5. Důvod čtvrtý

1K 84 4
                                    

Zmateně nasedá do auta, které se následně rozjíždí, díky Boydovi, jenž se tváří nepřístupně, ale přesto odhodlaně.

Derek neví, jak by se měl v přítomnosti svého spolužáka chovat, neboť se s ním nikdy ani v nejmenším nebavil. Boyd je pro něj opravdu jen spolužák a nic víc. Stejně jako většina lidí z jeho třídy.

"Viděl jsem, jak sis dneska prohlížel Lydii se Scottem," namítne bezbarvým hlasem černošský chlapec dutým hlasem.

Derek ovšem pociťuje jakýsi nepříjemný záchvěv v jeho žaludku. Když si toho totiž všiml Boyd, jistě si toho všimli již zmiňované osoby. Nerad by měl potyčku s kýmkoliv z nich.

Připadá si docela jako srab. Nedokáže se jim postavit ani teď a nedokázal to, ani když byl v jejich měřítku. Nerad vzpomíná na ty časy, nejraději by je vypudil z hlavy.

Mírně pootočí hlavu směrem k Boydovi, jenž zastavil auto u semaforu, na kterém se právě vyjímá červená barva. Copak ví o tom deníku? Je jedním ze seznamu lidí, kteří se stali Stilesovou zkázou?

"Předpokládal jsem, podle tvýho pohledu na Matta při těláku, že čteš zrovna jeho stránky," potvrzuje mu Boyd doměnku. Ví, že existuje nějaký deník sepsaný mrtvým chlapcem. "Usoudil jsem podle toho, kde tě po škole najdu."

Derek chvíli jen mlčky upírá zrak na chlapce čokoládové barvy, načež si nervózně mne prsty. Pokud je totiž Boyd jedním z těch na tom seznamu, pak ví, co Derek provedl. Čím přilil vodu do ohnivého Stilese.

"Jak - chci říct, jak o tom víš?" zakoktá se zelenoočko a odvrátí svůj pohled směrem před sebe. Boyd se mezitím rozjíždí a na jeho tváři se usazuje mírný poloúsměv. Dereka tak znervózňuje ještě víc a začíná si kousat vnitřní stranu tváře.

"Není to tak, jak myslíš," uchechtne se Boyd, "nejsem jedním z toho seznamu. Deník jsem ale četl."

Tahle část jeho teorií byla mylná. Jak je tedy možné, že ví o deníku? Chvíli nad tím v tichosti přemýšlí, přičemž bloumá ve své mysli po jakémkoliv vodítku. Přehrává si v hlavě vše, co už si pročetl.

A pak přichází očividná pravda.

"Ty jsi ta pojistka," vydechne nevěřícně a znovu pohlédne na usmívajícího se Boyda. "Ty máš tu kopii deníku a nejspíš jsi to i ty, kdo byl Stilesovým kamarádem."

"Bingo, Hale," věnuje mu krátký pohled a opět se věnuje řízení, zatímco Derek má v hlavě zmatek. Pokud je tedy on pojistkou, věděl, že se chce Stiles zabít a nezastavil ho. Proč?

Než se ale stačí rozhoupat, Boyd zastavuje u jedné menší kavárny. Neměl ho náhodou svézt domů?

"Myslím, že tady tě vyhodím. Měl bys bejt aspoň chvíli mezi lidma. Ten deník ti nedělá dobře, jsi celej bledej," konstatuje suše Boyd, čímž mu vlastně i nadhazuje, že jejich konverzace skončila.

Na jazyku má tu jednu otázku, ale mlčí a jen prostě kývne, přičemž otevře dveře a vystupuje. Srdce mu splašeně buší na hruď a on sleduje Boyda, jak couvá z parkovistě, na kterém zastavil, a zařazuje se mezi projíždějící auta.

Boyd si chtěl jen pojistit, že bude mlčet. Proto mu nabídl jízdu. A proto mu potvrdil Stilesova slova z úvodu. Pokud by někomu to tajemství vyzradil, stalo by se mu něco zrovna ne moc pěkného. Zřejmě by zveřejnili jeho podíl na Stilesově sebevraždě.

Raději se na to snaží nemyslet. Otáčí se proto k výloze kavárny, načež si hlasitě povzdychne a rozejde se k proskleným dveřím.

***

A Ball Of Reasons (Sterek) ✔Where stories live. Discover now