36*

35.3K 2K 61
                                    

Gece

Atlas

***

"Kola ister misin?" Önüme kolayı bırakan Atlas'a ölümcül bakışlar atıyordum. Sabahtan beri kola ısrarlarından kaçmıştım. Hayır sanki hepsi birlikte anlaşmışlar ve bana kola içirmeye çalışıyorlardı.

"Hayır. Yine de teşekkürler." dedim elimle kolayı ona doğru iterken. Tek kaşını kaldırıp suratıma baktı. 

"Hasta mısın?"

"Hayır."

"E niye kolayı reddettin?"

"İddiamsı bir şey."

"Kiminle?"

"Tanımazsın."

"Senin için önemli biri herhalde. Ya da önemli bir iddia, kolayı içmediğine göre."

"Sayılır."

"Sayılır?" Soru sorar gibi çıkan sesine karşılık elimi havada sallayıp boş ver dedim. Kolaya acı bir bakış atıp garsondan şalgam istedim. Çünkü niye içmeyeyim?

"Koladan sonra şalgam. Hım, güzel seçim." dedi gülerek. Valla bak çok güzel gülüyor ama bu. 

"Severim."

"Ben de."

"Çünkü şalgam."

"Evet." dedi gülerek tekrar ve koladan koca bir yudum içti. İçme vicdansız. Göz hakkı diye bir şey var.

"İstemediğine emin misin?"

"Evet. Son kararım." 

"Peki sen bilirsin." Aslında 5 kişiydik en başta. Sonra Ateş ve Çiçek'in förtleşmesini kaldıramayarak onları kovmuştuk. Sude de bir işi olduğunu söyleyip kaçmıştı. Ve ben de Atlas'la kalmıştım. Tamam her şey iyi hoş da etraftaki çoğu kızın onunla flörtleşmeye çalışması ve bana kötü bakışlar atması biraz daha devam ederse isyan bayraklarını çekecektim.

"Etrafına kötü kötü bakmayı bırakıp kola içmek istemediğine cidden emin misin sen? Biraz daha bana adam öldürmüş gibi bakarsan dayanamayacağım da." Atlas'ın sesiyle kafamı ona tekrar çevirip baktım. Ya cidden zayıf halkam bu benim. Niye zorluyorsun allasen?

"Hayır içmeyeceğim. Sen de içme." 

"Ben niye içmeyeyim Allah aşkına?"

"İyi be iç iç. Zık- aman afiyet bal olsun." deyip yan masada duran kıza baktım. Bana cidden çok kindar bakıyordu. Al al Allah aşkına al senin olsun. Çocuk birazdan hamile kalacak bakışlarından. Atlas'ın kahkahasıyla kısmış olduğum gözlerimi ona çevirdim. 

"Ne diye gülüyorsun?"

"Gülmeyeyim mi?"

"Valla ben bilmem ama yan taraftaki kız beni dövebilir ya da bir yerlerde kıstırabilir korkuyorum." deyip sırtımı sandalyeye yasladım. Kafasını çevirip kıza bir bakış attı. Kız kızarıp önüne dönerken son kez bana da bakmış göz göze gelmiştik. Allah'ım şuan dil çıkarmamak için zor duruyorum. Sakin ol Gece. Rezil olacaksın Gece. Sakın yapma Gece. 

Atlas'ın daha yüksek sesle attığı kahkahadan sonra ellerimle suratımı kapatmıştım. Cidden rezil olmadan duramıyorum değil mi? Pü böyle işe sokam.

Anonim: Gece | TextingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin