Kapitel 1

783 22 2
                                    


Här börjar alltså del 2 av min bok

-

2 år har gått sedan jag såg Dante senast och jag tänker inte på honom överhuvudtaget, han är borta ur mitt liv. Även om jag fortfarande har daglig kontakt med Noel som nu för tiden är min allra bästavän så kommer Dante aldrig upp på tal. Dels för att jag inte vill höra något om honom men också för att Noel har tappat mycket respekt för Dante efter de han gjorde mot mig. Men nu utan honom lever jag hur bra som helst. Jag har köpt en lägenhet med mitt ex som nu är min kille igen. Han heter Oscar och är lika gammal som mig alltså fyller vi 20 år detta året. Nu efter gymnasiet läser jag vidare på en socionom utbildning. Mitt mål med livet är väll egentligen att bli socialsekreterare. Oscar däremot har redan börjat arbeta som elektriker så han får ju in pengar på kontot medans jag går på bidrag, livet är allt härligt alltså haha.  Men för att gå in lite mer på just dagen idag så är jag ledig, det är fredag och är också hemma själv. Oscar är på någon liten kurs i Göteborg och kommer inte hem fören på Måndag och det var även Oscar som kom med idén för det jag ska göra idag. Hans förslag var att jag skulle träffa Noel som jag typ inte gör längre och ärligt jag saknar honom så mycket han är ju trots allt min bästavän. Men innan han kommer måste jag fixa lite grejer.

-

Jag låser dörren och går ned för trapporna som leder ut från lägenhetshuset, den tråkiga gula tegel byggnaden som jag tvingas bo i tills jag och Oscar har råd med något finare. Min tanke just nu är iaf att gå ner på stan och köpa mig något nytt och fräscht nu till våren. Jag har inte riktigt haft pengarna till att köpa nya kläder varje månad men nu har jag pengar. Det är också skönt får mig att köpa något då jag på senare tid har börjat lida av någon lättare form av ångest som kommer och går och ibland måste jag då bara kunna unna mig lite för på något sätt blir jag lite lyckligare då. Och ja jag vet att det inte är något som kommer fungera i längden men jag har inte tid att gå till en psykolog nu. Det är så mycket med min utbildning nu så jag orkar inte. Jag går in på Gina tricot och direkt när jag kommer in ser jag något som jag MÅSTE ha i mitt liv. Det är en gul blus och jag har hört att gul är vårens färg så jag tvekar inte en enda sekund innan jag tar den. "Åhh den är verkligen jättefin" Säger kassörskan när jag lägger blusen på disken "Absolut" Svarar jag lite stelt. Jag hatar verkligen att prata med kassörer/kassörskor det är något stelt med det hela vet verkligen inte vad det är. Men när jag har betalat går jag snabbt ut ur butiken och går mot nästa butik som blir Chanel. Jag vet att jag verkligen inte borde gå in där med min dåliga ekonomi men jag kan inte motstå det. Inne i butiken ser jag den väskan jag önskat mig huuur länge som helst och den är nedsatt till halva priset?!?!? Nu kostar den alltså 15 000kr och det är något i mig som verkligen inte kan stå emot att köpa den trots att i princip alla mina pengar kommer ta slut. Jag går fram till kassörskan och säger vad jag vill ha och ut ur butiken kommer en lycklig Isabelle. Jag vet inte om de är statusen i att komma ut med en Chanel väska eller om det är känslan av att ha något nytt fräscht. Efter att ha köpt dessa två grejer beger jag mig hem för att lägga i saker i min väska samt duscha och sminka mig. 

När jag väl står utanför dörren till lägenheten låser jag upp och nästintill springer fram till soffan där jag nu ska unboxa min fina väska. Jag tar försiktigt upp väskan ur boken den ligger i och öppnar den. Jag fyller väskan med min plånbok, nycklar, läppbalsam och andra nödvändiga saker. När jag känner mig klar med väskan kollar jag på klockan och inser att Noel kommer om ca 2 timmar så nu är det bråttom. Jag går in i badrummet och tar av mig mina kläder, samtidigt som jag kollar in i spegeln över handfatet. Under mitt öga har jag ett litet ärr som Oscar gav mig för typ 4 år sedan när vi var tillsammans och även om det är glömt så gör det fortfarande ont att se det. Han gav mig det en gång när han blev arg på mig och det är fortfarande oklart varför han blev arg för jag vet verkligen inte vad jag gjorde för fel. Men utan vidare fundering ställer jag mig i duschen och låter det varma vattnet rinna ned för min nakna kropp som Dante brukade smeka, helvete nu får jag ge mig varför tänker jag på den killen jag hatar honom. Jag schamponerar mitt hår, tvålar in min kropp och avslutar med balsam i håret för att mitt hår inte ska bli så torrt. 

Jag går ut ur duschen och tar min handduk och sveper den kring min kropp. Jag väljer också att börja sminka mig utan kläder på för ärligt jag gillar att gå naken. Det kanske låter fett fel men ändå det är skönt okej haha. Jag kollar mot hyllan bredvid spegeln där mitt smink är och väljer att bara fixa mina ögonbryn och lägger på lite mascara. Det är nog tur att jag bara valde att fixa ögonbrynen och lägga på mascara för i samma sekund som jag är klar ringer det på dörren. Jag springer mot dörren och öppnar "Hej, vilken fin outfit du har" Säger Noel lite retsamt och jag kollar ner och inser att jag sprungit ut till hallen endast i med handduken omsvept kring min helt nakna kropp. "Sluta stirra och kom in istället" Svarar jag och Noel skrattar till. I samma sekund som Noel stänger dörren så springer jag till mitt och Oscars sovrum för att ta på mig kläder. Jag väljer att ta min nya gula topp, ett par svarta tajta jeans med hål på knäna och ett halsband som jag faktiskt fått av Dante, fråga inte varför jag har kvar det. Men det är otroligt fint faktiskt. Jag går ut till vardagsrummet där Noel sitter "Vad fin du är" Säger han när han ser mig

Här är första kapitlet på bok 2 av min novell och som ni ser har jag valt att behålla det i denna boken istället för att göra en ny det känns bäst för mig så.

Är du känd? Hov1Där berättelser lever. Upptäck nu