Αυτό είναι για μένα;

313 51 1
                                    

-<<Αυτό είναι για μένα;>> τον ρώτησε και τα μάτια της έλαμψαν την στιγμή που αντίκρισε το μεγάλο κουτί με τον κόκκινο φιόγκο που δέσποζε μέσα στο δωμάτιό της.

-<<Όλο δικό σου!>> της είπε και την άφησε από την αγκαλιά του.

Εκείνη έτρεξε και άρχισε να σκίζει το περιτύλιγμα από το πελώριο κουτί που την περίμενε στο δωμάτιό της, με το γέλιο και την ανυπομονησία που άρμοζε στην ηλικία των πέντε ετών. Όταν αφαίρεσε και το τελευταίο κομμάτι περιτυλίγματος άρχισε να τσιρίζει από χαρά.

-<<Δεν έχω τέτοιο!>> του είπε και από τα μάτια της ξεπεταγόταν η χαρά <<Έλα! Βοήθησέ με!>> του είπε και τον τράβηξε από το χέρι.

Ο Ιωσήφ σκούπισε τα δακρυσμένα του μάτια και έκατσε μαζί της στο πάτωμα. Άνοιξαν το κουτί και έβγαλαν μαζί ένα-ένα τα κομμάτια του μεγάλου ξύλινου κουκλόσπιτου και άρχισαν να τα συναρμολογούν. Ο Ιωσήφ ρουφούσε κάθε έκφρασή της. Σούφρωνε τη μικρή της μυτούλα όταν πείσμωνε, έσμιγε τα φρυδάκια της όταν σκεφτόταν και όταν χαμογελούσε εμφανιζόντουσαν αυτά τα δύο λακκάκια στα μάγουλά της που τα κληρονόμησε από εκείνον.

-<<Εεεεε! Αυτό τώρα που πάει;>> τον ρώτησε και του έδειξε ένα κομμάτι που κρατούσε στα χέρια της.

-<<Αυτό κουμπώνει εδώ.>> της είπε και την βοήθησε να το τοποθετήσει στο σωστό σημείο.

-<<Θα καλέσω τη Μυρτώ και θα της δείξω το καινούργιο μου κουκλόσπιτο! Αυτό που μου πήρε ο μπαμπάς μου!>> του είπε όλο καμάρι.

Ο Ιωσήφ αναστέναξε και τα μάτια του ξαναμούσκεψαν.

-<<Μπαμπά... γιατί κλαίς;>>

-<<Γιατί... γιατί μου έχεις λείψει πάρα πολύ.>> της είπε και της χάιδεψε το κεφαλάκι της.

-<<Δεν θα φύγεις όμως τώρα;>> τον ρώτησε και περίμενε την επιβεβαίωση από το στόμα του.

-<<Που να πάω μάτια μου; Δεν θα πάω πουθενά. Θα είμαστε όλοι μαζί από εδώ και πέρα!>> την επιβεβαίωσε.

Η Άλκηστη του χαμογέλασε πλατιά.

-<<Εντάξει.>> του είπε και έκανε ένα βήμα πίσω για να θαυμάσει το σπίτι που έφτιαχνε με τον πατέρα της όλη εκείνη την ώρα.

Ο Ιωσήφ την καμάρωνε. Το πλάσμα αυτό ήταν δικό του. Του έμοιαζε πολύ στις εκφράσεις.

 -<<Άλκηστη, θέλεις το απόγευμα να πάμε να σου πάρω παγωτό;>> την ρώτησε μη ξέροντας πως αλλιώς θα μπορούσε να την γνωρίσει καλύτερα.

ΚάρμαNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ