KUMA-37

27.9K 1.1K 47
                                    


Şaşkınlığımı saklama gereği bile duymuyordum. Alas sadece yüzüme bakıyor ve sanırım bana zaman veriyordu.

•••YAZAR'DAN•••

Yıllar önce Alas'ın annesi Yıldız hanım mardinde bir okul açmak istemiş ve tüm çocuklara eğitim hakkı vermek istemişti.

Buna en çok mardinin ihtiyacı olduğunu düşünerek mardinde büyük bir okul açmıştı.

Bu okula tüm çocuklar gide bilir ve belirli bir ücret ödemek zorunda değillerdi.

Yıldız hanım okul açıldıktan 1 hafta sonra nerdeyse her şehirden çocuklar getirtmiş ve tiyatro senaryoları yazdırmıştı.

Tabiki buna dünyada en çok sevdiği oğlunuda dahil etmişti.

Yıldız hanım tüm mardini toplamış ve çocukların gösterisini izlete bilmek ve okulun adını duyura bilmek adına ellinden gelen herşeyi yapmıştı.

Sonunda o gün geldiğinde herkes hazırdı. Geriye sadece bir senaryo kalmış ama oynayacak çocuk bulunamamıştı.

Yıldız hanımın en çok beğendiği senaryoyu oynayacak çocuğun olmaması onun için büyük hayal kırıklığıydı.

Sonunda köşede öylece kostümlerleri giyen ve heyecanla bekleyen çocukları izleyen, mavi gözleriyle dikkat çeken kıza baktı Yıldız hanım.

İşte bu dedi içinden, bu kız gayet uygun.

Hızla küçük kızın yanına yaklaşıp güzel bir şekilde sordu. Adının Şilan olduğu bu kızı çok sevmişti ve bu durum onu daha fazla mutlu ediyordu. Yıldız hanım anlamıştı Şilan'nın oynamak istediğini ama bir sorun vardı.

Yıldız hanım Şilan'nı ürkütmeden sorunun ne olduğunu sordu. Şilan o deniz mavisi gözleriyle babasınız izin vermeyeceğini söyleyince Yıldız hanım Şilan'nın ellinden tutup babasının yanına götürmüştü.

Şilan'nın babası ilk başlarda izin vermesede Yıldız hanım onu ağır sözleriyle ikna etmişti.

Babasının tek sorunu bu senaryonun bir aşk hikayesi olmasıydı. Ama Yıldız hanım Şilan'nın babasına iyi bir cevap vermiş ve törenin ne kadar kötü birşey olduğunu bir ağanın yüzüne vurmuştu.

Şilan'nı alıp herkesin hazırlandığı yere getirdi bu senaryoyu sadece oğlu Alas ve şimdiden kızı gibi gördüğü Şilan'a güvenip sergileye bilirdi.

Şilan ilk başlarda Alas'la tanışmış Yıldız hanıma yavaş ve sessiz bir şekilde Alas'ın büyük olduğunu ve bu yüzden biraz korktuğunu dile getirmişti.

Bu itiraf üzerine Yıldız hanım gülmüş daha sonra "su büyük olmalı yaban gülü küçük o yüzden biraz boy farkınız var"diye geçiştirmişti Şilan'nı.

Oğlunun her zamanki gibi surat asmasına üzülen Yıldız hanım oğlunu neşelendirmek için her yolu denemiş ama Alas'ın ağzından çıkan tek kelime "ben bu küçük kızla oynamam!" Olmuştu.

Oysa Yıldız hanımın gözünde ikiside daha çok küçüktü. Alas yeni abi olduğu için biraz daha havalanmış ve kendini herkesten üstün görmeye başlamıştı.

KUMA (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin