Σέρλοκ Χόλμς

341 60 4
                                    


H άφιξη του Χάρη έφερε ένα κύμα χαράς στην οικογένεια της Νιόβης. Φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η θλίψη στα μάτια του Ιωσήφ από το εξεταστικό βλέμμα του Χάρη. Έτσι όταν το τραπέζι μαζεύτηκε και όλοι αποσύρθηκαν για μια μεσημεριανή σιέστα ο Χάρης βρέθηκε να παρατηρεί όλη την τελετουργία του κολλητού του που έστριβε τσιγάρο.

-<< Και για πες. Το μωρό είναι αγόρι ή κορίτσι;>> τον ρώτησε μόλις εκείνος τελείωσε.

Ο Ιωσήφ ανασήκωσε τους ώμους του ερωτηματικά.

-<< Γερό να 'ναι...>> του είπε και ρούφηξε το τσιγάρο του.

-<< Η Δήμητρα ευτυχισμένη, ε;>>

-<< ... Λογικά...>>

-<<Ρε μαλάκα, θα μου πεις...>> Ο Χάρης δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του. Κάποιος χτύπησε την πόρτα

-<< Άνοιξε εσύ...>> του είπε ο Ιωσήφ κουρασμένα.

Ο Χάρης δε μίλησε. Σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς τη πόρτα. Την άνοιξε και είδε μια κοπέλα να στέκεται εκεί κρατώντας ένα σωρό πράγματα. -<<Εεε... Είμαι η Νάιρα. Διοργανώνω το γάμο του Ιωσήφ και της Δήμητρας.>> του είπε και χαμογέλασε αχνά.

-<<Χαίρω πολύ. Είμαι ο Χάρης. Οικογενειακός φίλος . Έλα να σε βοηθήσω.>> της είπε και πήρε μερικά πράγματα από τα χέρια της.

Η Νάιρα του υπέδειξε το δωμάτιο που της είχαν παραχωρήσει στο ισόγειο και έβαλαν εκεί τα πράγματα. Ύστερα μπήκε στην κουζίνα να πάρει ένα ποτήρι νερό. Κοντοστάθηκε όταν αντίκρισε τον Ιωσήφ. Εκείνος σήκωσε το βλέμμα του και την κοίταξε.

-<< Καλησπέρα.>> του είπε και του γύρισε την πλάτη κατευθυνόμενη προς το νεροχύτη. Γέμισε ένα ποτήρι νερό, το ήπιε και έπειτα του είπε:

-<<Να δοκιμάσεις το κοστούμι σου. Αν αργήσεις να το κάνεις και δε σου αρέσει δε θα μπορώ να κάνω τίποτα. Θα το αφήσω στο δωμάτιό σου.>>

Ο Ιωσήφ απλώς την κοίταξε και ένευσε καταφατικά. Η Νάιρα βγήκε από την κουζίνα, ανέβηκε την εσωτερική σκάλα και χάθηκε πίσω από την πόρτα του δωματίου της.

-<<Μαλάκα, τι έχει γίνει εδώ;>> ρώτησε ο Χάρης.

-<< Μη με ρωτάς τίποτα. Πάμε έξω να πάρω αέρα.>> απάντησε και φόρεσε το παλτό του που ήταν κρεμασμένο δίπλα από την πόρτα.

Περπατούσαν αρκετή ώρα και ο Χάρης δεν του μιλούσε. Τον άφηνε να ηρεμήσει λίγο πριν ανοίξουν την οποιαδήποτε κουβέντα.

ΚάρμαWhere stories live. Discover now