za další katastrofu mě potká, když se alespoň na chvíli budu cítit dobře. Přesto mě ten pocit lákal.

Několik hodin denně mezi smetánkou v nejbohatší části města. Tam mě přece nic zlého nemůže potkat. A tak jsem přikývl s vidinou oddychnutí a zároveň i slušného peněžního ohodnocení. Zásadová chyba mého života.

A Ball Of Reasons (Sterek) ✔Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum