Kapitel 7 - Sanning eller konka

492 15 4
                                    

Tillsammans lyssnade vi igenom det killarna hade spelat in. Både Ludwig och Axel var snabba med att komma med förbättringar. Kanske för att det är till största del dom två som skriver texterna. Därför kan dom se det minsta lilla felet. Axel däremot flyter mest med, han är bra på texter men inte lika bra som Ludwig och Noel. Axel är lite mer som en dj i bandet liksom. Ärligt så vet jag inte ens om han kan sjunga. Jag har aldrig hört honom sjunga så antar att han kanske inte tycker om att göra de. 

"Så vad tycks?"

"Va?"

Jag kollar förvirrat på Noel som ställt frågan. Jag va allt för uppslukad av mina egna tankar för att kunna höra vad han sa. 

"Ja, vad tycks?"

Jag tänker efter en stund. Jag har egentligen inte så mycket att säga till om då jag inte är så bra på musik. Men jag vet en sak och det är att det verkligen inte var dåligt. 

"Jo men det var super bra."

Ludwig ler mot mig.

"Tack snälla Isabelle"

Och utan att jag vet ordet av det så har Ludwig dragit in mig i en kram.

"Vänta nu fattar jag inte"

Mumlar jag mot hans axel. Det är nämligen inte så enkelt att prata när ens ansikte är tryckt mot någons axel. Ludwig släpper taget och stirrar rätt in i mina ögon. Man ser hur det glimmar av lycka i hans blick.

"Noel lovade att vi ska på en fest ikväll om du tyckte att det var bra"

Lite kul ändå att man kan va så taggad på en fest. Men jag förstår honom. Det var längesedan någon av oss var på en fest. Det måste va minst 4 månader sen. Killarna har haft fullt upp med låtskrivande och jag har inte haft lust eller ork. Men idag känns det som en bra fest dag. 

"Meeeen"

Avbryter Noel. Vilken patrypooper han är. Påriktigt alltså, för hans men lär ju inte va ett bra men.

"Vadåååå?"

Säger jag lite smått drygt. Jag väljer också att dra ut på en bokstav i ordet precis som Noel gjorde. Mest för att reta honom lite.

"Tycker du att de vi har spelat in är en bra hyllning till Dante."

Okej detta var en väldigt allvarlig fråga. Jag tänker tillbaka på de jag har fått höra. Någonstans var det en koppling till Dante men det var inte för mycket.

"Det var helt perfekt. Man anade att det handlar om honom men det blir liksom inte för mycket"

"Gruppkram"

Utbrister Axel när jag sagt mitt svar. och alla slänger sig in i kramen. Jag kan verkligen inte önska mig några bättre vänner. När vi släppt taget om kramen bestämmer vi oss för att dra hem till mig. Vi bestämmer detta av två olika anledningar egentligen. 1. Jag måste sminka mig, och jag har inget smink hos killarna. Eller jo jag tror att jag har lite mascara hos Ludwig. 2. Jag har alkohol hemma så att vi kan ha en liten förfest. Jag behöver liksom ändå bli av med spriten och cidern och jag kommer aldrig dricka upp allt själv. Så självklart delar jag med mig. 

När vi kommit till mig börjar vi med att blanda lite goda drinkar som vi kan dricka medans jag sminkar mig. De andra var liksom redan klara så de får vänta på mig lite och medans de väntar på mig får de inte ha hunnit dricka mer än mig. Men jag menar klockan är bara 17.00 så de behöver inte dricka mycket än. Jag tror vi ska åka till festen runt typ 20,30 så det är lugnt. Iallafall när jag sminkat mig så ska vi köra lite sanning eller konka. Det är en bra fest lek. 

Jag har tagit mig en drink och sitter nu i mitt rum och sminkar mig. Runt om. mig sitter killarna och kollar på. Det är en skev känsla kan jag lova. Men jag kör mitt race och grejen är att jag sminkar mig relativt snabbt så 30 min senare sitter jag med full face och har hunnit svepa 1 drink och 1 cider. Killarna har hunnit dricka lika mycket som mig och iallafall jag börjar känna mig lite dragen. Det blir kul till sanning eller konka kan jag lova. 

Nu återstår dock det svåra beslutet innan vi kan börja leka. Vad ska jag ha på mig? Jag börjar riva i garderoben och hittar min tighta vinröda klänning med långa ärmar. Den är faktiskt riktigt snygg och jag tror att den kommer passa bra denna kvällen. 

"Killar kan ni blunda lite så ska jag byta om lite snabbt"

Killarna nickar och jag vänder ryggen mot dem samtidigt som jag tar av mig tröjan och jeansen som jag haft tidigare idag. Trots att jag sa till killarna att inte kolla så känner jag hur blickarna bränner i min rygg. Så snabbt drar jag på mig klänningen då det känns lite obekvämt. Men jag är såpass full att jag klarar av att byta om framför dem, hade jag varit nykter hade jag gått iväg till toan. Jag vänder mig mot killarna u när jag fått på klänningen. Jag möts av 6 ögon lika stora som tefat.

"Vad är det?"

Säger jag oroligt. det känns som att jag är ful i klänningen eller att det är hål nånstans eller liknande. 

"Inget"

Svarar Noel och Axel snabbt i mun på varandra. 

"Okej det dom två killarna inte vågar säga för att dom är pussys är att du är den sexigaste tjejen vi någonsin sett. Och klänningen framhäver dina former"

Jag känner hur en lätt rodnad börjar spridas över mina kinder. Jag är inte van vid sånna kommentarer. 

"Tack; ska vi köra sanning eller konka nu?"

Säger jag snabbt för att byta samtalsämne. 

"Yes"

ser Noel och vi går och sätter oss i soffan. Längst ut i högra hörnet sätter sig Noel bredvid honom Ludwig. Jag sitter bredvid Ludwig och på min vänstra sida har jag Axel. Fråga efter fråga ställs och när det är min tur sk jag försöka spela tuff och ta konka. 

"Så vad tar du?"

Frågar Axel

"Jag får väll ta konka, ingen annan har ju vågat de"

Axel kollar häpet på mig.

"Okej Kyss Noel"

Okej Ludwig går på hårt. Men klart jag gör det, det är ett spel liksom. Jag reser mig och när jag närmar mig Noel ser jag att han ser orolig ut. 

"Du måste in..."

Han hinner inte säga allt innan jag har tryckt mina läppar mot hans. Jag känner hur det pirrar i magen och Noel fördjupar kyssen. Han tar tag runt min midja och drar mig närmare honom. Jag tar tag kring hans ansikte. Och nu sitter vi här jag får världens kyss, fjärilarna yr omkring i magen och jag tror jag är kär.

Är du känd? Hov1Där berättelser lever. Upptäck nu