ΚΕΦΆΛΑΙΟ 4 - Λυδία

78 11 0
                                    

《Έι, υπναρού.》με κουνάει ήρεμα ο Ορέστης, ώστε να ξυπνήσω από τον υπνάκο μου.
《Τι ώρα είναι;》ρωτάω, ενώ ανοίγω σιγά σιγά τα μάτια μου.
《Σε λίγο χτυπάει το κουδούνι και σχολάμε.》
《Το είχα σχεδόν ξεχάσει ότι ήταν η τελευταία ώρα.》

《Παιδιά! Ησυχία όλοι!》παίρνει τον λόγο ο καθηγητής.
《Για το μάθημα της επόμενης εβδομάδας θέλω να μου ετοιμάσετε μια εργασία πάνω στη τριγωνομετρία, ενώ θα μου γράψετε και μια ιστορική αναδρομή. Αύριο το πρωί θα δείτε στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης σας ποιο θα είναι το ζευγάρι σας και λεπτομερώς το θέμα σας. Καλό μεσημέρι.》

《Εάν είμαστε μαζί, την βάψαμε.》λέω στον Ορέστη.
《Μα γιατί βρε μωρό μου; Ίσα ίσα θα έχουμε δικαιολογία για να συναντιόμαστε.》
《Πρώτον, μη με λες μωρό σου, σε παρακαλώ. Δεύτερον, δεν έχεις άδικο, θα ρίχνουμε το φταίξιμο στον καθηγητή.》
《Σκίζουμε.》λέμε ταυτόχρονα και κολλάμε πέντε, ενώ ξεσπάμε σε γέλια.

《Πάμε;》με ρωτάει ο αδελφός μου μόλις φθανώ στο προαύλιο του σχολείου.
《Ναι.》του απαντώ ξερά.
Αυτός ο άνθρωπος έχει βαλθεί να με νευριάζει. Ας μη περάσω μια ξέγνιαστη στιγμή, αμέσως να μου τη χαλάσει.
Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που δεν με άφησε ούτε μια φορά να μιλήσω με τους φίλους του. Εννοώ, εάν είναι όσο "κακά" παιδιά όσο λέει, γιατί τους κάνει εκείνος παρέα για παράδειγμα; Και τι δουλειές έχει τέλος πάντων με αυτούς τους "Suicide"; Πραγματικά ακόμα και το όνομα αυτής της ομάδας με τρομάζει.
Αυτοκτονία.
Μου είναι αδιανόητο που "παίζουν" με μια τόσο βαριά λέξη.
Τα μέλη των Suicide είναι προσεκτικά επιλεγμένα και μόνο μερικοί γνωρίζουν ποιοι είναι πραγματικά μέλη της συμμορίας. Φυσικά, εγώ γνωρίζω όλα τα μέλη, καθώς όλοι οι φίλοι του αδελφού μου είναι τα μέλη των Suicide. Εκτός από τον Ορέστη φυσικά.

Τα μέλη είναι συνολικά έξι. Πέντε αγόρια και μόνο μια κοπέλα.
Η Λυδία.
Η πιο δυναμική και ανεξάρτητη κοπέλα που έχω γνωρίσει σε όλη μου τη ζωή. Μια όχι και τόσο ψηλή κοπέλα με καστανόξανθα μαλλιά και καταγάλανα μάτια. Τόσο όμορφη, όμως ταυτόχρονα τόσο μυστήρια. Δεν την έχει δει ποτέ κανείς ντυμένη πρόχειρα, πάντα προσέχει τη κάθε της λέξη, την κάθε της κίνηση, σαν όλη της η ζωή να εξαρτάται από αυτό που θα πει, ακόμα και αν αυτό είναι απάντηση στην άσκηση μαθηματικών ή να βγει από την αίθουσα. Παρόλο αυτό το μυστήριο της, βέβαια είναι ιδιαίτερα καλόκαρδη. Δύσκολα δεν θα βοηθήσει κάποιο παιδί το οποίο το κοροϊδεύουν, ή κάποιον που κλαίει στη μέση του σχολείου. Φαίνεται να έχει περάσει τόσο πολλά στη ζωή της και είναι μόλις δεκαεφτά ετών. Μου φαίνεται απλά παράλογο.
Τόσο ώριμη, τόσο όμορφη, τόσο έξυπνη.
Συνεπώς, είναι μια από τις πιο διάσημες κοπέλες του σχολείου.
Για να είμαι ακριβής, βασικά, είναι η πιο δημοφιλής κοπέλα του σχολείου. Μπορεί οι βαθμοί της να είναι χαμηλοί, αλλά όλοι οι καθηγητές την συμπαθούν. Ελάχιστες φορές μπλέκεται σε καυγάδες. Λίγο παράξενο για μέλος των Suicide...

Love Will RemeberWhere stories live. Discover now